reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
No to dobrze ;) czyli zdarze się w domciu ogarnąć do szpitala jak się zacznie ;)
@Vinszka co tam u Was słychać? Jak "górka " po CC? Zniknęła?

Mi położna na szkole rodzenia mówiła, że jak masz wątpliwości czy to już poród czy jeszcze nie to raczej nie. Przy porodzie nie będzie wątpliwości 😉 i faktycznie, nie było 😁
Torba do szpitala spakowana?

Babki miałyście tak ze wasze dzieci jak spały ładnie to nagle zaczęły się bardzo wcześnie budzic? Hubus zazwyczaj się budzil miedzy 7 a 8.od 2 tygodni pobudki po 5. Pokrywa się to z posłaniem go do żłobka i sie zastanawiam czy to na skutek stresu... W tym tygodniu byl tylko 2 razy a z dnia na dzień wstaje wcześniej.

No to dobrze ;) czyli zdarze się w domciu ogarnąć do szpitala jak się zacznie ;)
@Vinszka co tam u Was słychać? Jak "górka " po CC? Zniknęła?
Niestety tam gdzie byłam mocniej ściśnięta górka została i coś czuję, że zostanie ze mną do końca. Nooo chyba, że przy kolejnym cięciu (jeśli takie będzie) inny lekarz poprawi szycie [emoji14]
Nie potrafię się przemóc do masażu blizny. Ogólnie nie lubię jej dotykać. Dziwne uczucie [emoji1745]

U nas wszystko dobrze. Chłopcy rosną jak na drożdżach.
Ja już myślę nad tortem na pierwsze urodziny, dekoracjami itd. [emoji23]

Babki miałyście tak ze wasze dzieci jak spały ładnie to nagle zaczęły się bardzo wcześnie budzic? Hubus zazwyczaj się budzil miedzy 7 a 8.od 2 tygodni pobudki po 5. Pokrywa się to z posłaniem go do żłobka i sie zastanawiam czy to na skutek stresu... W tym tygodniu byl tylko 2 razy a z dnia na dzień wstaje wcześniej.
U nas było kilka nocy ze wstala ok godziny szybciej, ale nie wiem z czym to sie wiązało. Teraz jesteśmy na wakacjach nad morzem i tez wstaje szybciej bo nawet o 6 jej sie zdarzyło, a 2 noce sie budziła. W domu wstaje 7-7:30.

U nas było kilka nocy ze wstala ok godziny szybciej, ale nie wiem z czym to sie wiązało. Teraz jesteśmy na wakacjach nad morzem i tez wstaje szybciej bo nawet o 6 jej sie zdarzyło, a 2 noce sie budziła. W domu wstaje 7-7:30.
To u nas tak jest od zeszłego wtorku. W zeszłym tygodniu budzil sie 5.50-6 a w tym jest girzej. Dzis byl u mnie w łóżku juz 5.19, wczoraj kilka minut później. Generalnie w tym tygodniu pobudki zawsze przed 5.30. Przychodzi do mnie z małpka, lega, wstaje, podaję mi okulary i mowi ze idziemy sikac. Dzis sie wycwabilam bo mimo iz chcial to nie oświecałam światła i mowilam że jeszcze spie i w efekcie zasnal kolo 7 jeszcze ale poten chcialam go przenieść do łóżka swojego bo maz z nocki wracal i sie obudzil

U nas takie akcje kilkudniowe zdążały się czasami totalnie bez powodu. Po prostu nagle przez tydzień wstawała godzinę wcześniej albo godzinę później. Potem wracało do normy.
Ale prawda jest też taka, że każda większa zmiana czy wydarzenie też przekładało się albo właśnie na wstawanie wcześniejsze, albo na budzenie się kilkukrotnie w nocy z placzem albo np wypadek i siku w majtki. Ja do tego podchodzę jak do czegoś normalnego. Gdzieś te emocje muszą się kanalizować. Staram się pytać, rozmawiać, wyjaśniać jak widzę, że jest niespokojna.
Najczęściej to po prostu kwestia czasu i wraca do normy.

reklama
Jaś jakieś 2 tygodnie temu zaczął wstawać ok 6, gdzie zawsze budził się przed 8. A nie było żadnych zmian. Teraz przechodzi chyba trzydniówkę, więc śpi długi, dziś do 9:tak:. Za to w dzień prawie wcale. Zobaczymy co będzie jak całkiem wyzdrowieje.

Do góry