reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Tak . Mięso wieprzowe było cebula i wszystko inne i co najlepsze nic mu nie było :) teraz z małym jedliśmy już dynię i jabko. A dzisiaj była dynią z jabłkiem. Jutro jeszcze dynia została bo zapasteryzowałam aby nie stać codziennie i gotować . Ale od wtorku dam marchew a później ziemniak . Teraz jak gotujesz małemu to gdzie kupujesz owoce i warzywa ? Trochę mam swoich ale tych podstawowych tylko, bo dynii brak , brokuła , jabłka gruszki. Gdzie najzdrowsze można kupić ?
Ja kupowalam w lidlu bio. Dzis u siebie w warzywniaku kupilam marchewkę, seler, poetruszke i ugotuje mu bulion warzywny, didam do niego ugotowanego kurczaczka i zrobię sobie porcje takiej bazy do zamrazarki. Najczęściej warzywa i owoce kupowalam u takuch zaufanych sprzedawców ale poki co ich nir ma. Jak zaczna sprzedawać to bede u nich kupowac albo u nas

reklama
Tak . Mięso wieprzowe było cebula i wszystko inne i co najlepsze nic mu nie było :) teraz z małym jedliśmy już dynię i jabko. A dzisiaj była dynią z jabłkiem. Jutro jeszcze dynia została bo zapasteryzowałam aby nie stać codziennie i gotować . Ale od wtorku dam marchew a później ziemniak . Teraz jak gotujesz małemu to gdzie kupujesz owoce i warzywa ? Trochę mam swoich ale tych podstawowych tylko, bo dynii brak , brokuła , jabłka gruszki. Gdzie najzdrowsze można kupić ?
A i Hubcia bolal brzuch po gruszce wiec po troszkę na początku

Kurde ja bym się nie odwazyls raczej dac wieprzowiny. Sama bardzo lubie ale to jest najgorsze mięso niestety
kiedyś jadly dzieci wszystko w tych miesiącach i przeżyli ... dowodem jestem ja ;) uważam że każdy chce jak najlepiej dla dziecka ale przecież całe życie nie będzie się im gotować osobno bo to nie zdrowe ...jeszcze nie raz najedzą się chipsów i popiją colą albo zjedzą kebaba :D

Ostatnia edycja:
Czemu? Jesli kupujesz ladny, chudy kawalek schabu np i podajesz gotowany to w takim miesie nie ma nic zlego.
Najgorszy to jest kurczak, nafaszerowany antybiotykami.
Ja miesko wieprzowe kupuje w sieciach taurus świeże prosto z ubojni.A kurczaka mam od mamy z podwórka więc jest jak najbardziej bio hehe

Cześć dziewczyny :)
Chyba wpisze się tutaj na forum bo do listopadowych mamusiek jakoś nie pasuje ;)Tam praktycznie same naturalsy po lampce wina ;)

Chcialam zapytać czy któraś w ciązy brała Enkorton?I kiedy z niego schodziła?
Bo mam zagmotkę-każdy lekarz co innego mówi...

reklama
Cześć dziewczyny :)
Chyba wpisze się tutaj na forum bo do listopadowych mamusiek jakoś nie pasuje ;)Tam praktycznie same naturalsy po lampce wina ;)

Chcialam zapytać czy któraś w ciązy brała Enkorton?I kiedy z niego schodziła?
Bo mam zagmotkę-każdy lekarz co innego mówi...
Cześć. Masz ten sam problem jak ja rok temu...a teraz mój listopadowy bobas marchewkę wcina :D na forum po naturalnych zajsciach to brania witamin jest wyzwaniem ;) ja brałam encorton bardzo długo... jakiś do 16 tc

Do góry