reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja to się wkrecilam w karmienie jak @Aduś16 i @motylek24 🙆🏻‍♀️ niestety w szpitalu trafiłam na położne które z łatwością podawały butelkę, a nie pomagały w ogóle w karmieniu piersią niestety, a u mnie na początku łatwo nie było... Więc różnie bywa w tych szpitalach. Pamiętam jak w ciąży mówiłam , że będę karmić góra rok, a tu już syn kończy rok za chwilę 🙆🏻‍♀️ założenia z ciąży nijak miały się do życia. Zaraz muszę wrócić do pracy, a z karmienia nie chce rezygnować. Karmimy się co 3 h mniej więcej. Rozszerzenie szło by nam super tylko trafiłam na egzemplarz, który się bardzo uczula 😩 jak sobie radziliście po powrocie do pracy z kp? Stresuje się, że moje dziecko będzie głodne, a laktatorem odciąganie mi nie idzie 😩

Ja tez z tych długo karmiacych, u mnie to jest ten książkowy przypadek laktacji - dają dziecko, przystawiam i mleko leci. Laktator sie kurzy w szafie 😂
Strasza karmilam 19 m-cy skonczylam bo mi pokarm zanikł w ciąży. Wrocilam do pracy jak młoda miala 14 miesięcy, dziecko skumalo brak mamy=brak mleka. W tym czasie jadła zupki, jajecznice i inne takie. Jak wracalam to pierwsze co to był cycek, potem po kolacji, do spania i w nocy. Po jakimś czasie odstawilam to karmienie po powrocie z pracy i zostalam przy wieczor +noc +rano.
Teraz młody ma 9 miesięcy, pije ładnie i tez zamierzam go karmić jeszcze z rok

reklama
@fredka84 turlam się już ku końcowi🤣 ja to dosłownie się turlam bo jestem jak taka duża kluska🙈 jak pomyślę że ważyłam jeszcze 8mc temu 54kg to nie ogarniam tego 🤣🤣 mała waży już niecałe 2kg 3lutego mam wizytę i ma mi dać konkretną datę cesarki (gdzieś koło 20stego ma mi robić) z samopoczuciem różnie bywa cały czas mam problem z twardniejący brzuchem i bolami/skurczami, ale lekarz mówi że jest ok i mam po prostu więcej leżeć 🤷 no to jak coś 8mc cały czas leżę praktycznie to jak mogę nie wyglądać jak kulka 🤣🤣 zazdroszczę Ci tych długich spacerów - co do pisiochy też ja odczuwam... Ostatnio już mojemu mówiłam że szkoda ze w organizm nie można wpisać sobie programu: będzie cesarka, nie musisz się rozchodzić i rozciągać 🤣🤣🤣 @Szyszka99 ja mam jedno zaświadczenie od Neurologa a drugie skierowanie od giną na cesarkę, zresztą co się przejmujesz jak mu dasz zaświadczenie od psychiatry to on już dla świętego własnego spokoju napewno Ci wystawi skierowanie(taki żart) 😁😁🤣
Wiecie,dla mnie tez nie bylo innej opcji niz cc,teraz po tym jak Matteo wyladowal przez to na intensywnej terapii pod tlenem,na pewno bym sie juz nad cc zastanowila.Dla mnie kazde cc super,natomiast nie bralam pod uwage ,ze dla tego malego goscia to bedzie ,duzo za duzo .
Nic sie na szczescie dalej nie stalo,ale mi ta sytuacja dala duzo do myslenia...

Wiecie,dla mnie tez nie bylo innej opcji niz cc,teraz po tym jak Matteo wyladowal przez to na intensywnej terapii pod tlenem,na pewno bym sie juz nad cc zastanowila.Dla mnie kazde cc super,natomiast nie bralam pod uwage ,ze dla tego malego goscia to bedzie ,duzo za duzo .
Nic sie na szczescie dalej nie stalo,ale mi ta sytuacja dala duzo do myslenia...
U mnie Kochana niestety nie ma opcji na poród SN, muszę mieć cc ze względów neurologicznych. Co się stało Mateo przy cc jeśli mogę zapytać?

U mnie Kochana niestety nie ma opcji na poród SN, muszę mieć cc ze względów neurologicznych. Co się stało Mateo przy cc jeśli mogę zapytać?
Nie byl przygotowany,( jak kazde dziecko przy cc) na nagle wyciagniecie go z brzucha,nie mogl zlapac oddechu,saturacja zaczela mu spadac i musieli go szybko pod maske z tlenem klasc.Potrzebowal calego dnia,zeby to sie uspokoilo.Pani dok mowila,ze to sie czesto zdarza,ale dla mnie to nie bylo fajne przezycie.

Nie słyszałam jeszcze o takiej sytuacji 🙈 jasne że nie było to dla Cb fajne przeżycie ja bym chyba zeszła na zawał 😵😵zaczynam już chyba po malu odczuwać stres przed a to dopiero 33tc🤷😵😵😵

Ja to się wkrecilam w karmienie jak @Aduś16 i @motylek24 🙆🏻‍♀️ niestety w szpitalu trafiłam na położne które z łatwością podawały butelkę, a nie pomagały w ogóle w karmieniu piersią niestety, a u mnie na początku łatwo nie było... Więc różnie bywa w tych szpitalach. Pamiętam jak w ciąży mówiłam , że będę karmić góra rok, a tu już syn kończy rok za chwilę 🙆🏻‍♀️ założenia z ciąży nijak miały się do życia. Zaraz muszę wrócić do pracy, a z karmienia nie chce rezygnować. Karmimy się co 3 h mniej więcej. Rozszerzenie szło by nam super tylko trafiłam na egzemplarz, który się bardzo uczula 😩 jak sobie radziliście po powrocie do pracy z kp? Stresuje się, że moje dziecko będzie głodne, a laktatorem odciąganie mi nie idzie 😩
Nie martw się o karmienie. Zobaczysz samo się ułoży. Dziecko nie będzie głodne, znajdziecie jakieś rozwiązanie. Mój starszy był niejadkiem, też myślałam umrze z głodu i nic takiego się nie wydarzyło. Karmiłam długo bo 2.5 roku, na pewne dacie radę. Jeśli dziecko jest alergikiem tym bardziej nie rezygnuj z karmienia piersią.

Pytanie z innej beczki jaką witaminę D polecacie dla niemowlaka? W kropelkach czy raczej te twist of? I czy lepiej kupić przed czy po porodzie?

reklama
Nie słyszałam jeszcze o takiej sytuacji 🙈 jasne że nie było to dla Cb fajne przeżycie ja bym chyba zeszła na zawał 😵😵zaczynam już chyba po malu odczuwać stres przed a to dopiero 33tc🤷😵😵😵

Na szczescie Mati nie jest wczesniakiem,wiec az tak zle nie bylo.

Do góry