reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Właśnie też o tym leżaczku myślałam,a z jakiego krzesła korzystałaś?

Mi fizjoterapeutka mówiła, że nie wolno w leżaczku, lepiej trzymać dziecko na kolanach lub na taką krótka chwilę wsadzić do krzesełka. Moja córka ma 6.5 miesiąca i
póki co sadzam ją u mnie na kolanach i karmie ale ona już utrzymuje przez chwilę pozycje siedzącą. Zaczelysmy rozszerzanie diety jak miała 5m3t. Krzesełko będziemy kupować w przyszłym tygodniu, wstępnie mam trzy wybrane, podjadę, obejrzę na żywo i wybiorę jedno.

reklama
Dziewczyny podpowiedzcie mi proszę bo zastanawiam się nad krzesełkiem do karmienia ,polecane jest z Ikei, przy czym moja mała nie siedzi więc jak karmiłyście swoje bobasy?
Moja mała ma 5.5 miesiąca
Ja mam to i jestem bardzo zadowolona.

Staś był w podobnym wieku jak Twoja córcia, kiedy zaczął z niego korzystać.
Ma tyle możliwość ustawienia odpowiedniej pozycji, że z pewnością dobierzesz właściwą do wieku.

Ma tyle możliwość ustawienia odpowiedniej pozycji, że z pewnością dobierzesz właściwą do wieku.
Hejo remizka:) co tam u Was??
My mamy podobne tylko z kinder krafta i jak dla mnie jest do d..y. Teraz jest juz lepiej bo Hubek tak nie chowa jedzenia ale wcześniej to masakra. Jest tyle roznych zakamarkow i potem np 2 dni później wyciaga całego czarnego banana(w sensie plasterek) i jeśli chodzi o utrzymanie czystości przynajmniej tym z kinder krafta to masakra. Tacka to najmniejszy problem. Tylko ten nieszczęsny pokrowiec.

Wczoraj bylismy na szczepieniu i oczywiście zapomniałam zapytac pani dr o suplementacje kwasami dha. Hubek nie przepada za rybami. Ja sama nie jestem ich zwolenniczka ale z uwagi na dziecko jadamy częściej z tym ze Hubek jak tylko weźmie rybe do buzi to wypluwa. I czytalam wpis doradców żywieniowych żeby przemyśleć temat suplementacji jesli dziecko nie spożywa tłustych ryb min 2 razy tygodniowo.
A druga sprawa przymierzamy sie do szczepienia na memingokoki z tym ze pierwsze musimy dokończyć pneumokoki które mamy za miesiąc a memengokoki planowo gdzieś za dwa. Będziemy szczepić bexero i moje pytanie jak Wasze dzieci to zniosly. Wiem ze u Marceliny Ewci ciekawie nie bylo a jak u Was?

Wczoraj bylismy na szczepieniu i oczywiście zapomniałam zapytac pani dr o suplementacje kwasami dha. Hubek nie przepada za rybami. Ja sama nie jestem ich zwolenniczka ale z uwagi na dziecko jadamy częściej z tym ze Hubek jak tylko weźmie rybe do buzi to wypluwa. I czytalam wpis doradców żywieniowych żeby przemyśleć temat suplementacji jesli dziecko nie spożywa tłustych ryb min 2 razy tygodniowo.
A druga sprawa przymierzamy sie do szczepienia na memingokoki z tym ze pierwsze musimy dokończyć pneumokoki które mamy za miesiąc a memengokoki planowo gdzieś za dwa. Będziemy szczepić bexero i moje pytanie jak Wasze dzieci to zniosly. Wiem ze u Marceliny Ewci ciekawie nie bylo a jak u Was?
Jesli dostaje mm to nie trzeba suplementowac. Suplementy diety dla dzieci to nic dobrego, serio.
Probuj podawac rybe, w koncu kiedys polubi. Ja Lilke przekonalam robiac wywar rybny i do niego wrzucilam ugotowane (lub pozniej odrobine podsmazone na oliwie) ziemniaki i kawalki ryby. Dodawalam troche pomidorow z puszki i doprawialam. W postaci takiej potrawki polubila rybe i je do tej pory.

Tez mam podobne i tez nam sie sprawdza.

My już po dwóch dawkach Bexsero, przy pierwszej nic nie było oprócz zgrubienia na nodze w miejscu uklucia, które zeszło w ciągu tygodnia. Za drugim razem w nocy pojawiła się gorączka (szczepilismy rano), podalismy jedna dawkę paracetamolu i przeszło. Było też zgrubienie na nodze, właściwie dalej jest a minęło 2 tygodnie od szczepienia ale jest coraz mniej wyczuwalne i nie jest bolesne dla dziecka.

Jesli dostaje mm to nie trzeba suplementowac. Suplementy diety dla dzieci to nic dobrego, serio.
Probuj podawac rybe, w koncu kiedys polubi. Ja Lilke przekonalam robiac wywar rybny i do niego wrzucilam ugotowane (lub pozniej odrobine podsmazone na oliwie) ziemniaki i kawalki ryby. Dodawalam troche pomidorow z puszki i doprawialam. W postaci takiej potrawki polubila rybe i je do tej pory.
To faktycznie spróbuję jej taki wywar zrobić i pokruszyc rybe. A z jakiej ryby robisz?

reklama
Właśnie też o tym leżaczku myślałam,a z jakiego krzesła korzystałaś?
Krzeselko miałam decco Screenshot_20191108-095904_Samsung Internet.jpg mam na sprzedaż jakby co.

Do góry