reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

No właśnie im starszy tym gorzej śpi:(. Przez pierwsze 2 miesiące przesypiał spokojnie prawie całą noc. Teraz się budzi co 3h, czasem częściej, a o 5 już jest wyspany. Śpi w swoim łóżeczku, więc muszę wstawać.
Mój tez spi w swoim... Do pierwszej pobudki:laugh2: ale teraz w dzień staram sie go nie usypiac na piersi i liczę ze przyniesie to efekr w nocy. Hubek nie chce smoczka bo robi sobie z mojego cycks w nocy smoczek tsk jak dzis. Od 3 do 4 to co chwileczkę sir budzil z ostrym placzem bo jak tylko przestaje ssac to cycka mu wyciagam choc i tak nie mam pewności ze jak ssa to je.

reklama
Dziewczyny doradźcie coś.
Byłam wczoraj u alergologa i mam parę zaleceń co do których mam wątpliwości.
1. Kaszki sinlac (coś mi dzwoni że z nimi coś nie tak).
2. Krem filtrem UV, z naciskiem na La Roche. Tylko czy filtry to dobry pomysł dla 6 miesięcznego dziecka? Nie chodzi mi o to żeby go wystawiać na ostre słońce bez zabezpieczenia, tylko czy nie lepiej trzymać go w cieniu w przewiewnym okrywającym ubraniu?
3. Codzienne kąpanie-że takie małe dziecko się mocno poci i niekąpanie go codziennie mu szkodzi.
Co Wy na to?

Ja tam juz jesten na sierpień w Łodzi umowiona:biggrin2:
A mogę zadać osobiste pytanie?
Zabezpieczacie się teraz?
Bo my z zaleceń lekarza tak, jakkolwiek absurdalnie to brzmi:D. I nie wiem kiedy mogę "zaryzykować", bo jak wiadomo wpadka najczęściej się zdarza w najmniej odpowiednim momencie:).

Mój tez spi w swoim... Do pierwszej pobudki:laugh2: ale teraz w dzień staram sie go nie usypiac na piersi i liczę ze przyniesie to efekr w nocy. Hubek nie chce smoczka bo robi sobie z mojego cycks w nocy smoczek tsk jak dzis. Od 3 do 4 to co chwileczkę sir budzil z ostrym placzem bo jak tylko przestaje ssac to cycka mu wyciagam choc i tak nie mam pewności ze jak ssa to je.
Jaśka w dzień pakuję do wózka, wyjeżdżam na kamyczki, 5 minut i śpi:)

2. Krem filtrem UV, z naciskiem na La Roche. Tylko czy filtry to dobry pomysł dla 6 miesięcznego dziecka? Nie chodzi mi o to żeby go wystawiać na ostre słońce bez zabezpieczenia, tylko czy nie lepiej trzymać go w cieniu w przewiewnym okrywającym ubraniu?
3. Codzienne kąpanie-że takie małe dziecko się mocno poci i niekąpanie go codziennie mu szkodzi.
Co Wy na to?
To od początku. Kaszki sinlac absolutnie nie. Kup helpa albo holle.
Krem z filtrem kupilam z biodermy-sprawdz sobie krem na srokao bo tam babka bada pod wzgledem skladu. A kapac mamy razw tygodniu i faktyczniw skora jest lepsza. Hak kapiemt czesciej to jest gorsza

Co Wy na to?

Co do kaszek sie nie znam.
Ale krem z filtrem na pewno tak, zwlaszcza w lecie. Na wiosne mozesz probowac sposobu, o ktorym piszesz, ale w lecie bez kremu raczej trudno Ci bedzie uniknac oparzenia. To jest mlodziutka, delikatna skora, ktora nigdy kontaktu ze sloncem nie miala.
Ja kapie codziennie od zawsze, bo corka to bardzo lubi, ale mysle, ze teoria, ze kapiel np co drugi dzien szkodzi dziecku jest mocno przesadzona [emoji4]

Co Wy na to?
Kaszka tak dziewczyny pisały, że sklad nieciekawy sama nie dprawdzałaM bo daje tylko kaszki hipp. Filtr owszem mineralny nie chemiczny. Ja polecam z dermedic baby jest od 1dni życia. Marcelina urodziła się w maju to musiałam używać i ten jen podpasował. Chociaż w tym roku chce kupić inny z bodermy lub emotopic tylko ostatnio emulsja emotopic nas uczuliła że sklaniam się do biodermy. Nam alergolog nie kazała kąpać tak często. Kąpie co drugi dzień. Tym bardziej teraz. Latem pewnie codziennie. 6E742C94-3B4E-4831-9963-598C6D8C017A.png54C5F6CD-863B-4142-965B-3525228C2117.png

reklama
No właśnie im starszy tym gorzej śpi:(. Przez pierwsze 2 miesiące przesypiał spokojnie prawie całą noc. Teraz się budzi co 3h, czasem częściej, a o 5 już jest wyspany. Śpi w swoim łóżeczku, więc muszę wstawać.
Ja budziłam małego do jedzenia jak był mały i chyba to był mój błąd.. nagadali mi w szpitalu ze dziecko powinno jeść co 3 godziny i ja budzik w rękę i tak całą noc. A teraz to modlę się co wieczór aby spał i się nie budził ;)

Do góry