reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Muszę zrobić pomiary tych naszych klitek i przemyśleć sprawę. To nie jest takie proste jak się wydaje ;)
Szczerze, to nie chcialabym nauczyć malutkiej spać ze mną całe noce.. meza nie będzie w domu przez miesiąc A potem będzie wracał na 2 tygodnie to może być ciężko.. A z drugiej strony jak nie wziac do siebie takiej kruszynki??

Wiecie ile jest takich spraw o których już myślę i boje się jak to bedzie? [emoji85][emoji85][emoji85]
Wszystko zależy od tego jak będziesz karmiła. Jeśli kp to spanie z dzieckiem jest mega wygodne i jak dla mnie zupełnie naturalne 😃 dlatego nie ma co inwestować w wypasione łóżeczko. Lepiej kolejne łóżko kupić większe i wygodne.

reklama
Wszystko zależy od tego jak będziesz karmiła. Jeśli kp to spanie z dzieckiem jest mega wygodne i jak dla mnie zupełnie naturalne 😃 dlatego nie ma co inwestować w wypasione łóżeczko. Lepiej kolejne łóżko kupić większe i wygodne.
Ja na przyklad karmilam i odkładałam. Po to nam było to dostawienie do łóżka i obniżany bok. Balam się spać z mlodym jak był malusi, żeby go nie zgnieść. Dla mojej psychiki potrzebowałam jakiejś osłony, kokon byl już wystarczającą barierą.

Ja nie karmiłam długo kp A długo spaliśmy z Marcelina hi hi hi
Jak miała trochę ponad rok poszła do swojego pokoju , do łóżeczka budziła się ok 3 w nocy i wolała że chce do nas .
Na 2 urodziny dostała łóżko z ikei 90/200 i zakładam tam barierke i tam śpi. Dla mnie łóżeczko dziecięce to Max 2 lata potem tam ma strasznie ciasno.....
A na dzień dziecka tata przerobil łóżko z ikei na domek
IMG-20200529-WA0039.jpg
20200607_130114.jpg

Wszystko zależy od tego jak będziesz karmiła. Jeśli kp to spanie z dzieckiem jest mega wygodne i jak dla mnie zupełnie naturalne [emoji2] dlatego nie ma co inwestować w wypasione łóżeczko. Lepiej kolejne łóżko kupić większe i wygodne.
Ja na przyklad karmilam i odkładałam. Po to nam było to dostawienie do łóżka i obniżany bok. Balam się spać z mlodym jak był malusi, żeby go nie zgnieść. Dla mojej psychiki potrzebowałam jakiejś osłony, kokon byl już wystarczającą barierą.
Ja z pierwsza corka spalam przez 6tyg,bo była nie odkładalna, była na piersi ciągle co wspominam mega slabo, ale samo spanie było bardzo przyjemne i dość naturalne dla mnie. Teraz druga odkładam do łóżeczka jak na to pozwala, zaczęły się już upały i myślę, że dla nas obu to jest lepsze i lepiej odpoczywamy. Ale nad ranem już przeważnie laduje ze mną i od ok 7h30 jest też Lila więc robi się ciasno [emoji38][emoji87][emoji2358]

A wiesz, że ja swojego jak był malutki to cale dnie miałam gdzieś blisko siebie, bo leżał w kokonie który kładłam na kanapie czy nawet czasem na szafce w łazience czy na podłodze. Taki kokon to najbardziej zajebisty wynalazek jak dla mnie 😊zaraz poszukam foty jakiejś 😊bo nasz szyłam sama i się bardzo sprawdził 😊
Moja znajoma miała kokon też z tych droższych wyprofilowany i super niunia w nim spała tylko strasznie się przyzwyczaiła i potem w łóżeczku na zwykłym materacu był placz

Do mam nie karmiących piersia.Juz miesiąc po porodzie jeszcze jakieś plemienia mam lekkie i tak się zastanawiam po jakim czasie przychodzi okres kiedy się mogę go spodziewać?

Ja mialam tak dwa razy i synek oddychal. Mowilam o tym piediatrze i pytala czy to bylo po jedzeniu. Możliwe ze na skutek alarmu zaczal oddychać, nie wiem. Ja tam z nim jestem spokojna.
Baby a nie wiecie gdzie można zrobic allo mlry, NK i test limfocytotoksyczny? Prokocim nie pobiera teraz krwi, w Gyncentrum terminy na sierpień a tak limfocytotoksycznego nie robia. Bede dzwonic co jakis czas do Prokocimia bo do Łodzi mi sie nie uśmiecha jechać oddac krew
Limfocyty i nk robiłam w bielsku w synevo.

reklama
Ale super! A wiesz,że my ten pokoik, który teraz mamy szykować dla maleństwa wcześniej mieliśmy dla mojej siostrzenicy zrobiony i tam mamy wlasnie takie łóżko.. I chciałam je na dniach wystawić na sprzedaż, bo mówię, że i tak na jakies 3 lata będzie trzeba je złożyć bo dziecko tam spać nie będzie , a szkoda by było gdybyśmy je zabezpieczyli A nie daj boże by dostało po dupie na strychu.. pokój zresztą malutki... A tu taki piękny domek stawiasz! A jaka barierke zakladalas wcześniej?
To się wsadzam pod materac w mojej jeszcze były pasy które się zapina do konstrukcji łóżka . Dla mnie to łóżko jest super jak przelatuje do nas babcia to spi w naszej sypialni A my rozkładamy to robi się 180/200 I śpimy tam we trójkę.
Screenshot_20200624-180952_Gallery.jpg
Screenshot_20200624-181114_Google.jpg

Do góry