reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Hehe ja też byłam dopiero pod koniec lipca a urodziłam na początku kwietnia. Jakos nie chciało mi się wcześniej [emoji12]
Kwestia podejścia. Wg mnie ta wizyta jest ważna i np moja gin mi powiedziala, ze w moim przypadku stosunek bez żadnego żelu będzie zajebiscie bolał, że względu na mega podrażnienie od suchosci. Doradziła jaki kupić i jestem jej mega wdzięczna, bo myślę, że bez niego byłoby traumatycznie.
No i ja 6tyg po porodzie zaczelam tabsy, żeby kontrolować endomende więc zanim je zacznę, wolalam być po usg.

reklama
Kwestia podejścia. Wg mnie ta wizyta jest ważna i np moja gin mi powiedziala, ze w moim przypadku stosunek bez żadnego żelu będzie zajebiscie bolał, że względu na mega podrażnienie od suchosci. Doradziła jaki kupić i jestem jej mega wdzięczna, bo myślę, że bez niego byłoby traumatycznie.
No i ja 6tyg po porodzie zaczelam tabsy, żeby kontrolować endomende więc zanim je zacznę, wolalam być po usg.
Ja nie mam endometriozy ani nie planowałam współżyć 😂😜😂 U mnie po prostu jakoś tak się przeciągnęło. Nic złego się nie działo, rana pięknie zagojona, okresu brak bo kp .

Ja nie mam endometriozy ani nie planowałam współżyć [emoji23][emoji12][emoji23] U mnie po prostu jakoś tak się przeciągnęło. Nic złego się nie działo, rana pięknie zagojona, okresu brak bo kp .
U mnie też nic złego, blizna po cc prawie niewidoczna. Ale jednak.
A co wspolzycia to też bym się obeszła, ale cóż, mój M niekoniecznie. [emoji6]

Dziewczyny, mam pytanie ;)
Mam wrażenie,że moja księżniczka codziennie ma czkawke. Czy to normalne? Czy powinnam się niepokoić. Wiem,że ma prawo mieć ale czy codziennie? O jeszcze jedno pytanie, bo wiadomo brzuszek mi twardnieje i ta szyjka skrocona, ale co raz częściej odczuwam bóle w podbrzuszu takie jakby menstruacyjne. Niby gdzieś czytałam,że w 3 trymestrze to bardzo prawdopodobne bo się macica mega rozciąga. Co myślicie? Wrzucić sobie ewentualnie nospe od czasu do czasu? Dziś zaczynam 35tc.
Miłego dnia !

Mam wrażenie,że moja księżniczka codziennie ma czkawke. Czy to normalne? Czy powinnam się niepokoić. Wiem,że ma prawo mieć ale czy codziennie? O jeszcze jedno pytanie, bo wiadomo brzuszek mi twardnieje i ta szyjka skrocona, ale co raz częściej odczuwam bóle w podbrzuszu takie jakby menstruacyjne. Niby gdzieś czytałam,że w 3 trymestrze to bardzo prawdopodobne bo się macica mega rozciąga. Co myślicie? Wrzucić sobie ewentualnie nospe od czasu do czasu? Dziś zaczynam 35tc.
Miłego dnia !
Mogą to być skurcze przepowiadajace, ciało przygotowuje sie do porodu. Raczej bym sie tym nie martwila,oczywiscie jeżeli chcesz to skonsultuj sie z lekarzem i nic na tym etapie bym nie brała bez porozumienia z doktorkiem. Odpoczywaj.

Miłego dnia !
To skurcze przepowiadające pewnie nic się nie mart chyba ze ci to nie daje spokoju skontaktuj się z lekarzem chociażby telefonicznie

Miłego dnia !
Moja miewała czkawkę kilka razy dziennie. Podobno to normalne, bo jak się opije wód płodowych to potem tak ma [emoji16] Poza tym w ten sposób jej układ pokarmowy zaczyna ćwiczyć trawienie.
To samo z Toba - te pewnie za skurcze Braxtona-Hixa czy jak to się tam pisze i to oznacza, że macica już się przygotowuje do porodu i ćwiczy skurcze. Wg mojej gin jeśli te skurcze są silne to należy się położyć na lewym boku i do 30min mają minąć same. Jeśli nie - wtedy jedziesz/dzwobisz do lekarza.

Miłego dnia !
Kochana mój ma kilka razy dziennie czkawkę - doktor mówi ze ćwiczy oddychanie i się wód płodowych opija mocnymi łykami i przez to czkawka ostatnio udało mi się ładnie czkawkę nagrać, brzuch skakał jak nie wiem a podczas czkawki czułam jak się wierci - przeszkadzała mu ta czkawka 😂

Próbujemy wszystkiego a i tak jest mega marudna :/ czekamy aż w końcu wyjdzie jakiś ząbek
U nas byl dramat. Najgorsze dwojki gorne. Problem z jedzeniem, wszaski w nocy, poltoragodzinne napady placzu kolo polnocy. Jak dalam lek ibuprofem lub paracetamol to było znacznie lepiej. Żele się u nas nie sprawdziły, camilia tez nie. Jedynie ten smoczek do nauki jedzenia
Dawalam do srodkq zamrożony owoc lub banana z lodówki i ciumkal

reklama
Idę jutro na pierwszą wizytę kontrolna po porodzie i sie martwie bo od kilku dni tuż po okresie boli mnie brzuch cos podobnie jak na okres mniej bolesnie praktycznie bez przerwy .Mam nadzieje ze wszystko jest ok tylko z czego ten bol
Ja też byłam ostatnio na 1 wizycie po porodzie ale ja byłam zapisana 6 tygodni po porodzie, u Ciebie jest jakoś później?

Do góry