reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny jakieś rady na wymioty? Od drugiej w nocy Ją męczy. Na szczęście po łyczku wody pije. Czytałam też, że banan pomaga. Mam nadzieję, że samoistnie Jej minie, bo w Święta nie chcę Jej ciągać, tylko szpital, a tak źle nie jest tfu tfu
Jak zwymiotuje to przez przynajmniej 45min nie podawaj nic, ani wody, ani mleka, nic. A potem wode a najlepiej wode kokosowa (naturslne elektrolity - duzo lepsze w smaku) na lyzeczce po odrobinie co kilka minut.

reklama
Dziewczyny jakieś rady na wymioty? Od drugiej w nocy Ją męczy. Na szczęście po łyczku wody pije. Czytałam też, że banan pomaga. Mam nadzieję, że samoistnie Jej minie, bo w Święta nie chcę Jej ciągać, tylko szpital, a tak źle nie jest tfu tfu
Jak sytuacja ? Mój pierwszy jak mial 8 miesięcy to prawie się odwodnił i pan i w szpitalu poradziła aby dac mu wybudowana cole kilka łyżeczek...wiem chemia ale do dzisiaj ja stosujemy w razie potrzeby i zyjemy a pomogła :)

Dzięki dziewczyny, już wypracowaliśmy swoje sposoby i jest poprawa, ze dwa dni i dojdzie do siebie, raczej obejdzie się bez szpitala-mam nadzieję! Zaczyna już coś jeść, tyle że nadal bardzo słaba jest

Jak sytuacja ? Mój pierwszy jak mial 8 miesięcy to prawie się odwodnił i pan i w szpitalu poradziła aby dac mu wybudowana cole kilka łyżeczek...wiem chemia ale do dzisiaj ja stosujemy w razie potrzeby i zyjemy a pomogła :)
Tak tu w fr na biegunkę wymioty podają Coca cola często pediatry polecają ten sposób

Dziewczyny mam dwa pytania. Ząbek się przebił, a wydaje mi się, że boli go coraz bardziej. Czy to kolejny ząb idzie, czy to ten pierwszy będzie bolał póki nie wyjdzie cały?
I jak smarować te dziąsełka maścią? Bo jak tylko zbliżam palec to młody zaciska usta lub wypycha go jezykiem i cała maść ląduje nie tam gdzie trzeba:(. Podrzućcie jakiś patent.

Dziewczyny mam dwa pytania. Ząbek się przebił, a wydaje mi się, że boli go coraz bardziej. Czy to kolejny ząb idzie, czy to ten pierwszy będzie bolał póki nie wyjdzie cały?
I jak smarować te dziąsełka maścią? Bo jak tylko zbliżam palec to młody zaciska usta lub wypycha go jezykiem i cała maść ląduje nie tam gdzie trzeba:(. Podrzućcie jakiś patent.

Jak jest smoczkowy to ja dawalam na snoczek.
A zab bedzie bolal, a nawet nie tyle zab co dziaslo, bo dopoki caly nie wyjdzie to ono jest rozwalone i boli.

reklama
Niemowletom?
Bez przesady. Nawet gdyby mi to docent, a nie zwykly pediatra polecal to jednak bym sobie darowala...
Kilkulatek ok, ale nie niemowle.
Aha bo marg napisała że jak mial 8 miesiecy to podała no nie wiem też bym nie dała ale tu takim starszym podają.Ja sama często piłam na dolegliwości żołądkowe ale sama nie wiem czy pomogło

Do góry