Sama gotuje, ale myślę że słoiczki też spróbujemy ale to coś czego sama nie dam rady ugotować ja miałam warzywa że swojego ogródka więc wcześniej ugotowałam je do miękkości , możesz też na parze, zblendowałam i pomroziłam w pojemniczkach na kostki lodu, teraz wyjmuje tylko np kostkę marchewki, podgrzewam dodaje oleju i jest gotoweSama gotujesz czy słoiczki?
Wybacz za prostotę pytania, ale jeszcze nie czytałam jak się gotuje w sensie ile marchewkę? I później się ściera na tacce i podaje? Czy ty podajesz od razu gotowane kawałki w sensie BLW?
reklama
nieagatka
Fanka BB :)
Wystarczy koszyczek taki wkladany do garnka i mozes gotowac na parze. A blender bardO przydatny.Niemam blendera ani parowaru ani nic co pomogłoby mi przygotować posiłki dla dziecka [emoji2356] ale zaopatrze się.
A i sloiczki jak kupujesz dobrych marek z fajnymi skladami to zadnej krzywdy dziecku nie zrobia.
Dziękuję Ci bardzo, to dla mnie przydatne, rozważam blender, chyba kupię jakiś prosty zawsze to łatwiej będzie. Ile oleju dodawać do marcheweczki czy brokuła? Wiem, że na początku podaje łyżeczkę czy dwie więc na taką porcje pewnie kropelkę?Wystarczy koszyczek taki wkladany do garnka i mozes gotowac na parze. A blender bardO przydatny.
A i sloiczki jak kupujesz dobrych marek z fajnymi skladami to zadnej krzywdy dziecku nie zrobia.Zobacz załącznik 1222674
Słoiczki z dobrym składem to np. gerberki?
Wydaje mi się- choć nie wiem, że jeśli coś zostało wypuszczone na rynek z możliwością podania niemowlęciu to zostało poddane takim badaniom i testom, że raczej powinno być bezpieczne? Choć i tak zawsze wiadomo czytam sklad i opinie o danym produkcie, ew jak mam wątpliwości to konsultuje z pediatra
nieagatka
Dziękuję Ci bardzo, to dla mnie przydatne, rozważam blender, chyba kupię jakiś prosty zawsze to łatwiej będzie. Ile oleju dodawać do marcheweczki czy brokuła? Wiem, że na początku podaje łyżeczkę czy dwie więc na taką porcje pewnie kropelkę?
Wydaje mi się- choć nie wiem, że jeśli coś zostało wypuszczone na rynek z możliwością podania niemowlęciu to zostało poddane takim badaniom i testom, że raczej powinno być bezpieczne? Choć i tak zawsze wiadomo czytam sklad i opinie o danym produkcie, ew jak mam wątpliwości to konsultuje z pediatra
No niestety kochana, ale tak nie jest. Chodzi o to, zeby w skladzie nie bylo soli, cukru czy jakichs zageszczaczy, a niestety sporo jest takich produktow. Na pewbo warto zwrocic uwage na Hipp, inne marki podpowiedzs Ci dziewczyby, bo ja nie jestem w PL.
I tak, na taka malutka porcje to dosłownie kropelke, potem jak bedziesz podawc juz od 100ml to dajesz pare klopel, na oko. Ja czasami daje masło dla odmiany, do zup fajnie pasuje, no i chodzi o probowanie smakow.
Agnieś191
Ja jechalam tylko na sloiczkach. Te rossmanowskie maja bardzo dobre składy.Dziękuję Ci bardzo, to dla mnie przydatne, rozważam blender, chyba kupię jakiś prosty zawsze to łatwiej będzie. Ile oleju dodawać do marcheweczki czy brokuła? Wiem, że na początku podaje łyżeczkę czy dwie więc na taką porcje pewnie kropelkę?
nieagatka
Pomyśl, ze zs free i w srodku pandemii - marzec nie brzmi wcale tak źle.Dziewczyny moj transfer ostatniego zarodka pewnie odbędzie się kolo maja ale nie wiem może poczekam do jesieni.Srasznie późno mam spotkanie z lekarzem prowadzącym dopiero 25 marca myślałam że szybciej i dadzą spotkanie.
bazylia128
Dziewczyny OSZALALAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kupilam dzisiaj na necie tyle ciuszkow ze nie mige sie zatrzymac Kupuje wszystko w next i river island. I pierdziele juz kupuje nawet rajstopki malenkie sukienki wszystko - w tylku to mam ze szybko wyrosnie Pajacyki w malenkie pieseczki !!!!!!!! Kupila dzisiaj łózeczko z taka iloscia falban ze az sama sie przestraszylam heheheheh myslalam ze łukasz mnie za to zabije ale powiedzial tylko jak z bajki Przepadlam caqlkowice - to wszystko jest takie piekne. To co mam juz poprane i poprasowane w komodzie aha i jeszcze musialam jedna czesc komody dokyupic i jeszcze kupilam wanienke z tym fotelikiem specjalnym w sówki hehehehehehehehehe boooossszzzzzeeeee wiem jestem okropna
nieagatka
Dziewczyny OSZALALAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kupilam dzisiaj na necie tyle ciuszkow ze nie mige sie zatrzymac Kupuje wszystko w next i river island. I pierdziele juz kupuje nawet rajstopki malenkie sukienki wszystko - w tylku to mam ze szybko wyrosnie Pajacyki w malenkie pieseczki !!!!!!!! Kupila dzisiaj łózeczko z taka iloscia falban ze az sama sie przestraszylam heheheheh myslalam ze łukasz mnie za to zabije ale powiedzial tylko jak z bajki Przepadlam caqlkowice - to wszystko jest takie piekne. To co mam juz poprane i poprasowane w komodzie aha i jeszcze musialam jedna czesc komody dokyupic i jeszcze kupilam wanienke z tym fotelikiem specjalnym w sówki hehehehehehehehehe boooossszzzzzeeeee wiem jestem okropna
To nie chodzi o to, ze wyrosnie - takiemu malenstwu jest w tym zwyczajnie nir wygodnie, bo spedzs 24h lezac.
A falbanki przy lozeczku to ladne, ale zbierqcz kurzu, obys miala czas, mozliwosc i chcec na czeste pranie [emoji6]
reklama
Hehe Ja na szczęście tak nie mam Ciągle oglądam ale na szczęście nie szaleje z zakupami chociaż mam ochotę ale sie powstrzymuje jakoś Dobrze że u Nas pozamykane sklepy bo jak bym chodzila po sklepach to z pewnością bym kupowała