Fotelik z zestawu 3 w 1 nie jest dobrym pomysłem chuba ze ma atesty i do jego wyboru polecam stronen8 gwiazdek na fb.O jesssussie szczerze powiem jak o tym piszecie ze troche mnie to przerazaAle ok jakos to wszystko poskladam do kupy i chyba zaczne od kupienia komody do pokoiku
Znalazlam w ikea i beda staly dwie z szufladami bo tak chyba najlpeiej
a jesli chodzi o wozek to tescie sie upieraja przy kupnie - ja mam tylko wybrac i msylalam nad takim wielofunkcyjnym czyli gondola, spacerowka i fotelik 3w1. Czy to jest dobry pomysl? No i co z łózeczkiem? zawsze chcialam miec łózeczko bo mala bedzie miala swoj pokoik ale teraz sie duzo zastanawiam nad ta przystawka do łózka i w sumie nie wiem czy nie bede chciala tego i tego.
reklama
misis188
Fanka BB :)
Ja gorąco polecam ciuszki z lidla i pepco.ok i to juz mi duzo mowiAle co z tym praniem? Ni ile czasu przed porodem mozna je wszystkie wyprac i poprasowac? Kiedy zaczac zeby nie bylo za wczesnie?
nieagatka
Wozek 3w1 jest ok pod warunkiem, ze fotelik do samochodu to fotelik z atestami, a nie antymandat. Ja mam teraz wozek cybex balios s i jestem bardzo zadowolona. Wczesniej mialam bebetto murano z fotelikiem maxi cosi i tez byl ok, ale spacrowka nie skkladala sie ze stelazem przez co zajmowal kupe miejsca.O jesssussie szczerze powiem jak o tym piszecie ze troche mnie to przerazaAle ok jakos to wszystko poskladam do kupy i chyba zaczne od kupienia komody do pokoiku
Znalazlam w ikea i beda staly dwie z szufladami bo tak chyba najlpeiej
a jesli chodzi o wozek to tescie sie upieraja przy kupnie - ja mam tylko wybrac i msylalam nad takim wielofunkcyjnym czyli gondola, spacerowka i fotelik 3w1. Czy to jest dobry pomysl? No i co z łózeczkiem? zawsze chcialam miec łózeczko bo mala bedzie miala swoj pokoik ale teraz sie duzo zastanawiam nad ta przystawka do łózka i w sumie nie wiem czy nie bede chciala tego i tego.
Komody mam 2 z ikea i polecam
nieagatka
Avionaut jest leciutki, ale ma bardzo slabe wyniki w testach. Do tej pory jesli chodzi o foteliki 0-13kg wiodacymi markami byly maxi cosi i cybex.Ja zdecydowałam się na wózek espiro only, a fotelik avionaut pixel z baząJeśli chodzi o espiro gondola w nim jest dość nisko, ale ja kurdupel jestem więc mi to nie przeszkadza
Avionaut Pixel to jeden z najlżejszych fotelików waży ok 2,5 kg. Jest bodajże polska marka i dość bezpieczną.
W ADAC jest oceniany jako dobry fotelik, fakt nie najlepszyAvionaut jest leciutki, ale ma bardzo slabe wyniki w testach. Do tej pory jesli chodzi o foteliki 0-13kg wiodacymi markami byly maxi cosi i cybex.
misis188
Co do wózka to zwróć uwagę na czym Tobie zależy. Ja pozbierałam rad tu a potem pojechalam do sklepu w którym trafiłam na dobrego sprzedawcę który mi fajnie doradził i jestem bardzo zadowolona. Ja osobiście mam wózek espiro next Avenue. Zależało nam aby wozek sie sprawdził w trudnym terenie. Dodatkowo ma długa gondole a synek jest duzy i długo bardzo nam gondola sluzyla. Mamy fotelik pierwszy z cybexu. W tedy jeszcze maxi cosi miały crash testy-teraz pewno więcej juz jest firm które testy ma. Co do łóżeczka gdyby udało się zajsc w drugą ciążę i ja donosić to pierwsza rzeczą jaką kupuje jest łóżeczko dostawne jak np chicco. Moj synek zasypial na piersi do 9 m-ca i często przy odkładaniu sir budził dlatego zrezygnowalam z odkładania i spal z nami, z taką dostawka moim zdaniem byłoby bardzo wygodnie.
Proszę do prania uzywam z loveli jak większość tutaj dziewczyn a prac zaczęłam na końcówce 7 miesiąca i potem wszystko układałam tylko szuflady zostawiałam lekko otwarte zeby byk dopływ świeżego powietrza. My ciuszki kupowalismy przeważnie od rozmiaru 62 bo synek od początku zapowiadał się duzy. Mialam tylko kilka 56 i bardzo dobrze bo praktycznie ich nie uzywalam. Te z lidla sa super do rozmiaru 68 bodajze tylko one mają zawyzona rozmiarówke. Nam najbardziej właśnie Lidl i pepco siadło. Mialam kilka body z Reserved które disyalam w prezencie i jak dla mnie były straszne bo synek bardzo się w nich pocil
Proszę do prania uzywam z loveli jak większość tutaj dziewczyn a prac zaczęłam na końcówce 7 miesiąca i potem wszystko układałam tylko szuflady zostawiałam lekko otwarte zeby byk dopływ świeżego powietrza. My ciuszki kupowalismy przeważnie od rozmiaru 62 bo synek od początku zapowiadał się duzy. Mialam tylko kilka 56 i bardzo dobrze bo praktycznie ich nie uzywalam. Te z lidla sa super do rozmiaru 68 bodajze tylko one mają zawyzona rozmiarówke. Nam najbardziej właśnie Lidl i pepco siadło. Mialam kilka body z Reserved które disyalam w prezencie i jak dla mnie były straszne bo synek bardzo się w nich pocil
Mi właśnie też się podoba bardzo cybex balios s lux, ale na ten moment finansowo muszę go odpuścićo masakra nic nie rozumiem z tymi wozkami - a mozesz mi cos podeslac na co ty sie zdecydowalas?
bazylia128
juz patrzeMi właśnie też się podoba bardzo cybex balios s lux, ale na ten moment finansowo muszę go odpuścić![]()
motylek24
Mam teraz po raz pierwszy ten płyn, no i niestety ubranka chłoną zapach tego płynu. Zdecydowanie wolę proszek do prania.Jeśli chodzi o pranie to ja będę polować na płyn loveli do prania, podobno ubranka są bardziej miękkie niż z proszku,a ile w tym prawdy to nie wiem![]()
reklama
motylek24
Prałam zawsze, a raczej mąż prał rzeczy córki po kąpieli. W pierwszych trzech czy czterech miesacach prawie wcale nie używałam pralki. Stosuje tylko proszek Lovela, bez płynu do płukania. Zresztą skarpetki do tej pory piorę ręcznie, szczerze tego nie znoszę ale lepiej się piorą.juz patrze![]()