reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dopoki te bole/skurcze nie sa regularne to nie ma problemu. Ale jeśli szyjka sie skraca, a bole pojawiają sie czesto to warto to sprawdzic. I brzuch bedzie sie napinal, bo macica bedzie trenowac do porodu. Mi gin zawsze mowila, ze np po wysilku to normalne i o ile przechodzi jak sie polozysz i odpoczywasz to nie ma sie co martwic, ale jesli mocne skurcze pojawiaja sie czesto albo nie sa bardzo mocne, ale regularne to trzeba koniecznir skontrolowac.
Dokładnie tak samo slyszalam ;) Widze ze chyba chwilowo dzisaj gorsze dni ;( JA wczoraj wieczorem poczulam bol udzie - tak na nodze w udzie i niby daleko od macicy i dzidziusia a jednak ie martwie. Nie uderzylam sie, i w momencie urosl mi jakby taki spuchniety guz ;( byl cieply i widac go bylo przez leginsy - masakra ;( Dzisiaj tego nie ma ale boli tak ze az rwie do pachwiny - no jprdziele co jest grane? To jest takie dziwne - w zyciu nie mialam czegos takiego. Nawet jakbym chciala zadzwonic do lekarza to nie wiedzialabym co mu powiedziec ;) Boli mnie jakis guz na udzie? Moze to jakis efekt corony? Goraczki nada nie ma, niunia sie rusza ale wstalam z takim obnizonym nastrojem ze ze zrezygnoania nic mi sie nie chce.

reklama
Ooo, to podobnie jak ja, ja mam 29.03 😁
Nie daj sobie wkręcić depresji poporodowej, wiadomo jak już wystąpi to od razu proś o pomoc a nie czekaj aż przejdzie bo samo raczej rzadko przechodzi. Na pewno nie nakręcaj się, że będziesz ją mieć. Zobacz na jakim etapie już jesteś, dzieciątko się zdrowo rozwija to czemu ma się coś złego wydarzyć?
Ciesz się tym czasem!
to ty jestes w ciazy ????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😍 😍 😍 😍 😍 😍 😍 😍 😍 ale extra 💓💓💓 naturalnie? Nic nie wiedzialam - powaznie 🤪🤪🤪 masz core, a w brzuniu co siedzi? Co do tego cco napisalas - no ja jestem bardzo czujna ale tez widze ile trace przez ten lek ktory we mnie siedzi 😰 Ciagle tylko mm w glowie ta moja nieszczesa bete ;( serduszko, pozniej, opoznienie w wieku, pozniej krwiak łłłooooooo duzo tego bylo. Nawet teraz jak jestem po polowkowych i tak sie boje bo jednak tyle sie slyszy o poronieniach na pozniejszym etapie - ja nie wiem jakbym to miala przezyc ;( jestem juz tak zakochana ze codziennie sobie ogladam filmiki z nia a Łukasznaprawde sie robi o nia zazdrosny ale wszystko rozumie ;) A teraz to juz sie wogole denerwuje i modle zeby na nastepnej wizycie bylo wszystko dobrze. Obiecalam sobie ze wtedy juz bede innaczej do tego podchodzic 🥰🥰🥰

Ty tez masz juz drugie ? [emoji7][emoji7][emoji7] Matko dziewczyny pamietamwasze pierwsze ciaze ;) Ale dalyscie czadu ;) Ja sie ciagle modle nad ta jedna [emoji176][emoji176][emoji176]
Moje drugie ma już rok [emoji28] Pamiętasz moją pierwsza ciążę? [emoji85]

Chyba to była jednak drugą jak się tak zastanawiam. Hehe

Ja bym bez niego osiwiala i uwaga u nas 2 razy sie włączył. My na równe nogi z mezem a synek spokojnie sobie spal. Może on coś zaswirowal a może faktycznie synek przestał oddychać? Drazylam ten temat i znalazłam kilka inf ze alarm powoduje ze dziecko zaczyna oddychać juz nie pamietam o co to tam chidzilo. Inna nasza koleżanka musiala miec z ywagi na wczesniactwo dzieci i u niej monitor niestety często się włączał. Rozmawiałam z nia na ten temat bo mega nurtowało mnie to co bylo u Hubka a o czym tez rozmawiałam z lekarzem i ona kiedyś core zostawila na swoim lozku i tam sobie spala. Dobrze ze weszła na czas bo przestała oddychać.
Nigdy nie miałam monitora oddechu, bo też jakiś nie obawiałam się i nie myślałam o śmierci łóżeczkowej. Wcześniaki to zupełnie inna historia, one często zaczynają od respiratora i problem z oddychaniem ma zupełnie inny wymiar. Wszystko zależy od tego czy rzeczywiście dziecko będzie spało.w łóżeczku i podejścia do tematu. Właśnie czytałam o fałszywych alarmach, chyba rzeczywiście nie mogłabym wtedy spokojnie spać. Zresztą już nie raz pisałam, ja muszę mieć dzieci przy sobie, inaczej ciągle czuwałam, biegałam do dziecka.

Przestraszyłam się nie na żarty. Coś nowego jednak. Mieszkałam w UK kilka lat, niestety wiem jak wygląda służba zdrowia... A Ty jak czujesz, że coś jest nie tak to jedz na szpital niech sprawdza! A próbowałaś nospe? A to ból w pachwinach? Może Ci się rozciąga tam wszystko?

Wierzę, ja też zaczęłam panikować wczoraj strasznie... A ból w okolicy jajników, ciagly ból jakby ktos mi nóż wbijał.. A dzisiaj boli mnie jak na okres... Ehh 😕 Nospy nie próbowałam bo sie boje.. Oby mi minęło..

reklama
Do góry