reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Hej. Dziewczyny, jakie witaminy bralyscie na początku ciąży? Co s może doradzcie?
Ja zaczęłam Prenatal Uno i nie wiem, czy powinnam jeszcze coś do tego czy wystarczająco w Nim składników chociażby kwasu foliowego? Zerknięcie fachowym okiem :) a może któraś z was brała...

Załączniki

• IMG_20190714_180720.jpg
    IMG_20190714_180720.jpg
    142,2 KB · Wyświetleń: 57
Hej. Dziewczyny, jakie witaminy bralyscie na początku ciąży? Co s może doradzcie?
Ja zaczęłam Prenatal Uno i nie wiem, czy powinnam jeszcze coś do tego czy wystarczająco w Nim składników chociażby kwasu foliowego? Zerknięcie fachowym okiem :) a może któraś z was brała...
Ja cała ciążę brałam tylko femibion bo po prostu słyszałam że jest bardzo dobry a dodatkowo tylko magnez bo lekarka bardzo bała się skurczów i przedwczesnego porodu

Dziewczyny dziękuję za odzew :)
Mam znów pytnie.. haha :)
Małą karmię tak:
7-8 - 180 ml mleko
ok 11 - owoce/jogurt
ok 14 - 180 ml mleko
ok 17 obiad (albo cos 'naszego' albo sloik)
ok 20 - 180 ml mleko

CZY to jest ok? co zmienić?
Czy jej to wystarcza ? Od 20 do 7 rano nic nie je? Jak dla mnie to mało tego jedzenia... Tak naprawdę 3 mleka i 2 inne posiłki , mój głodomor by na tym pół dnia wytrzymał ;) może włącz jakąś kaszke z owocem ... powiem Ci ze ja nie patrzę bardzo na godziny, jeśli widzę że jest głodny to coś dostaje , ma 3 posiłki stałe ( a czasem i 4 bo nie zbyt chętnie pije mleko )i 3-4 razy mleko -150 ml. Często je kaszle hipp jaglana albo owsianka bezmleczną z owocami. Pomiędzy posiłkami lubi chrupki kukurydziane a i chlebek też chętnie zjada. Zawsze jak my coś jemy to muszę mu coś dać bo przecież serce go boli że kazdycm coś zjada a on nie :p

Czy jej to wystarcza ? Od 20 do 7 rano nic nie je? Jak dla mnie to mało tego jedzenia... Tak naprawdę 3 mleka i 2 inne posiłki , mój głodomor by na tym pół dnia wytrzymał ;) może włącz jakąś kaszke z owocem ... powiem Ci ze ja nie patrzę bardzo na godziny, jeśli widzę że jest głodny to coś dostaje , ma 3 posiłki stałe ( a czasem i 4 bo nie zbyt chętnie pije mleko )i 3-4 razy mleko -150 ml. Często je kaszle hipp jaglana albo owsianka bezmleczną z owocami. Pomiędzy posiłkami lubi chrupki kukurydziane a i chlebek też chętnie zjada. Zawsze jak my coś jemy to muszę mu coś dać bo przecież serce go boli że kazdycm coś zjada a on nie :p
Moj uwielbia owoce, my z mezem tez duzo jemy i na schodach dach mamy trzypoziomowy kosz wypelnioby nimi to se idzie i bierze coś i potem matka mu kroi. A u rodziców na dole wyciaga z miski owoce ze stołu. Ale tak dovrze to tylko z owocami. Zeby tak chciał jeść warzywa albo mieso. A tu tylko wchodza owocki

Moj uwielbia owoce, my z mezem tez duzo jemy i na schodach dach mamy trzypoziomowy kosz wypelnioby nimi to se idzie i bierze coś i potem matka mu kroi. A u rodziców na dole wyciaga z miski owoce ze stołu. Ale tak dovrze to tylko z owocami. Zeby tak chciał jeść warzywa albo mieso. A tu tylko wchodza owocki
Ciesz się i z owoców bo wszystko się może jeszcze zmienić .mój pierwszy jadł wszystko... nawet kapustę kiszoną, a teraz ma 9 lat i ma wybrane potrawy które zjada.

Jestem w pl i wybieram się na wakacje więc chce na ten czas zakupić obiadki dla synka.Maly ma skończony rok jakie polecacie z jakiej firmy?
Jaka polecacie kaszke do mleka?

reklama
nie napisałam wszytskiego widzę :)
w międzyczasie w ciągu dnia jest mus owocowy czy zwykłe owoce lub chrupki kukurydziane :)
kaszke czasem ok 20 tez zje :)

Ja się nie znam, głodzę?
w nocy staram się nie dawać cycka... ale casem dam;/
Ale dlaczego glodzisz? Uważam, ze jest ok. Kazde dziecko jest inne. Jak mala jest pogodna, dobrze przybiera jest ok. Marcelina nie je w nocy od 6mca życia.

Do góry