reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny dziękuję za odzew :)
Mam znów pytnie.. haha :)
Małą karmię tak:
7-8 - 180 ml mleko
ok 11 - owoce/jogurt
ok 14 - 180 ml mleko
ok 17 obiad (albo cos 'naszego' albo sloik)
ok 20 - 180 ml mleko

CZY to jest ok? co zmienić?

Wg mnie jest super, ja bym nie zmieniala. 5 posilkow dziennie to optymalna ilosc, zwlaszcza jesli dostaje przekaski do raczki (ja bym chrupki zmienila na np mufinki domowej roboty jesli masz mozliwosc).
A fakt, ze nie je w nocy jest super [emoji4]

reklama
Jestem w pl i wybieram się na wakacje więc chce na ten czas zakupić obiadki dla synka.Maly ma skończony rok jakie polecacie z jakiej firmy?
Jaka polecacie kaszke do mleka?
Kaszke z holle. Dobra jest z helpy ale trzeba gotowac. Co do obiadkoe to gotuje sama ale gerbery nie ciesza sie dobra opinią lepsze z tego co się orientuję to jest hipp ale może niech wypowiedzą się dziewczyny które używają natomiast jedno jest pewne kiedyś kupiłam indyka w pomidorach i śmierdział okrutnie

nie napisałam wszytskiego widzę :)
w międzyczasie w ciągu dnia jest mus owocowy czy zwykłe owoce lub chrupki kukurydziane :)
kaszke czasem ok 20 tez zje :)

Ja się nie znam, głodzę?
w nocy staram się nie dawać cycka... ale casem dam;/
Gdyby była głodna to z pewnością dałaby i tym znać .... wszyscy sąsiedzi by usłyszeli :p może w nicy jak chce jeść daj po prostu butlę z mlekiem i obie będziecie zadowolone , ona najedzona a Ty wyspana ;) mało jest dzieci które tak wcześnie przestają jeść w nocy.

Nieocenione damy, czy któraś z Was wróciła do pracy po roku i dalej karmiła piersią (bez odciagania), nie włączając mm?
Ja nie wiem ale moim zdaniem laktacji dostosowuje sie do potrzeb dziecka a wiadomo ze w tedy mleka potrzebuje juz mniej. Karmisz rano, potem jakis staly posilek czy dwa i po pracy znowu. Jak bylismy na wczasach to Hubert odrzucil butle i w gre wchodzil tylko cyc i nie mialam problemu zeby go wykarmic a po powrocie tez nie musialam odciagac.

Kaszke z holle. Dobra jest z helpy ale trzeba gotowac. Co do obiadkoe to gotuje sama ale gerbery nie ciesza sie dobra opinią lepsze z tego co się orientuję to jest hipp ale może niech wypowiedzą się dziewczyny które używają natomiast jedno jest pewne kiedyś kupiłam indyka w pomidorach i śmierdział okrutnie
Ja też daję kaszki holle:).
A co do słoików, to czasem jak jestem poza domem daję właśnie hippa. Dziś dostał właśnie indyka w pomidorach z kluseczkami, może nie śmierdział ale jak dla mnie smakował nijak, za to młody wsuwał aż miło było patrzeć :-D.

Barburka, Agnieś191 jak Wam się udało ograniczyć nocne karmienie? Mój jak się w nocy przebudzi to bez cyca nie zaśnie, a budzi się często.

Barburka, Agnieś191 jak Wam się udało ograniczyć nocne karmienie? Mój jak się w nocy przebudzi to bez cyca nie zaśnie, a budzi się często.
Dopajalam, byla woda przez jakies 2-3tyg. Ja nigdy nie karmilam piersia tylko mm butla. U mnie poszlo gladko,bez wiekszych awantur. A to ze sie Marcelina często budzi to juz inna sprawa.

reklama
A ile ma Twoj maluch? Tak mniej wiecej do 9-10mz karmienie w nocy jest normalne. Potem juz to tylko przyzwyczajenie, a nie potrzeba.
A ograniczenie nocnego karmienia jest mozliwe, ale musisz po prostu odmowic i przemeczyc sie 2-3 noce, bo bedzie bunt i placz, a potem spokoj.

Do góry