reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Zlewka. Pozytywnie zazdroszcze i uwazam, ze robisz bardzo madrze. Nie daj sie glupiemu gadaniu. Piers do 6go miesiaca zupelnie Malej wystarczy [emoji4]

dobrze że Was mam, bo przy takim gadaniu już dawno uległabym :-) dzisiaj usłyszałam żebym chociaż odciągała mleko i dodawała do niego troszkę kaszki, to wtedy będzie na dłużej najedzona i więcej prześpi w nocy... O zgrozo...

"Głodzenie" mnie nie wzrusza po latach dbania o dobrą formę mojego psa, który jakby mógł to by konia z kopytami zjadł, a jakbym go karmiła jak to inni sugerowali to by już lata temu był inwalidą. Teraz to mnie irytuje "łyżeczkę chociaż daj mu oblizać" i nie ważne że tą łyżeczką właśnie mieszałam kawę :/. Obawiam się, że prawdziwy problem i się zacznie jak zacznę rozszerzać dietę, bo nie będę chciała dawać tego co życzyliby sobie inni. I w takich ilościach:D.
Skąd ja to znam... Mój pies jest ze schroniska i tyle ile mu dasz tyle zje, a jest specjalistą w źebraniu pod stołem oraz robieniu oczu kota ze Shreka.

A dziękuję, dobrze:) od 3 dni moje dziecko jest nie do poznania:) w miarę dobrze spi w nocy - pierwsza pobudka kolo 2-4.przez dzien jest tez taki pogodny:tak: dalej spimy na cycusiu. Rozszerzamy diete na nowo. Każdy nowy produkt jemy 6 dni.

A jak wysypka? Właśnie dzisiaj o Was myślałam.

reklama
dobrze że Was mam, bo przy takim gadaniu już dawno uległabym :-) dzisiaj usłyszałam żebym chociaż odciągała mleko i dodawała do niego troszkę kaszki, to wtedy będzie na dłużej najedzona i więcej prześpi w nocy... O zgrozo...

Skąd ja to znam... Mój pies jest ze schroniska i tyle ile mu dasz tyle zje, a jest specjalistą w źebraniu pod stołem oraz robieniu oczu kota ze Shreka.

A jak wysypka? Właśnie dzisiaj o Was myślałam.
Mamy syrop który jeszcze półtora miesiąca bedzie pil 2 razy dziennie. Z główki mu zeszlo, plecki tez sa ladne. Pod szyja mu sie delikatnie robi zaczerwienione i jest to w tedy kiedy jest cieplej ubrany. Nie znikło to jeszcze całkowicie. Co do mm na noc. Ja teraz grubo ponad miesiąc mialam tak ze Hubus budził sie co chwilę i praktycznie w swoim łóżeczku spal godzine max 2. Nie wiem czy to byl skok tylko czy jeszcze cos ale probowalam i z mm i z cyckiem i dużo lepiej spi po cycku. Przy tych jego czestych pobudkach i podawaniu cyca co chwilę miałam straszna jazde z cyckami bo mialam straszne nawaly. Teraz jest tak ze jak go odloze do łóżeczka to gdzieś do godziny jest pobudka z mega placzem-nie wiem o co chodzi i czasem musze go dac na cyca, czasem wystarczy suszarka a czasen go ukolysze. Ale po tym już ladnie spi. Wczoraj to spał jak nie pamietam kiedy ze byly tylko 3 przebudki łącznie z ta po godzinie. Tylko sir pierdolka przestawila i jak kiedys budzil sie po 8 to teraz po 6

Musisz zmienic sposob mycia mu glowy i bardzo pilnowac, zeby woda nie dostawala sie do uszu. Nie zanuzac glowki. Jesli chodzicie, zrezygnuj z basenu.
No i koniecznie podawaj probiotyk przy antybiotyku i jogurt jesli moze.
To jak myć uszy? Przecież woskowina musi wyplywac... czy tak się nie czyści dziecku uszu?

Ostatnia edycja:
Nie ukrywam że mnie troszkę martwił wątek nie moczenia uszu gdyż są Sebe mam zanuzonego że tylko twarz ma nad wodą... kapiemy się aktualnie co 3 dzień i wypływa mu woskowina więc nadmiar wycieram z malzowiny A widzę że w przewodzie zostaje to tego nie tykam.

To jak myć uszy? Przecież woskowina musi wyplywac... czy tak się nie czyści dziecku uszu?
Ja czyszcze patyczkami dla niemowlat ale tylko bardzo plytko. A jak Ty myjesz?
Sama mialam problemy z zapaleniem ucha i wierz mi - absolutnie nie moze sie dostawac tam woda, bo nigdy tego nie wyleczysz, a boli to straszliwie. Szkoda dziecka.

Nie ukrywam że mnie troszkę martwił wątek nie moczenia uszu gdyż są Sebe mam zanuzonego że tylko twarz ma nad wodą... kapiemy się aktualnie co 3 dzień i wypływa mu woskowina więc nadmiar wycieram z malzowiny A widzę że w przewodzie zostaje to tego nie tykam.
Ja robię tak samo:). Młody tak wierzga przy kąpaniu, że uchronienie uszu przed zalaniem wodą jest niemożliwe:).
Ja czyszcze patyczkami dla niemowlat ale tylko bardzo plytko. A jak Ty myjesz?
Sama mialam problemy z zapaleniem ucha i wierz mi - absolutnie nie moze sie dostawac tam woda, bo nigdy tego nie wyleczysz, a boli to straszliwie. Szkoda dziecka.
Też jako dziecko miałam zapalenie ucha środkowego. Po ścianach z bólu chodziłam. Ale to raczej nie od zalania ucha było, bo uszy w wannie/basenie moczyłam całe życie, a zapalenie miałam tylko raz. Szybciej od przewiania po wyjsciu z wody.

Ty mi lepiej powiesz jak przetrwać dorastanie chłopięce ? Bo w tym masz doświadczenie :)

Marg,
a na jakim etapie masz to cudo? Tzn ile ma lat... ogolnie dostepny sie robi w wieku 15-16 [emoji23]jak czlowiek mysli... nareszcie! Cos pozytywnego sie z nim dzieje, a do tego czasu wieczny bunt dwulatka co dwa latka[emoji23]

reklama
Do góry