reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Tu gdzie jestem nie ma miejsca na poporodowej i dwie sale z patologi oddali na poporodowe. Ważne że mają opiekę :-)
@fredka84 wiem że ze spaniem różnie bywa przypuszczam że początkowo będzie pewnie w wózku spać 🤷 nie wiem.. Nie nastawiam się zobaczymy w praniu.. Narazie próbuje jakoś w to wszystko uwierzyć jeszcze 3,5tyg do terminu cesarki, jak dotrzymamy do niego... Jej ale to leci Boziu... Psychocznie zaczynam wymiękać 🙈
Pomysl sobie ze zaraz bedziesz ja tulic💓

reklama
Tu gdzie jestem nie ma miejsca na poporodowej i dwie sale z patologi oddali na poporodowe. Ważne że mają opiekę :-)
@fredka84 wiem że ze spaniem różnie bywa przypuszczam że początkowo będzie pewnie w wózku spać 🤷 nie wiem.. Nie nastawiam się zobaczymy w praniu.. Narazie próbuje jakoś w to wszystko uwierzyć jeszcze 3,5tyg do terminu cesarki, jak dotrzymamy do niego... Jej ale to leci Boziu... Psychocznie zaczynam wymiękać 🙈
w wozku? 😂😂 Rozumiem, ze to takie pobozne zyczenie? 😆 Na poczatku to Ci powie: matka ja spie na Tobie albo wcale i tyle bedzie z lozeczek, wozkow, kolysek i innych 😂😂

w wozku? 😂😂 Rozumiem, ze to takie pobozne zyczenie? 😆 Na poczatku to Ci powie: matka ja spie na Tobie albo wcale i tyle bedzie z lozeczek, wozkow, kolysek i innych 😂😂
Weeeez, wtedy całkowicie będą nici z jakiegokolwiek wyspania 😜. Pamiętam jak z kotem kiedyś spałam. Kot na środku jak książę, a ja oczy jak 5 zł i ja samym brzeszku łóżka 😜
A na poważnie, jak dziecko śpi z wami w łóżku to trzeba mieć kokon czy co?

Weeeez, wtedy całkowicie będą nici z jakiegokolwiek wyspania 😜. Pamiętam jak z kotem kiedyś spałam. Kot na środku jak książę, a ja oczy jak 5 zł i ja samym brzeszku łóżka 😜
bez przesady nie wszystkie dzieci takie są mój od początku spał w łóżeczku, owszem na mnie też trochę pospał ale noce były w łóżeczku a w dzień sporo leżał w koszu mojzesza. Owszem w nocy trzeba było wstawać i karmić.
Teraz częściej jest z nami w łóżku ale dzięki temu nie je w nocy.
Ja nie mogę narzekać na nie wyspanie jak pracowałam było gorzej.
Wszystko zależy jaki " gagatek " Ci się trafi i jaki styl życia wcześniej prowadziłaś 😉mnie sporo osób przestrzegało jak to życie się zmieni bo my już nie pierwszej młodości i wiele przyzwyczajeń itp. Itd. I co się okazało wcale nie jest tak źle, jest ok😍

moje spaly obok mnie i miedzy corka a mezem lezala ta jebitna poducha do karmienia, zeby jej nie zmiazdzyl. Ale to przy kp, jak sie na butle zdecydujesz to istnieje szansa, ze da sie gdzies odlozyc choc na chwile 😂

I jak nie śpi w łóżeczku to gdzie ten monitor oddechu kładziecie?
w lozeczku 😂😂😂😂😂😂😂😂
Przy Lilce ktora przez mieaiac wisiala na piersi po 20h dziennie moj maz mowil, ze zrobi liste z wozkiem, lozeczkiem, monitorem, kolyska i wszytskim i jak dorosnie to kaze jej hajs za to zwrocic za nieuzywanie 😂😂😂😂 Potem na szczescie sie poprawilo i nie ma dlugu 🤪

Pierwsze noce dziecko spało w wózku, po około 2-3 tygodniach brałam do siebie. Mąż na kanapę, a dziecko na jego miejsce. Moje dzieci miały alergię na kołdrę, spały pod swoimi kocykami.

w lozeczku 😂😂😂😂😂😂😂😂
Przy Lilce ktora przez mieaiac wisiala na piersi po 20h dziennie moj maz mowil, ze zrobi liste z wozkiem, lozeczkiem, monitorem, kolyska i wszytskim i jak dorosnie to kaze jej hajs za to zwrocic za nieuzywanie 😂😂😂😂 Potem na szczescie sie poprawilo i nie ma dlugu 🤪
Dobre 😂. No jak ona śmiała z tego nie korzystać 😂

reklama
mój mały spał w łóżeczku albo w wózku przez pierwszy miesiąc życia nie było spania na mamie, czasem rano go kangurowalam zanim wstałam a potem tak do wózka. Dziecko spało 3h ciągiem i budził tylko na cycka.
Po miesiącu mu się odmieniło i zwykle spał na cycku w dzień. Także nie powiedziane ze pierwsze dni to dziecko tylko na mamie wisi.

Do góry