reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

U mnie było to samo! Ponoc jak zaczęłam tylko siadać mama czasami na chwilkę sadzala mnie na nocnik potem ponoć sama się pchalam i szybko skończyłam z pieluchami i moi bracia to samo hehe
Ja piłam napar z kwiatka i liści lipy jak mój miał 5 miesięcy A karmię cycem i zyje więc chyba ok. Skoro można podawać to wszystko będzie ok.

reklama
U mnie było to samo! Ponoc jak zaczęłam tylko siadać mama czasami na chwilkę sadzala mnie na nocnik potem ponoć sama się pchalam i szybko skończyłam z pieluchami i moi bracia to samo hehe
Ja wychowałam się na 4 cycach bo butli nie chciałam..a 4 bo bratu ciotecznemu podjadałam;)jak zobaczyłam ciotke to za bluzkę i już mleko moje:p i teraz mi to zostało ....mówię do tych moich matek karmiących ze przez nich jestem okrągłą :p smoczka i butli nie chciałam to budyniem mnie dokarmiali a później ich obiadami.

Życzę ci żeby nie było upałów ja miałam termin na 17 sierpnia i naprawdę momentami było ciężko. Cały czas rolety zasłonięte w domu a na pole wychodziłam dopiero wieczorem. A jakieś dolegliwości ciążowe jakieś mdłości czy nic z tych rzeczy?
Mdlosci mialam na samym poczatku popoludniami i bylo to takie srednie ;) poza tym raczej nic, teraz od czasu do czasu mnie zemdli ale nie ma tragedii. Jakies kolatania serca mialam ale biore wiecej magnezu i tez jest git :)

Mi brzuchol w ostatnim tygodniu wysadziło (wcześniej jeszcze nic nie było widać) i jak wczoraj jechalam samochodem jakieś 300km w dwie strony to musiałam przytrzymywać pas rękami. Podejrzewam, że brzuchol będzie słuszny już niedługo więc chyba jednak kupię. Jak nie zapinam pasa to czuję się jakbym jechała goła :-D

Zapinaj pas i szukaj tego adaptera. Ja byłam w tym tygodniu na warsztatach Bezpieczny Maluch (średnio raz w miesiącu są w każdym większym mieście w Polsce) i bardzo polecam! Było o pasach i adapterach u ciężarnych, było o wyborze fotelika dla dziecka oraz pierwsza pomoc dla dzieci, gdzie każdy miał możliwość ćwiczenia na fantomach. To jest naprawdę super.
Sprawdź kiedy te warsztaty są w Krakowie i zgłoś się do pokazywania zapinana pasów w samochodzie i testowania adaptera w trakcie warsztatów - dziewczyna, która u nas się zgłosiła dostała taki adapter za darmo.

Zapinaj pas i szukaj tego adaptera. Ja byłam w tym tygodniu na warsztatach Bezpieczny Maluch (średnio raz w miesiącu są w każdym większym mieście w Polsce) i bardzo polecam! Było o pasach i adapterach u ciężarnych, było o wyborze fotelika dla dziecka oraz pierwsza pomoc dla dzieci, gdzie każdy miał możliwość ćwiczenia na fantomach. To jest naprawdę super.
Sprawdź kiedy te warsztaty są w Krakowie i zgłoś się do pokazywania zapinana pasów w samochodzie i testowania adaptera w trakcie warsztatów - dziewczyna, która u nas się zgłosiła dostała taki adapter za darmo.
Swiete slowa. Jazda bez pasa to bardzo slaby pomysl, zwlaszcza w ciazy.
Co do fotelikow to tez sie zgadzam, tylko taki z atestem.

Kurde właśnie jutro są, już dawno je obczaiłam ale nie mam jak bo mnie nie będzie. Pasy zapinam zawsze, czasem jak przypadkowo zapominałam to czułam się wręcz dziwnie, czegoś mi brakowało - takie uczucie jakbym czegoś z ubrania nie założyła

Kurde właśnie jutro są, już dawno je obczaiłam ale nie mam jak bo mnie nie będzie. Pasy zapinam zawsze, czasem jak przypadkowo zapominałam to czułam się wręcz dziwnie, czegoś mi brakowało - takie uczucie jakbym czegoś z ubrania nie założyła
Też tak kiedyś miałam a teraz niestety coraz częściej jadę bez pasów i muszę to zmienić

Też tak kiedyś miałam a teraz niestety coraz częściej jadę bez pasów i muszę to zmienić
U mnie jest taki alarm - jak nie zapnę to piszczy tak, że łeb boli. Ale to bardziej dla mojego bo średnio 1-2 razy do roku dostawał mandaty za pasy własnie. Całe szczęście obczaił, że coś takiego w ogóle u nas w samochodzie jest i uaktywnił ;)

U mnie jest taki alarm - jak nie zapnę to piszczy tak, że łeb boli. Ale to bardziej dla mojego bo średnio 1-2 razy do roku dostawał mandaty za pasy własnie. Całe szczęście obczaił, że coś takiego w ogóle u nas w samochodzie jest i uaktywnił ;)
U nas tez to jest ale tylko z przodu

reklama

Tak czy siak poluj na te warsztaty w przyszłym miesiącu, bo naprawdę warto. Szczególnie ta pierwsza pomoc jest ważna, oby nigdy nie trzeba było korzystać z tej wiedzy ale moja koleżanka dzięki tym warsztatom uratowała życie swojej córce bo wiedziała jak się udziela pierwszej pomocy. A jak dużo jeździsz to kupuj lub wypożycz ten adapter, to się przydaje nawet przy mocniejszym hamowaniu.

Polecam Bezpieczny Maluch wszystkim matkom z naszego forum, tam są zapisy nie tylko dla kobiet w ciąży ale i dla rodziców i aż dziw bierze że to jest za darmo. Jest trochę 'reklam' ale 70% czasu to są te najważniejsze tematy.

Do góry