A gdzie rodzilas?? Brzmi cudnieFredka, dwa porody SN, zaden bez asysty położnej. Stać mnie na wynajęcie położnej, ale w szpitalach, ktore wybrałam nie bylo takiej opcji, taka praktyka jest zakazana. Nie rozwazalam wiec nawet tematu położnej do wynajęcia i powiem szczerze, ze ciesze sie z tego. Pierwszy poród w wiekszosci odbyl sie na patologii ciąży z położna aniolem, potem a porodowce polozna byla trochę żołnierska, ale nie była niemiła czy cos takiego. Jak powiedzialam, ze chce znieczulenie to anastezjolog byl u mnie po 5 minutach. Drugi poród położna anioł przez caly czas, naprawde bylam tak zachwycona podejściem calego personelu, że do tej pory nie moge aie ich nachwalić. Potem oddzial poporodowy tez super podejście, a bylo to w kwietniu, wiec zero odwiedzin, zero pomocy ze strony meza (mogl być przy porodzie i kangurowaniu tylko) ale wsparcie personelu naprawdę bylo super. I tutaj moja opinia - w szpitalach gdzie nie wynajmuje sie położnej chyba wszystkie sie starają, jest na to presja z góry. Na wizycie i oddzialowa i ordynator pytali czy jesteśmy zadwolone z opieki, wiec widać ze o to dbają. Plus kazda pacjentka dostaje anonimową ankietę przy wypisie.
reklama
lez kochana! Daj sie sobą i dzidzią zaopiekować! Lekko nie jest ale dziewczyny maja racje!! Ściskam i trzymaj sie dzielnie!Mam doła miałam nadzieję że dziś nas wypuszczą, ale już wiem po obchodzie, że dziś napewno to nie nastąpi mają nas jeszcze na obserwacji zostawić. Więcej mam się dowiedzieć na badaniu usg.....
Justi, ja wiem, że w szpitalu nie jest za fajnie ale po tych akcjach lepiej żeby ktoś miał nad wami pieczę . Dasz radę myszaMam doła miałam nadzieję że dziś nas wypuszczą, ale już wiem po obchodzie, że dziś napewno to nie nastąpi mają nas jeszcze na obserwacji zostawić. Więcej mam się dowiedzieć na badaniu usg.....
No to dupa zbita((((Ten Roszkowski . Co do ceny położnych to w Starynkiewicza w maju chcieli 1500zł, ale tam nie ma sensu płacić bo szpital malutki i naprawdę bardzo dbają tylko dostać się tam jest problem bo to szpital 3 stopnia i robi się bardzo popularny.
Ale ładne . I jaka fajna tapeta . Ciekawe czy mała będzie chciała w łóżeczku spać, bo jak dziewczyny pisały, to różnie bywa .Muszę się Wam pochwalić max wczoraj złożył łóżeczko
Ja mam na razie takie mniejsze łóżeczko jeżdżące. Wygląda jak takie zwykłe drewniane ale to podobno tylko na pół roku starcza i muszę zmieniać. Od siostry odkupilam.
Bym wstawiła zdjęcie ale trzymam większość rzeczy u siostry. Miałam to teraz zwozić do domu ale oni mają wirusa i muszę czekać
@Dzoannna ja w pierwszej ciąży nikogo w Orlowskim nie miałam. Tak się złożyło, ze osoby które znałam były poza porodowką. Ale wiem, ze ten szpital nikogo nie odsyła.
Wypisują matki z neonatologii ale politykę mają taką, ze jak już tam jesteś to zostajesz.
Ja przyjechałam z miasta na poród i mnie przyjęli. Wiem, ze są szpitale, które odsyłają, nawet jak lekarz prowadzi prywatnie. Nie wiem czy ta polityka się zmieniła, ake tak było jeszcze do niedawna.
Wybierz szpital, który masz najbliżej, żeby dojechać na czas Bo wiesz zaczniesz rodzic o 17ej korki będą i serio możesz rodzic w aucie. Ja sobie wybrałam daleko ten szpital jakby korki były był plan awaryjny :-)
Wypisują matki z neonatologii ale politykę mają taką, ze jak już tam jesteś to zostajesz.
Ja przyjechałam z miasta na poród i mnie przyjęli. Wiem, ze są szpitale, które odsyłają, nawet jak lekarz prowadzi prywatnie. Nie wiem czy ta polityka się zmieniła, ake tak było jeszcze do niedawna.
Wybierz szpital, który masz najbliżej, żeby dojechać na czas Bo wiesz zaczniesz rodzic o 17ej korki będą i serio możesz rodzic w aucie. Ja sobie wybrałam daleko ten szpital jakby korki były był plan awaryjny :-)
motylek24
Fanka BB :)
Jak szpital nie ma miejsca to możesz być pacjentką ordynatora i nie położą. Wielokrotnie widziałam takie akcje, na obchodzie dzwoni telefon, ordynator innego szpitalu, zagrożenie porodem, lekarz odpowiada nie mamy miejsc, krótka wymiana zdań w końcu lekarz rzuca " przecież do swojego łózka jej nie położę" haha. Jak porodówka zajęta to co mają zrobić. Czasem przestawiali łózka np. na patologii było mniej pacjentek to jeden pokój oddawali na poporodowy.@Dzoannna ja w pierwszej ciąży nikogo w Orlowskim nie miałam. Tak się złożyło, ze osoby które znałam były poza porodowką. Ale wiem, ze ten szpital nikogo nie odsyła.
Nie ma co jednak nastawiać się negatywnie, trzeba wierzyć, miejsce będzie i nie panikować.
reklama
Justi92
Fanka BB :)
Tu gdzie jestem nie ma miejsca na poporodowej i dwie sale z patologi oddali na poporodowe. Ważne że mają opiekę :-)Jak szpital nie ma miejsca to możesz być pacjentką ordynatora i nie położą. Wielokrotnie widziałam takie akcje, na obchodzie dzwoni telefon, ordynator innego szpitalu, zagrożenie porodem, lekarz odpowiada nie mamy miejsc, krótka wymiana zdań w końcu lekarz rzuca " przecież do swojego łózka jej nie położę" haha. Jak porodówka zajęta to co mają zrobić. Czasem przestawiali łózka np. na patologii było mniej pacjentek to jeden pokój oddawali na poporodowy.
Nie ma co jednak nastawiać się negatywnie, trzeba wierzyć, miejsce będzie i nie panikować.
@fredka84 wiem że ze spaniem różnie bywa przypuszczam że początkowo będzie pewnie w wózku spać nie wiem.. Nie nastawiam się zobaczymy w praniu.. Narazie próbuje jakoś w to wszystko uwierzyć jeszcze 3,5tyg do terminu cesarki, jak dotrzymamy do niego... Jej ale to leci Boziu... Psychocznie zaczynam wymiękać