ilmenau
Fanka BB :)
Logika w działaniu instytucji PlDobre
.
Gratuluję ciąży☺. Dbajcie o siebie. Jak się martwisz tymi skurczami to jedź na badania do szpitala zakaźnego. Tam przyjmują, tylko najpierw chyba musisz zadzwonić (do szpitala, nie do sanepidu) i zgłosić że chcesz przyjechać, żeby się przygotowali. I powiadomić policję, że opuszczasz kwarantannę. Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło.
No właśnie w szpitalu mnie przyjmą tylko jak będzie zagrożenie zdrowia lub życia - czyli muszę mieć krwawienie lub inne objawy. A poza tym boję się, że mnie tam już zostawia a jednak nie chciałabym zostawiać Mai bo ona ciągle na cycku... Już poczekam do przyszłego tygodnia.
W Gyncentrum wymaz kosztuje 300zl tylko nie wiem gdzie mieszkasz i czy dla kogoś z zewnątrz jest taka sama cena
My bylismy w maju na kwarantannie która dls wszystkich domowników trwała tyle samo i wszystkim robili wymazy z gardla łącznie z Hubertem
Ja we Wrocławiu najtańszy test znalazłam za 450 zł, ciekawe skąd ta różnica w cenie... I wszędzie mi mówili, że dzieciom nie robią chyba, że w szpitalu. Eh, jeden kraj a jakbyscie byli za granicą
![Face with tears of joy :joy: 😂](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f602.png)