reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Mój Młody 29+5 ważył 1600 :) a 32+5 2100 :) pewnie do porodu będzie z 3600 😅 acard zostaje ze mną do 36 TC, a heparyna do połogu, więc co ten Twój lekarz wymyślił to pojęcia nie mam 🤷🏻‍♀️
Echhh skonsultowałam to z moim Dr z kliniki bo mam z nim dobry kontakt i w razie w mogę dzwonić i pisać.
Acard kazał brać do 34tc a neoparin do końca ciąży więc mysle ze tak zrobię.
Tylko muszę ogarnąć recepty na neoparin w razie w jakby nie chciał mi przepisać 🥺

reklama
Echhh skonsultowałam to z moim Dr z kliniki bo mam z nim dobry kontakt i w razie w mogę dzwonić i pisać.
Tylko muszę ogarnąć recepty na neoparin w razie w jakby nie chciał mi przepisać 🥺
A może spróbuj u rodzinnego i pokaż wyniki badań z trombofilii? U mnie ginekolog przy tych wynikach (pai w homozygocie, mthfr w hetero) powiedział, że nie ma opcji na odstawienie heparyny w trakcie ciąży 🤷🏻‍♀️

Ja mam pai i mthfr hetero i mam heparyne całą ciążę plus połóg. Jak ci lekarz nie przepisze to są e-przychodnie, które za 49zl wystawia ci receptę. Ja tak sobie załatwiłam heparyne zanim oficjalnie potwierdziłam ciążę, musiałam im tylko przedstawić wyniki świadczące o trombofili więc zalączyłam ten wynik z testu v-leiden. Ja korzystałam z telemedika ale tego jest dużo.

A powiedzcie mi proszę jak się czulyscie w ciągu tych ostatnich tygodni ciąży? Nam zostało ostatnie 6 tyg, ale szyjka skróciła się o półtora cm. Mamy się oszczędzać i przyjmować luteinę i nospe. Pojawiają się bóle okresowe, twardnienia brzucha jak za szybko wstaje, skurcze czasem też w zależności od dnia (w gorsze dni dochodzilam i do ok 10). W kroczu zaczynają się bóle, kłucia itp. czasem mam wrażenie, że już coś naciska albo jakbym miała kółek rozporowy 😅 to wszystko jest normalne w tych ostatnich tyg? Czy przy tej skracajacej szyjce ma mnie to martwić? :) Z tego wszystkiego powoli zaczynam szykować rzeczy do szpitala 😅

A powiedzcie mi proszę jak się czulyscie w ciągu tych ostatnich tygodni ciąży? Nam zostało ostatnie 6 tyg, ale szyjka skróciła się o półtora cm. Mamy się oszczędzać i przyjmować luteinę i nospe. Pojawiają się bóle okresowe, twardnienia brzucha jak za szybko wstaje, skurcze czasem też w zależności od dnia (w gorsze dni dochodzilam i do ok 10). W kroczu zaczynają się bóle, kłucia itp. czasem mam wrażenie, że już coś naciska albo jakbym miała kółek rozporowy 😅 to wszystko jest normalne w tych ostatnich tyg? Czy przy tej skracajacej szyjce ma mnie to martwić? :) Z tego wszystkiego powoli zaczynam szykować rzeczy do szpitala 😅
Tez tak mialam juz w 32 tyg szyjka mocno sie skróciła.Juz bliżej jak dalej a i na bank skorcze przepowiadające się zaczely

A Ty też coś musiałaś się oszczędzać z tego co kojarzę? Urodziłaś w terminie? Czy wcześniej? :)
Mi najbardziej dokuczaja te dusznosci - wtedy mi sie nawet ciemno przed oczami robi - bardzo tego ni elubie - ogolnie jestem zmeczona caly czas - ale nie mam zgagi i szyjka teez caly czas na 4 cm - teraz w pn bede miala wizyte to zobaczymy. Aha no ja juz dawno szybko nie wstaje wiec nie mam takiego problemu jak ty 😂 😂 😂 co do boli okresowych to mam je od poczatku ciazy do tej pory o roznym nasileniu.

A Ty też coś musiałaś się oszczędzać z tego co kojarzę? Urodziłaś w terminie? Czy wcześniej? :)
aha i wiesz co juz to pisalas ale my mamy dziciaczki prawie takiej samej wagi :biggrin2::biggrin2: to siwadczy o tym ze beda duze? Lekarz mi ostatnio powiedzial ze waga jest idealna ;) Ja jak sie urodzilam to wzylam 3020 a Łukasz 3400 to podobno niska waga ;) Za to moja tesciowa jak sie urodzila to wazyla ponad 5 kg 😂😂😂

@Kasiekt ja kupilam pieluszki muslinowe stuk 20 i terowe x 20 i tez nie bardzo wiem czym one sie roznia - te muslinowe sa kolorowe a tetrowe zwykle biale - no napewno cena sie mocno roznia ;) Myslisz ze powinam dokupic wiecej? Dziewczyny ile mialyscie tych pieluszek?

reklama
@Kasiekt ja kupilam pieluszki muslinowe stuk 20 i terowe x 20 i tez nie bardzo wiem czym one sie roznia - te muslinowe sa kolorowe a tetrowe zwykle biale - no napewno cena sie mocno roznia ;) Myslisz ze powinam dokupic wiecej? Dziewczyny ile mialyscie tych pieluszek?
Ja mialam polowe z tego i wystarczyło.
Polecam kupic ze dwie bambusowe na lato, super sa.

Do góry