reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Hehe ja też byłam dopiero pod koniec lipca a urodziłam na początku kwietnia. Jakos nie chciało mi się wcześniej [emoji12]
Kwestia podejścia. Wg mnie ta wizyta jest ważna i np moja gin mi powiedziala, ze w moim przypadku stosunek bez żadnego żelu będzie zajebiscie bolał, że względu na mega podrażnienie od suchosci. Doradziła jaki kupić i jestem jej mega wdzięczna, bo myślę, że bez niego byłoby traumatycznie.
No i ja 6tyg po porodzie zaczelam tabsy, żeby kontrolować endomende więc zanim je zacznę, wolalam być po usg.

reklama
Kwestia podejścia. Wg mnie ta wizyta jest ważna i np moja gin mi powiedziala, ze w moim przypadku stosunek bez żadnego żelu będzie zajebiscie bolał, że względu na mega podrażnienie od suchosci. Doradziła jaki kupić i jestem jej mega wdzięczna, bo myślę, że bez niego byłoby traumatycznie.
No i ja 6tyg po porodzie zaczelam tabsy, żeby kontrolować endomende więc zanim je zacznę, wolalam być po usg.
Ja nie mam endometriozy ani nie planowałam współżyć 😂😜😂 U mnie po prostu jakoś tak się przeciągnęło. Nic złego się nie działo, rana pięknie zagojona, okresu brak bo kp .

Ja nie mam endometriozy ani nie planowałam współżyć [emoji23][emoji12][emoji23] U mnie po prostu jakoś tak się przeciągnęło. Nic złego się nie działo, rana pięknie zagojona, okresu brak bo kp .
U mnie też nic złego, blizna po cc prawie niewidoczna. Ale jednak.
A co wspolzycia to też bym się obeszła, ale cóż, mój M niekoniecznie. [emoji6]

Dziewczyny, mam pytanie ;)
Mam wrażenie,że moja księżniczka codziennie ma czkawke. Czy to normalne? Czy powinnam się niepokoić. Wiem,że ma prawo mieć ale czy codziennie? O jeszcze jedno pytanie, bo wiadomo brzuszek mi twardnieje i ta szyjka skrocona, ale co raz częściej odczuwam bóle w podbrzuszu takie jakby menstruacyjne. Niby gdzieś czytałam,że w 3 trymestrze to bardzo prawdopodobne bo się macica mega rozciąga. Co myślicie? Wrzucić sobie ewentualnie nospe od czasu do czasu? Dziś zaczynam 35tc.
Miłego dnia !

Mam wrażenie,że moja księżniczka codziennie ma czkawke. Czy to normalne? Czy powinnam się niepokoić. Wiem,że ma prawo mieć ale czy codziennie? O jeszcze jedno pytanie, bo wiadomo brzuszek mi twardnieje i ta szyjka skrocona, ale co raz częściej odczuwam bóle w podbrzuszu takie jakby menstruacyjne. Niby gdzieś czytałam,że w 3 trymestrze to bardzo prawdopodobne bo się macica mega rozciąga. Co myślicie? Wrzucić sobie ewentualnie nospe od czasu do czasu? Dziś zaczynam 35tc.
Miłego dnia !
Mogą to być skurcze przepowiadajace, ciało przygotowuje sie do porodu. Raczej bym sie tym nie martwila,oczywiscie jeżeli chcesz to skonsultuj sie z lekarzem i nic na tym etapie bym nie brała bez porozumienia z doktorkiem. Odpoczywaj.

Miłego dnia !
To skurcze przepowiadające pewnie nic się nie mart chyba ze ci to nie daje spokoju skontaktuj się z lekarzem chociażby telefonicznie

Miłego dnia !
Moja miewała czkawkę kilka razy dziennie. Podobno to normalne, bo jak się opije wód płodowych to potem tak ma [emoji16] Poza tym w ten sposób jej układ pokarmowy zaczyna ćwiczyć trawienie.
To samo z Toba - te pewnie za skurcze Braxtona-Hixa czy jak to się tam pisze i to oznacza, że macica już się przygotowuje do porodu i ćwiczy skurcze. Wg mojej gin jeśli te skurcze są silne to należy się położyć na lewym boku i do 30min mają minąć same. Jeśli nie - wtedy jedziesz/dzwobisz do lekarza.

Miłego dnia !
Kochana mój ma kilka razy dziennie czkawkę - doktor mówi ze ćwiczy oddychanie i się wód płodowych opija mocnymi łykami i przez to czkawka ostatnio udało mi się ładnie czkawkę nagrać, brzuch skakał jak nie wiem a podczas czkawki czułam jak się wierci - przeszkadzała mu ta czkawka 😂

Próbujemy wszystkiego a i tak jest mega marudna :/ czekamy aż w końcu wyjdzie jakiś ząbek
U nas byl dramat. Najgorsze dwojki gorne. Problem z jedzeniem, wszaski w nocy, poltoragodzinne napady placzu kolo polnocy. Jak dalam lek ibuprofem lub paracetamol to było znacznie lepiej. Żele się u nas nie sprawdziły, camilia tez nie. Jedynie ten smoczek do nauki jedzenia
Dawalam do srodkq zamrożony owoc lub banana z lodówki i ciumkal

reklama
Idę jutro na pierwszą wizytę kontrolna po porodzie i sie martwie bo od kilku dni tuż po okresie boli mnie brzuch cos podobnie jak na okres mniej bolesnie praktycznie bez przerwy .Mam nadzieje ze wszystko jest ok tylko z czego ten bol
Ja też byłam ostatnio na 1 wizycie po porodzie ale ja byłam zapisana 6 tygodni po porodzie, u Ciebie jest jakoś później?

Do góry