reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
To powodzenia kochana ;) na kiedy masz termin? I jak maluszek? :)

Za dwa tygodnienide do szpitala [emoji6]
Maluszek dobrze. Strasznie ruchliwy ale to strasznie, daje niezle po żebrach i nie tylko. A zapowiada sie na mniejsza pyze od brata chociaż ostatnio w 2 tyg przybrał 600 gram [emoji85]

Nie zapomnij pochwalić się ciociom kiedy to będzie. Pewnie już Ci ciężko i doczekać się nie możesz. [emoji3526]
Niesamowite, jeszcze nie tak dawno wyczekiwałyśmy tu wszystkie naszych pierwszych cudów, a zaraz na świat przychodzą rodzeństwa [emoji7]

Oczywiście dam znac po [emoji6]
Oj ciężko, ciężko ... te upały wykańczają,wygladam i czuje sie jak Obelix Ale juz czuje,ze bedzie mi brakowało brzuszka [emoji6]
Dwójka dzieci!! Dalej nie mogę w to uwierzyć [emoji85]

Za dwa tygodnienide do szpitala [emoji6]
Maluszek dobrze. Strasznie ruchliwy ale to strasznie, daje niezle po żebrach i nie tylko. A zapowiada sie na mniejsza pyze od brata chociaż ostatnio w 2 tyg przybrał 600 gram [emoji85]

Oczywiście dam znac po [emoji6]
Oj ciężko, ciężko ... te upały wykańczają,wygladam i czuje sie jak Obelix Ale juz czuje,ze bedzie mi brakowało brzuszka [emoji6]
Dwójka dzieci!! Dalej nie mogę w to uwierzyć [emoji85]
To czekamy na maluszka, imię już macie wybrane ? :)

Dziewczyny, może u Was więcej się coś dowiem. Moja Lena (rok) przez weekend zauważyłam że jest cała gorąca, temperatura 37C. oczywiście płaczek, bo wychodzą jej czwórki. Raczej temperaturę powiązuje z ząbkowaniem.. Ale ta temperatura 37, 37.5 się utrzymywała tez w niedziele, podałam ibum. Poszłam z nią w poniedziałek do lekarza, osłuchowo wszystko ok, zleciła badania. mocz ok, morfologia ok, crp podwyższone. (jest opcja że to przez ząbkowanie ?) lub co sprawdzać dalej ? Dodam że mała od pewnego czasu po wieczornym karmieniu lub po rannym wymiotuje, potem ok. Wogóle ma tez taki okres,że jest płaczkiem bez powodu wystarczy że powiem NIE a ona wpada w histerię i jak na nią nie zwrócę uwagi to potrafi zwymiotować. Apetytu też nie ma za bardzo. Kiedyś jadała deserki, obiadki a teraz nie chce nic, nawet chleba. Mleka wypijała sporo a teraz zje tyle co kot napłakał..

Dziewczyny, może u Was więcej się coś dowiem. Moja Lena (rok) przez weekend zauważyłam że jest cała gorąca, temperatura 37C. oczywiście płaczek, bo wychodzą jej czwórki. Raczej temperaturę powiązuje z ząbkowaniem.. Ale ta temperatura 37, 37.5 się utrzymywała tez w niedziele, podałam ibum. Poszłam z nią w poniedziałek do lekarza, osłuchowo wszystko ok, zleciła badania. mocz ok, morfologia ok, crp podwyższone. (jest opcja że to przez ząbkowanie ?) lub co sprawdzać dalej ? Dodam że mała od pewnego czasu po wieczornym karmieniu lub po rannym wymiotuje, potem ok. Wogóle ma tez taki okres,że jest płaczkiem bez powodu wystarczy że powiem NIE a ona wpada w histerię i jak na nią nie zwrócę uwagi to potrafi zwymiotować. Apetytu też nie ma za bardzo. Kiedyś jadała deserki, obiadki a teraz nie chce nic, nawet chleba. Mleka wypijała sporo a teraz zje tyle co kot napłakał..
Wymiotami z płaczu raczej bym się nie przyjmowała... tylko próbowała jakoś od tego oduczyć bo będzie tylko gorzej. Z czasem te jej wymioty będą zamiast płaczu ( tak wymuszać coś będzie ). Mów stanowczo ze tak nie można itp. Pracowałam w przedszkolu i uwierz mi rodzice dzieci które wymuszają wymiotami nie mają łatwo ... a dzieci to cwaniaki wiedzą co przy kim mogą ;)
37 to też bym nie traktowała jako gorączki.. zamiast ibum bym raczej dziąsła wysmarowała. Jestem anty - lekarzowa chodzę z dziećmi naprawdę tylko wtedy kiedy muszę. Crp może być podwyższone z zabkowania bo organizm osłabiony. Brak apetytu może być przez zęby jak i upały, pilnuj tylko aby dużo piła. Może trochę innego jedzonko już też chcieć. A te płacze to chyba naturalne w tym wieku, uczy się "dorosłego " życia oraz to czego można a czego nie.

Wymiotami z płaczu raczej bym się nie przyjmowała... tylko próbowała jakoś od tego oduczyć bo będzie tylko gorzej. Z czasem te jej wymioty będą zamiast płaczu ( tak wymuszać coś będzie ). Mów stanowczo ze tak nie można itp. Pracowałam w przedszkolu i uwierz mi rodzice dzieci które wymuszają wymiotami nie mają łatwo ... a dzieci to cwaniaki wiedzą co przy kim mogą ;)
37 to też bym nie traktowała jako gorączki.. zamiast ibum bym raczej dziąsła wysmarowała. Jestem anty - lekarzowa chodzę z dziećmi naprawdę tylko wtedy kiedy muszę. Crp może być podwyższone z zabkowania bo organizm osłabiony. Brak apetytu może być przez zęby jak i upały, pilnuj tylko aby dużo piła. Może trochę innego jedzonko już też chcieć. A te płacze to chyba naturalne w tym wieku, uczy się "dorosłego " życia oraz to czego można a czego nie.
Obserwować moim zdaniem bo może być tak że faktycznie maruda na ząbki ale może być różnie np jak u nas kilka dni płacz i byłam przekonana że to zeby A tu wyszło zapalenie jamy ustnej które na początku było nie do zaobserwowania

Istnieje szansa, ze jak wymiotuje po jedzeniu to z przejedzenia? Jaka ilosc mleka wypija?
Bo wymiotami przy histerii sie nie przejmuj, bardzo duzo dzieci na pewnym etapie tego probuje.
Nie wiem czemu, ale ja bym szukala w kierunku refluksu. Tak mi sie jako pierwsze nasuwa.

Dziewczyny, jutro idziemy na pierwszą dawkę szczepienia przeciwko meningokokom (Bexsero) i trochę się boję. Czy wasze dzieci miały jakieś niepożądane objawy po tym szczepieniu?

Dziewczyny, jutro idziemy na pierwszą dawkę szczepienia przeciwko meningokokom (Bexsero) i trochę się boję. Czy wasze dzieci miały jakieś niepożądane objawy po tym szczepieniu?
Moja ma 2lata i jeszcze jej na to nie szczepilam (wszytskie inne szczepienia ma). Zrobie to po wakackach. Ale pamietam, ze Ewunka pisala, ze jej Mercele noga bolala przez tydzien po tym szczepieniu. No i z tego co wiem goraczka nawet kilkudniowa tez jest standardem.

reklama
Chyba masz jednak rację, że ona tak wymusza... hmm tylko jak jej powtarzać że tak nie można ? Za którymś razem zaczai ?

Do góry