nieagatka
Fanka BB :)
hej dziewczyny, znalazlam Was Za chwile zaczynam 6 miesiac i wlasnie do mnie dotarło ze jestem kompletnie zielona jesli chodzi o niemowlaki To moja pierwsza upragniona ciaza a ja sama kilka lat nie mialam styczności z tak maleńkim dzieckiem Będę wdzieczna za wszystkie wskazowki i rady. Chodzi mi głównie o pierwsze zakupy. Nie wiem jak kupowac te malenkie ubranka i na co mam zwrocic uwage - ile i czego potrzebuje Nie znam sie nawet na rozmiarach - bylam i jestem tak zaobsrbowana utrzymaniem ciazy i badaniami ze chyba cos przeoczylam Na jak dlugo wystarcza jeden rozmiar? No i pranie? W czym je najlpepiej wyprac ? Chodzi mi o kapsulki czy tylko w samym plynie? Jesli zadaj glupie pytania to przepraszam ale ja naprawde chyba bede potrzebowala jakiejs instrukcji obslugi do butelki do mleka
Wg mnie warto miec ubranka w najmniejszych rozmawiach tj 50, mi sie takie przydaly przez cały pierwszy miesiac. 56 tez wystarczylo na miesiac, 62 juz na troszke dłużej. Te najmniejsze rzeczy polecam zeby byly zapinane na krzyz, a nie przez glowe - bedzie Ci latwiej zakladac. Body i pajace sa najfajniejsze i najwygodniejsze. Na sukienki, bluzy z kapturem i takie tam przyjdzie czas jak niunia podrosnie, lezy sie w tym slabo.
Popatrz sobie np w H&M maja fajne i rozsadne cenowo rzeczy, Smyk, Pepco.