reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

bez przesady nie wszystkie dzieci takie są mój od początku spał w łóżeczku, owszem na mnie też trochę pospał ale noce były w łóżeczku a w dzień sporo leżał w koszu mojzesza. Owszem w nocy trzeba było wstawać i karmić.
Teraz częściej jest z nami w łóżku ale dzięki temu nie je w nocy.
Ja nie mogę narzekać na nie wyspanie jak pracowałam było gorzej.
Wszystko zależy jaki " gagatek " Ci się trafi i jaki styl życia wcześniej prowadziłaś 😉mnie sporo osób przestrzegało jak to życie się zmieni bo my już nie pierwszej młodości i wiele przyzwyczajeń itp. Itd. I co się okazało wcale nie jest tak źle, jest ok😍
Ooo, te super ci się bejbik trafił ❤️. I popatrz, mimo przestróg, fajnie sobie radzisz ❤️
A z tym przestrzeganiem, to mnie to trochę drażni 🥴. Na szczęście w moim otoczeniu nie miałam zbyt wielu tych " wspaniałych" porad. No bo zobacz, przecież jesteśmy świadome co nas może czekać i raczej mało która myśli, że będzie tylko wspaniale i kolorowo. Ja, jak z kimś takim "głupio- mądrym" rozmawiałam, to pierwsza mówiłam, jak to może być ciężko z takim małym człowieczkiem ale przecież wiem na co się pisałam i że to był mój świadomy wybór.

reklama
A ogólnie to dziś się jakoś gorzej czuję. Muszę ponarzekac. Boki mnie ta noga w tyłku, boli mnie psiocha, brzuch mi się taki twardy robi.
Jutro jadę na szkole rodzenia, potem na chwilę do galerii kupić prezent znajomej na urodziny, potem zrobić sobie i siostrze (ona dalej na kwarantannie) zakupy w Biedronce... Jak sobie pomyślę o tym dniu to mnie coś trafia 🤦. Echhh, zaraz pije kawę i mam ciasto. Może się polepszy 😜
A, i na dokładkę od rana nie mam wody w kranie bo coś remontują 🥴. I deszcz pada 🥴
No kuwa, same ciulowe rzeczy dziś

mój mały spał w łóżeczku albo w wózku przez pierwszy miesiąc życia nie było spania na mamie, czasem rano go kangurowalam zanim wstałam a potem tak do wózka. Dziecko spało 3h ciągiem i budził tylko na cycka.
Po miesiącu mu się odmieniło i zwykle spał na cycku w dzień. Także nie powiedziane ze pierwsze dni to dziecko tylko na mamie wisi.
stad moje smiejace ikonki… To byl zart 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

A ogólnie to dziś się jakoś gorzej czuję. Muszę ponarzekac. Boki mnie ta noga w tyłku, boli mnie psiocha, brzuch mi się taki twardy robi.
Jutro jadę na szkole rodzenia, potem na chwilę do galerii kupić prezent znajomej na urodziny, potem zrobić sobie i siostrze (ona dalej na kwarantannie) zakupy w Biedronce... Jak sobie pomyślę o tym dniu to mnie coś trafia 🤦. Echhh, zaraz pije kawę i mam ciasto. Może się polepszy 😜
A, i na dokładkę od rana nie mam wody w kranie bo coś remontują 🥴. I deszcz pada 🥴
ten bol co opisujesz to jest rwa kulszowa bardzo czesto wystepujaca w ciazy. Bylas na jakims masazu czy cos?
Wspolczuje nastroju i mam nadzieje, ze ciacho pomoglo.
Jesli Cie to pocieszy - u mnie bez deszczu, ale za to z korona, ktora daje mi mega popalic, a przede mna jeszcze pare dni zamkniecia z dwojka dzieci, ktore juz sa zdrowe co jest git, gdyby nie fakt, ze maja mase energii, a ja nie 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Killllmeeeeee 😆

Psiocha tez boli???wtf?
A kawke pijesz codziennie? Ile?
Napij sie, zjedz i lez i podsypiaj. Mnie wlasnie spiaczka bierze

ten bol co opisujesz to jest rwa kulszowa bardzo czesto wystepujaca w ciazy. Bylas na jakims masazu czy cos?
Wspolczuje nastroju i mam nadzieje, ze ciacho pomoglo.
Jesli Cie to pocieszy - u mnie bez deszczu, ale za to z korona, ktora daje mi mega popalic, a przede mna jeszcze pare dni zamkniecia z dwojka dzieci, ktore juz sa zdrowe co jest git, gdyby nie fakt, ze maja mase energii, a ja nie 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Killllmeeeeee 😆
Nie byłam na masażu. W sumie nie wiem dlaczego nie bylam, pewnie z lenistwa i dlatego, że nie boli codziennie🤦.
Dalej się tak źle czujesz 😥. Jednak dzieci to faktycznie lepiej od dorosłych przechodzą i szybko je puszcza ❤️. Moja siostra też zamnkineta drugi tydzień z dwójką dzieci. I z tego co do mnie pisze, to ma tam niezłe Kongo z dzieciarami 😜

Psiocha tez boli???wtf?
A kawke pijesz codziennie? Ile?
Napij sie, zjedz i lez i podsypiaj. Mnie wlasnie spiaczka bierze
Piję od początku ciąży jedną dziennie. Ciągle mi smakuje i nic mnie nie odrzucało.
A psiocha to zaczęła całkiem niedawno boleć. To jest to spojenie łonowe czy coś. Boli jak chodzę za dużo ale dziś to już od rana

Nie byłam na masażu. W sumie nie wiem dlaczego nie bylam, pewnie z lenistwa i dlatego, że nie boli codziennie🤦.
Dalej się tak źle czujesz 😥. Jednak dzieci to faktycznie lepiej od dorosłych przechodzą i szybko je puszcza ❤️. Moja siostra też zamnkineta drugi tydzień z dwójką dzieci. I z tego co do mnie pisze, to ma tam niezłe Kongo z dzieciarami 😜
mowia ze masaz pomaga na to.
Wspolczuje siostrze prawie tak mocno jak sobie 😂

Piję od początku ciąży jedną dziennie. Ciągle mi smakuje i nic mnie nie odrzucało.
A psiocha to zaczęła całkiem niedawno boleć. To jest to spojenie łonowe czy coś. Boli jak chodzę za dużo ale dziś to już od rana
Ja kocham kawke zwlaszcza z ekspresu swiezo mielona a jak bylam w ciazy to mnie odrzucilo od razu doslownie.Kolezanka w pracy od razu sie gapnela ze ciaza bo kawy nie pilam😁
Za to teraz sobie odbijam😁

reklama
Tak ja to wszystko wiem, ale w domu to w domu... Niby wszystko jest ok ale martwią ich te skurcze mam zostać do jutra, jak jutro z krwi i usg będzie dobrze i skurcze nie będą nawracać to MOŻE mnie wypuszczą... Marzę żeby się choć przez chwilę przytulić do męża, a tu nawet nie mogę z nikim się zobaczyć 😔 dzisiejsza noc była wyjątkową ciężka.. Przepraszam Was ale musiałam sobie trochę ponarzekać.. A tak wg to wiecie co.. Co chwilkę tu rodzi się nowy bobas i coraz to ich więcej na salach z matkami (są takie słodkie) ale zaczęłam zastanawiać się nad tym czy jestem już na to wszystko gotowa? (czy wg można być na to gotowym?) i czy dam sobie radę? 🤔😔😔
Kochana ja w szpitalu dla dzieci 6 tygodni byłam. 3 przed porodem w najgorsze upały na poddaszu szpitala. Potem 3 po porodzie bo moje mniejsze malutkie było. Dziura w brzuchu, cewnik, jedna w akwarium a jedną w inkubatorze. I jazda...
Jeżeli ginekolog kieruje na CC to z tego co wiem to tylko w przypadkach uzasadnionych medycznie np położenie miednicowe. Natomiast tam gdzie ja rodziłam możesz się nie zgodzić na indukcję, możesz już na początku porodu powiedzieć, że nie dajesz rady i chcesz cc. Zaświadczenie o tokofobii to jest taki papier, że lekarz nie ma prawa go podważyć. Natomiast ja mogę jedynie z własnego doświadczenia opowiadać bo rodziłam w szpitalu prokobiecym gdzie bardzo dbają o pacjentki, jak wyszedł mi źle zapis ktg to mój lekarz dzwonił wieczorem z urlopu zapytać co i jak i jak powiedziałam, że chcą mnie ciąć to dzwonił do ordynatora zapytać jak sytuacja, lekarze sami z siebie po obchodach przychodzą do pacjentek u których coś jest nie tak. Wiem, że jednak większość szpitali w PL jest na zasadzie lekarz albo położna to wyrocznia a pacjentka nie ma prawa głosu dlatego współczuję bo mój głos był ważniejszy a lekarz I położne to był głos rozsądku i tylko doradzali.
Boshe skąd ty taki szpital wynalazlas. Jakieś cudo. Ja jak zaczęłam rodzic i zawieźli na porodówkę to było 6cm. Oni mówią sn ja wrzask że cc. Położna to wręcz mnie zwyzywała, że ja głupia i w ogóle. Ostatecznie stanęło na cc bo spojrzeli w kartę ciąży kto ją prowadzi...
Weeeez, wtedy całkowicie będą nici z jakiegokolwiek wyspania 😜. Pamiętam jak z kotem kiedyś spałam. Kot na środku jak książę, a ja oczy jak 5 zł i ja samym brzeszku łóżka 😜
A na poważnie, jak dziecko śpi z wami w łóżku to trzeba mieć kokon czy co?
Moje dzieci od poczatku w łóżeczkach. Blisko mnie ale oddzielnie. Ja bym się nie wyspała. I dzięki temu że do skutku odkładałam dzieci do łóżeczek to jak miały 1,5msc ładnie tam spały. I śpią do teraz.

Do góry