reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Piękne te Wasze łóżeczka. Super pomysł, ale w sypialni nie mam tyle miejsca.. A do pokoiku chyba nie wstawię od razu łóżeczka, bo nie będę w nocy spała w ogóle.. u Was od razu dzieciaczki spały w swoim pokoju? Czy to Taka wielka sypialnia?
U nas od początku Marcelina spała sama. Co prawda nie karmiłam piersią. I nigdy nie spała też z nami, dla mnie to ogromny plus bo nie bylo problemu w przejściu na wieksze łózko czy to ze ma swoj pokój i śpi sama nawet po przeprowadzce.

reklama
Ja mam z tym wysuwanym spaniem. Tyle się naczytałam o wypadkach z łóżkami piętrowymi, że spokojniej będę spala gdy obaj będą blisko parteru [emoji51]
Pokażesz fotę w wolnej chwili? Moj jest wariat i taka biegająca energia, wiec tez wolę żeby byl bliżej ziemi 😉a roznica wieku będzie mniej już 2 lata wiec żaden na razie nie będzie się nadawał na piętrowe łóżko.

Muszę zrobić pomiary tych naszych klitek i przemyśleć sprawę. To nie jest takie proste jak się wydaje ;)
Szczerze, to nie chcialabym nauczyć malutkiej spać ze mną całe noce.. meza nie będzie w domu przez miesiąc A potem będzie wracał na 2 tygodnie to może być ciężko.. A z drugiej strony jak nie wziac do siebie takiej kruszynki??

Wiecie ile jest takich spraw o których już myślę i boje się jak to bedzie? [emoji85][emoji85][emoji85]
Nie ma co planować, wyjdzie w praniu. Może być tak, że spanie z Toba będzie jedyna opcja, bo mała będzie ciągle na piersi (mam nadzieję, że nie), a może będzie dawać się odkładać i będzie część nocy spać w łóżeczku, a z Toba np nad ranem. Tak czy siak - Hania zadecyduje [emoji23]

U nas tak samo, mam kuchnie z salonem więc póki się nie przemieszczali na kanapie to całe dnie ze mną w kuchni na kanapie, potem w bujaczkach i mata podłoga.
Ja tak samo, mala wszędzie że mną, głównie w tiny love albo na macie, bo kokonu nie mialam. Ale "szla" że mną wszędzie.

Nie ma co planować, wyjdzie w praniu. Może być tak, że spanie z Toba będzie jedyna opcja, bo mała będzie ciągle na piersi (mam nadzieję, że nie), a może będzie dawać się odkładać i będzie część nocy spać w łóżeczku, a z Toba np nad ranem. Tak czy siak - Hania zadecyduje [emoji23]
Tak jest😊 Przygotuj się na kilka opcji i zobaczysz jak będzie. I nie miej konkretnych oczekiwań, tak bedzie Ci łatwiej😊
Hania będzie wiedziała co jej pasuje, a Ty będziesz chciała żeby była spokojna i radosna. Maksik nie był nigdy przytulasem, a z kolei u mojej przyjaciółki młoda ma ten "słynny" czujnik, że max 30sek po odłożeniu gdziekolwiek się budzi. Totalna przyklejka z niej 😊

Pokażesz fotę w wolnej chwili? Moj jest wariat i taka biegająca energia, wiec tez wolę żeby byl bliżej ziemi [emoji6]a roznica wieku będzie mniej już 2 lata wiec żaden na razie nie będzie się nadawał na piętrowe łóżko.
To podobnie jak u nas. Jaka będzie różnica wieku u was dokładnie? U nas prawie 21 mc

Takie oto mamy. Starszy chwyta się na tą górna część i się buja [emoji33][emoji13] wytrzymałe jest hehehe
IMG_20200624_100930.jpeg

To podobnie jak u nas. Jaka będzie różnica wieku u was dokładnie? U nas prawie 21 mc

Takie oto mamy. Starszy chwyta się na tą górna część i się buja [emoji33][emoji13] wytrzymałe jest hehehe Zobacz załącznik 1138363
ŚLICZNE!!! 😍😍😍Ty też tam polegujesz z nimi? Bo to co upatrzylam w ikei ma 2m długości. I jak nie rozwalą to wystarczy na długo. Jedyny minus to miejsce. Ale tłumaczę sobie ze na noc rozlozone, a w dzień zlozone to już jest, ok.
22 miesiące różnicy będą wg planu😊Znaczy jak młody wysiedzi w brzuchu do początku listopada😊

Fajnie [emoji173]Właśnie, różnie może być. Ale myśli się w głowie kłębią [emoji85]Oby Hania była dla matki łaskawa [emoji1787][emoji23]Piękne te łóżko [emoji173] i w ogole kącik [emoji173]
Hehe no piękny, ale to nie nasz kąt. Tylko foto od sprzedawcy. My jeszcze pokoju dla chłopaków nie mamy odpicowanego na tip top. U nas za miast królików to Batmany [emoji23][emoji23]
Naszego nie mam aktualnie na telefonie.

reklama
ŚLICZNE!!! [emoji7][emoji7][emoji7]Ty też tam polegujesz z nimi? Bo to co upatrzylam w ikei ma 2m długości. I jak nie rozwalą to wystarczy na długo. Jedyny minus to miejsce. Ale tłumaczę sobie ze na noc rozlozone, a w dzień zlozone to już jest, ok.
22 miesiące różnicy będą wg planu[emoji4]Znaczy jak młody wysiedzi w brzuchu do początku listopada[emoji4]
Był taki moment, że spałam tam ze starszym [emoji6] ale te barierki nie dla mnie. Bardzo wgnieciona byłam [emoji51] dobrze że to była drzemka 2h bo ja wtedy z brzuchem byłam hahaha czyli jakieś 70 kg + 12 utrzymało się hahaha

Oglądałam łóżko z Ikea, ale jakoś mi nie podpasowało. No jakoś nie jestem fanką tego sklepu. Co wejdę to się tylko wkurzę [emoji13] tym chodzeniem i praktycznie pustym koszykiem. Ja chyba jak facet się tam czuje Ikea to dla mnie piekiełko

Do góry