Ja piłam napar z kwiatka i liści lipy jak mój miał 5 miesięcy A karmię cycem i zyje więc chyba ok. Skoro można podawać to wszystko będzie ok.U mnie było to samo! Ponoc jak zaczęłam tylko siadać mama czasami na chwilkę sadzala mnie na nocnik potem ponoć sama się pchalam i szybko skończyłam z pieluchami i moi bracia to samo hehe
reklama
Ja wychowałam się na 4 cycach bo butli nie chciałam..a 4 bo bratu ciotecznemu podjadałamjak zobaczyłam ciotke to za bluzkę i już mleko moje i teraz mi to zostało ....mówię do tych moich matek karmiących ze przez nich jestem okrągłą smoczka i butli nie chciałam to budyniem mnie dokarmiali a później ich obiadami.U mnie było to samo! Ponoc jak zaczęłam tylko siadać mama czasami na chwilkę sadzala mnie na nocnik potem ponoć sama się pchalam i szybko skończyłam z pieluchami i moi bracia to samo hehe
dżoasia
Fanka BB :)
Mdlosci mialam na samym poczatku popoludniami i bylo to takie srednie poza tym raczej nic, teraz od czasu do czasu mnie zemdli ale nie ma tragedii. Jakies kolatania serca mialam ale biore wiecej magnezu i tez jest gitŻyczę ci żeby nie było upałów ja miałam termin na 17 sierpnia i naprawdę momentami było ciężko. Cały czas rolety zasłonięte w domu a na pole wychodziłam dopiero wieczorem. A jakieś dolegliwości ciążowe jakieś mdłości czy nic z tych rzeczy?
ilmenau
Mi brzuchol w ostatnim tygodniu wysadziło (wcześniej jeszcze nic nie było widać) i jak wczoraj jechalam samochodem jakieś 300km w dwie strony to musiałam przytrzymywać pas rękami. Podejrzewam, że brzuchol będzie słuszny już niedługo więc chyba jednak kupię. Jak nie zapinam pasa to czuję się jakbym jechała goła
Zapinaj pas i szukaj tego adaptera. Ja byłam w tym tygodniu na warsztatach Bezpieczny Maluch (średnio raz w miesiącu są w każdym większym mieście w Polsce) i bardzo polecam! Było o pasach i adapterach u ciężarnych, było o wyborze fotelika dla dziecka oraz pierwsza pomoc dla dzieci, gdzie każdy miał możliwość ćwiczenia na fantomach. To jest naprawdę super.
Sprawdź kiedy te warsztaty są w Krakowie i zgłoś się do pokazywania zapinana pasów w samochodzie i testowania adaptera w trakcie warsztatów - dziewczyna, która u nas się zgłosiła dostała taki adapter za darmo.
nieagatka
Swiete slowa. Jazda bez pasa to bardzo slaby pomysl, zwlaszcza w ciazy.Zapinaj pas i szukaj tego adaptera. Ja byłam w tym tygodniu na warsztatach Bezpieczny Maluch (średnio raz w miesiącu są w każdym większym mieście w Polsce) i bardzo polecam! Było o pasach i adapterach u ciężarnych, było o wyborze fotelika dla dziecka oraz pierwsza pomoc dla dzieci, gdzie każdy miał możliwość ćwiczenia na fantomach. To jest naprawdę super.
Sprawdź kiedy te warsztaty są w Krakowie i zgłoś się do pokazywania zapinana pasów w samochodzie i testowania adaptera w trakcie warsztatów - dziewczyna, która u nas się zgłosiła dostała taki adapter za darmo.
Co do fotelikow to tez sie zgadzam, tylko taki z atestem.
dżoasia
Kurde właśnie jutro są, już dawno je obczaiłam ale nie mam jak bo mnie nie będzie. Pasy zapinam zawsze, czasem jak przypadkowo zapominałam to czułam się wręcz dziwnie, czegoś mi brakowało - takie uczucie jakbym czegoś z ubrania nie założyłaZapinaj pas i szukaj tego adaptera. Ja byłam w tym tygodniu na warsztatach Bezpieczny Maluch (średnio raz w miesiącu są w każdym większym mieście w Polsce) i bardzo polecam! Było o pasach i adapterach u ciężarnych, było o wyborze fotelika dla dziecka oraz pierwsza pomoc dla dzieci, gdzie każdy miał możliwość ćwiczenia na fantomach. To jest naprawdę super.
misis188
Też tak kiedyś miałam a teraz niestety coraz częściej jadę bez pasów i muszę to zmienićKurde właśnie jutro są, już dawno je obczaiłam ale nie mam jak bo mnie nie będzie. Pasy zapinam zawsze, czasem jak przypadkowo zapominałam to czułam się wręcz dziwnie, czegoś mi brakowało - takie uczucie jakbym czegoś z ubrania nie założyła
dżoasia
U mnie jest taki alarm - jak nie zapnę to piszczy tak, że łeb boli. Ale to bardziej dla mojego bo średnio 1-2 razy do roku dostawał mandaty za pasy własnie. Całe szczęście obczaił, że coś takiego w ogóle u nas w samochodzie jest i uaktywniłTeż tak kiedyś miałam a teraz niestety coraz częściej jadę bez pasów i muszę to zmienić
misis188
U nas tez to jest ale tylko z przoduU mnie jest taki alarm - jak nie zapnę to piszczy tak, że łeb boli. Ale to bardziej dla mojego bo średnio 1-2 razy do roku dostawał mandaty za pasy własnie. Całe szczęście obczaił, że coś takiego w ogóle u nas w samochodzie jest i uaktywnił
reklama
ilmenau
Kurde właśnie jutro są, już dawno je obczaiłam ale nie mam jak bo mnie nie będzie. Pasy zapinam zawsze, czasem jak przypadkowo zapominałam to czułam się wręcz dziwnie, czegoś mi brakowało - takie uczucie jakbym czegoś z ubrania nie założyła
Tak czy siak poluj na te warsztaty w przyszłym miesiącu, bo naprawdę warto. Szczególnie ta pierwsza pomoc jest ważna, oby nigdy nie trzeba było korzystać z tej wiedzy ale moja koleżanka dzięki tym warsztatom uratowała życie swojej córce bo wiedziała jak się udziela pierwszej pomocy. A jak dużo jeździsz to kupuj lub wypożycz ten adapter, to się przydaje nawet przy mocniejszym hamowaniu.
Polecam Bezpieczny Maluch wszystkim matkom z naszego forum, tam są zapisy nie tylko dla kobiet w ciąży ale i dla rodziców i aż dziw bierze że to jest za darmo. Jest trochę 'reklam' ale 70% czasu to są te najważniejsze tematy.