reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Powoli brzuszek się powiększa a ja zastanawiałam się jak to jest np 7-9 miesiąc gdy brzuszek jest już spory a dzidzia się rusza- jak zrobić zastrzyk z heparyny ? To moja pierwsza ciąża wiec nie bardzo wiem, u koleżanek czasem nawet z brzuszka nóżkę dziecka było widać, trochę boje się żebym igły nie wbiła, sama nie wiem. Tkanka tłuszczowa na pewno jeszcze się powiększy ale czy aż tak, aby schować cała igle ?

Bralam całą poprzednia ciążę i cały połóg, wszystkie w brzuch, blisko pępka. Teraz 25 tc i też tąk biorę. Nie ma szans, żeby tak krótką igłą dostać się do dziecka nawet w 42 tygodniu, to wszystko to są warstwy skóry i ewentualną tkanka tłuszczowa. I powiem tak, najgorzej to się robi zastrzyki w tego flaczka po porodzie (bo tak wygląda brzuch kilka dni po porodzie), a nie w tą piłeczkę 😉 I mimo że jestem z tych długich i chudych, szybko wróciłam do ciuchów sprzed ciąży (niecały miesiąc) to jednak trochę czasu zajęlo zanim skóra na brzuchu wyglądała tak jak przed porodem.

Cześć dziewczyny 😁
Część z Was mnie pamięta z invitro a część może dopiero poznaje, troszkę się już udzielałam tutaj ale byłam ostrożna do polowkowych, odbyłam je we wtorek i mam zdrowa córeczkę która, waży 370g kruszynka, obecnie 21tc ❤️ druga procedura, 4 transfer udany, jedno poronienie i jedna biochemiczna, to tak w skrócie.
Zaczęłam myśleć o ciuszkach na początek, nie chce szlalec bo wszystkiego jest pełno i czasem wpadnę w niepotrzebny żwir zakupów.
Wiec mała prośba do Was o pomoc, jakie Wam się ciuszki na początek sprawdzily, co warto kupić a na co nawet nie zwracać uwagi. Byłabym bardzo wdzięczna za wszelką pomoc. Możecie pisać na forum, priv jak Wam, wygodniej.
Dziękuję za każdą nadesłana wiadomość z cenna rada, buziaczki dla Was 🥰

Ooo, fajnie, że dołączasz. Gratulacje!!!
Poluj na wyprzedaże po świętach, w smyku możesz mieć 5-ciopak bodziakow za 20 zł, warto od razu kupić też większe rozmiary, będziesz je później wyciagac. Na początku body kopertowe, półśpiochy (bo mają szeroką gumkę w pasie i nie uciskają brzuszka) i pajace (ja tylko na napy, bo jak jeszcze byłam w ciąży i chciałam kupić ba zamek to dwie babeczki powiedziały, że nigdy w życiu, bo ich dzieci ten zamek podraznial, więc nigdy nie kupiłam na zamek). Do tego jakiś sweterek, czapeczki. Nie kupuj niedrapek, bo dziecko rozwija się przez dotyk. Takiemu maluszkowi lepiej przyciąć pazurki (tylko nigdy w szpitalu, zawsze dopiero po powrocie do domu) Patrz na skład, musi być 100% bawełna, nigdy żadne mieszanki. Z marek polecam smyk, hm, ewa klucze (one są ciut mniejsze niż np smyk), Lidl, dolce sonno (też są ciut mniejsze). Nie polecam Pinokio i reserved. Pinokio bo strasznie słaba jakość w stosunku do ceny (spodenki po 3 praniach były tak rozciągnięte, że nie nadawały się do noszenia), Reserved bardzo sztywne ubranka mimo, że miały 100% bawełny to bardzo ciężko je się ubierało. Pepco są tanie ale i bardzo słabej jakości, w tej cenie kupisz w Lidlu naprawdę dużo lepszej jakości.

Bralam całą poprzednia ciążę i cały połóg, wszystkie w brzuch, blisko pępka. Teraz 25 tc i też tąk biorę. Nie ma szans, żeby tak krótką igłą dostać się do dziecka nawet w 42 tygodniu, to wszystko to są warstwy skóry i ewentualną tkanka tłuszczowa. I powiem tak, najgorzej to się robi zastrzyki w tego flaczka po porodzie (bo tak wygląda brzuch kilka dni po porodzie), a nie w tą piłeczkę 😉 I mimo że jestem z tych długich i chudych, szybko wróciłam do ciuchów sprzed ciąży (niecały miesiąc) to jednak trochę czasu zajęlo zanim skóra na brzuchu wyglądała tak jak przed porodem.

Ooo, fajnie, że dołączasz. Gratulacje!!!
Poluj na wyprzedaże po świętach, w smyku możesz mieć 5-ciopak bodziakow za 20 zł, warto od razu kupić też większe rozmiary, będziesz je później wyciagac. Na początku body kopertowe, półśpiochy (bo mają szeroką gumkę w pasie i nie uciskają brzuszka) i pajace (ja tylko na napy, bo jak jeszcze byłam w ciąży i chciałam kupić ba zamek to dwie babeczki powiedziały, że nigdy w życiu, bo ich dzieci ten zamek podraznial, więc nigdy nie kupiłam na zamek). Do tego jakiś sweterek, czapeczki. Nie kupuj niedrapek, bo dziecko rozwija się przez dotyk. Takiemu maluszkowi lepiej przyciąć pazurki (tylko nigdy w szpitalu, zawsze dopiero po powrocie do domu) Patrz na skład, musi być 100% bawełna, nigdy żadne mieszanki. Z marek polecam smyk, hm, ewa klucze (one są ciut mniejsze niż np smyk), Lidl, dolce sonno (też są ciut mniejsze). Nie polecam Pinokio i reserved. Pinokio bo strasznie słaba jakość w stosunku do ceny (spodenki po 3 praniach były tak rozciągnięte, że nie nadawały się do noszenia), Reserved bardzo sztywne ubranka mimo, że miały 100% bawełny to bardzo ciężko je się ubierało. Pepco są tanie ale i bardzo słabej jakości, w tej cenie kupisz w Lidlu naprawdę dużo lepszej jakości.
Podpisuje się pod wszystkim co napisałaś o ubrankach. Body mam tylko ze smyka, trzeba macać bo niestety rzucają czasem jakieś sztuczne. W Pepco to tylko polspiochy i pajace na napy, raczej nic więcej . Lubię jeszcze c&a. Ostatnio też Sinsay ale jak z jakością rzeczy dla niemowlaków to nie wiem.

reklama
Do góry