reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

To nie chodzi o to, ze wyrosnie - takiemu malenstwu jest w tym zwyczajnie nir wygodnie, bo spedzs 24h lezac.
A falbanki przy lozeczku to ladne, ale zbierqcz kurzu, obys miala czas, mozliwosc i chcec na czeste pranie [emoji6]
ale ja nie kupuje sukieneczek na 56 tylko juz na 62. A falbanki mozna szybko zdjac i wyprac albo zostac bez falbanek. Takie chcialam i chce sie z tego cieszyc. To moje jedyne dziecko i tak juz pewnie zostanie dlatego bede kupowac jej to na co zawsze mialam ochote. Wszystkie praktyczne ubranka juz mam skompletowane rozmiarami. Teraz pora na blichtr i ekstrawagancje. A to co bedzie dobre a co nie to chce sie o tym przekonac sama ;) Najwyzej bedzie lezalo - nic na sile. Dziewczyny musze kupic a raczej CHCE ;) Naawilzacz powietrza - nie wie jakis ozonator? Do pokoiku malenkiej - polecacie jakis sprawdzony?

reklama
ale ja nie kupuje sukieneczek na 56 tylko juz na 62. A falbanki mozna szybko zdjac i wyprac albo zostac bez falbanek. Takie chcialam i chce sie z tego cieszyc. To moje jedyne dziecko i tak juz pewnie zostanie dlatego bede kupowac jej to na co zawsze mialam ochote. Wszystkie praktyczne ubranka juz mam skompletowane rozmiarami. Teraz pora na blichtr i ekstrawagancje. A to co bedzie dobre a co nie to chce sie o tym przekonac sama ;) Najwyzej bedzie lezalo - nic na sile. Dziewczyny musze kupic a raczej CHCE ;) Naawilzacz powietrza - nie wie jakis ozonator? Do pokoiku malenkiej - polecacie jakis sprawdzony?

Przez Ciebie weszłam na strone nexta i jak zobaczyłam jakie piękne ciuszki mają to zwariowałam i też zaczelam zamawiać jak glupia 🙈 Maz powie że oszalalam 😁

Przez Ciebie weszłam na strone nexta i jak zobaczyłam jakie piękne ciuszki mają to zwariowałam i też zaczelam zamawiać jak glupia 🙈 Maz powie że oszalalam 😁
nooooooo moj juz powiedzial ze oszalalam ale cieszy sie ze mna i sie za kazdym razem smiejemy ztych malenkich stopek przy spioszkach ;) Oni maja super ubranka a jaka jakość! Mam tez troche z lidla i tez sa fajne ale te z next lepsze ;) Nakupilam tez u nich takie 5 - cio paki caqlych bialych ;) Co za bawalena!!!!!! Mi sie podobaja takie cale bielusienkie ;)

nooooooo moj juz powiedzial ze oszalalam ale cieszy sie ze mna i sie za kazdym razem smiejemy ztych malenkich stopek przy spioszkach ;) Oni maja super ubranka a jaka jakość! Mam tez troche z lidla i tez sa fajne ale te z next lepsze ;) Nakupilam tez u nich takie 5 - cio paki caqlych bialych ;) Co za bawalena!!!!!! Mi sie podobaja takie cale bielusienkie ;)
Tu sie ukrywasz?!😁
Ja narazie z mezem mysle jsk zmienic supialnie na nowego lokatora😉Mudimy wyrzucic wszystki meble i kupic nowe.Sypislnia mala ok.10m wiec nue ma z czym szalec.Rozgladamy sie za lozeczkiem i wozkiem

A tu sie zgadzam - szalec nalezy, w koncu mase czasu na to każda z nas czekala [emoji16]
Ja mam nawilzacz bez ozonatora wiec nie doradze, ale na pewno warto kupic.

Dziewczynki ja z szybkim pytaniem. 20tydzien i 3 dzień ciazy a ja jeszcze nie czuje ruchów 🥺🥺 czy to normalne czy już zacząć się niepokoić ?? Tzn już zaczęłam się stresować 😂 ale nie wiem czy potrzebnie.

Dziewczynki ja z szybkim pytaniem. 20tydzien i 3 dzień ciazy a ja jeszcze nie czuje ruchów 🥺🥺 czy to normalne czy już zacząć się niepokoić ?? Tzn już zaczęłam się stresować 😂 ale nie wiem czy potrzebnie.
spokojnie - pamietasz ze je tez sie schizowalam ze dlugo nic nie czulam? Na poczatku takiedelikatne nie wiem nawet co to bylo ;) Takie niesmiale musniecia jakby muskanie ;) Pewnie poczujesz za chwile ;)

Tu sie ukrywasz?!😁
Ja narazie z mezem mysle jsk zmienic supialnie na nowego lokatora😉Mudimy wyrzucic wszystki meble i kupic nowe.Sypislnia mala ok.10m wiec nue ma z czym szalec.Rozgladamy sie za lozeczkiem i wozkiem
Jestes!!!! Ja nie mam jeszcze wozka bo jeszcze sie nie zdecydowalam ;) 10 m to wcale nie jest malo ;) Moja Nataliiii bedzie miala mniejwiecej wlasnie pokoik takich wymiarow. Dla mnie najwazniejsza byla komoda z szufladami i dzisiaj dokupilam jeszcze bo na tym bedzie przewijaka w srodku taki organizer zrobie ;) No ale juz nastepne w kolejce do kupinia mam misia szumisia ;) lampeczki, mis projektor, kołysanka, usypiacz - no mowilam ze oszalalm - nie mialam pojecia ze to jest tak gleboko we mnie gdzies uspione. Nie mam ochoty nic dla siebie kupic tylko wszystko dla niej ;) W łózeczku najwazniejszy byl dla mnie dobry materac. I na vinted zamowilam taka super wiklinowa kołyske na kółkach, tak zebym mogla sie z nia poruszac po gorze, z koleji na doł musze kupic takie malenkie jakies łózeczko na kółkach niby na stojaczku bo przeciez kuchnie mam na dole i tez musze sie z nia jakos tam poruszac. Takze kolyska za grosze - uzywana ale w bardzo dobrym stanie bo przeciez dzieciaczki szybko z tego wyrastaja ;)

spokojnie - pamietasz ze je tez sie schizowalam ze dlugo nic nie czulam? Na poczatku takiedelikatne nie wiem nawet co to bylo ;) Takie niesmiale musniecia jakby muskanie ;) Pewnie poczujesz za chwile ;)
Tak pamietam 😉 ale wydawało mi się ze już od 20 tygodnia coś tam czułaś wyraźniej. No nic muszę czekać ....
Badanie połówkowe mam 21 stycznia i ruszam z wyprawka ❤️ Narazie zamówiłam wózek. Najpierw chciałam kupić używany ale dziewczyna przez tydzień nie zebrała się z wysyłka i zdarzyłam się rozmyślić i zamówiłam nowy bo był w dużej promocji i bałam się ze potem już nie dostanę w tak dobrej cenie.
Niunia urodzi się pod koniec maja wiec szukałam wózka typowo na lato ❤️

reklama
Tak pamietam 😉 ale wydawało mi się ze już od 20 tygodnia coś tam czułaś wyraźniej. No nic muszę czekać ....
Badanie połówkowe mam 21 stycznia i ruszam z wyprawka ❤️ Narazie zamówiłam wózek. Najpierw chciałam kupić używany ale dziewczyna przez tydzień nie zebrała się z wysyłka i zdarzyłam się rozmyślić i zamówiłam nowy bo był w dużej promocji i bałam się ze potem już nie dostanę w tak dobrej cenie.
Niunia urodzi się pod koniec maja wiec szukałam wózka typowo na lato ❤️
Zaraz poczujesz ;) super uczucie ja jak tylko cos tam wyczulam to sie smialam w glos z łukaszem. Pozniej dluuugooooo jak przeszlam covida wyczulismy z lukaszem pierwsze takie silniejsze przez dotyk ;) I wtedy sie zczelam zastanawiac jak ja to wytrzymam tak ciagle do konca ciazy ;) Pozniej sie zdazalao ze slabo ja czulam i mialam oczywwiscie schize zeby jechac na IP ale kladlam sie na lewy bok, podjadlam slodkie i kladlam reke jakby od zgiecia lonowego do pempka a wiesz jak nienawidze dotykac pempka ;) I wtedy sie rozkrecala. Pozniej juz nawet przyzwyczailam sie spac w nocy jak tanczyla i wydawalo mi sie ze zmienia pozycje do gory nogami - tak wariowala. A teraz to jzu normalnie calyc brzuch sie rusza takie mi daje kopniaki ;) Zaczelam ja czuc nawet w okolicach zeber - takieto dziwne dla mnie bo sie zawsze zastanawiam czym ona wtedy rusza ;) Bardzo czesto czuje tez takie uciskanie na pecherz - to jest malo prrzyjemne. Powoli uczylam sie tez koordy nacji ruchowej bo jak ide i ona mi tam maszeruje to sie dziwnie mozna pogubic hehehehehehe ahhh naprawde mogal bym o nie calymi godzinami opowiadac - jestem niemozliwa bo nie ma ze mna innego tematu ;)

Do góry