reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

A Ty też coś musiałaś się oszczędzać z tego co kojarzę? Urodziłaś w terminie? Czy wcześniej? :)
5 dni przed ale to tylko dlatego ze porod byl wywolany.Gdyby nie to ze zaproponowali wywołanie bo juz bylo rozwarcie a i skorcze dosyć dosyć i mało porodów to nie wiem kiedy by się tak naprawdę samo rozkręciło. Tak ja po wizycie w 32 tyg duzo odpoczywałam po 38 juz nic .

reklama
Mi najbardziej dokuczaja te dusznosci - wtedy mi sie nawet ciemno przed oczami robi - bardzo tego ni elubie - ogolnie jestem zmeczona caly czas - ale nie mam zgagi i szyjka teez caly czas na 4 cm - teraz w pn bede miala wizyte to zobaczymy. Aha no ja juz dawno szybko nie wstaje wiec nie mam takiego problemu jak ty 😂 😂 😂 co do boli okresowych to mam je od poczatku ciazy do tej pory o roznym nasileniu.
Ja też szczęściara i zgagi nie mam :) To mamy wizytę dzień po dniu. Ja we wtorek. Już co dwa tygodnie do porodu 😱 kurcze ja te bóle okresowego miałam, ale teraz są inne może 🤔 sama już nie wiem. Może ja się za dużo nad tym zastanawiam, bo ta szyjka skrócona 🤔 oby Młody przyszedł po 37+0 i był zdrowy ☺️

aha i wiesz co juz to pisalas ale my mamy dziciaczki prawie takiej samej wagi :biggrin2::biggrin2: to siwadczy o tym ze beda duze? Lekarz mi ostatnio powiedzial ze waga jest idealna ;) Ja jak sie urodzilam to wzylam 3020 a Łukasz 3400 to podobno niska waga ;) Za to moja tesciowa jak sie urodzila to wazyla ponad 5 kg 😂😂😂
Młody ważył w 32+5 2100 i lekarz mówił idealnie. 7 tyg do porodu jeśli przybierały ten max czyli do 250 gram tyg to 3850 😱 chyba nie jest tak źle ;)
@Kasiekt ja kupilam pieluszki muslinowe stuk 20 i terowe x 20 i tez nie bardzo wiem czym one sie roznia - te muslinowe sa kolorowe a tetrowe zwykle biale - no napewno cena sie mocno roznia ;) Myslisz ze powinam dokupic wiecej? Dziewczyny ile mialyscie tych pieluszek?
A co do pieluszek może zobacz ile będziesz zużywać? Jak będzie mało to wtedy kupisz. Moim zdaniem wystarczy 🤔 ale dziewczyny bardziej doświadczone to podpowiedza.

Ja bylam ba zakupach w centrum handliwym i troche nakupilam ale tak sie umeczylam ze nie moge sie ruszac.Jak chodze z mezem to tak sie nie zmecze a jak sama to masakra w h&m to czekajac w kolejce musialam kucnac bo myslalam ze zemdleje😪
A w kaphalu sa takie pajace rozpinane na suwak tylko bez stopek-2 szt.i cena po znizce 40zl a przy kasie okazalo sie ze 32zl!Okazja bo material 1 klasa 🙂

reklama
Jaki rozmiar kupilas?
56, bo pajacy i spodenek/polspiochow okazało się mam najmniej :) a smyk online też jest oczywiście :) też robiłam już zakupy i wszystko ok :) i powiem Ci, że online robiłam zakupy z głową... Czytałam składy na spokojnie, a tu wpadłam jak burza, żeby nigdzie nie chodzić i złapałam słodkie spodenki na 62 z poliestru i bawełny 🤦🏻‍♀️ a tak zawsze sprawdzam, żeby były bawaleniane 😅

Do góry