to chyba zależy od dziecka... Mój pierwszy mógł zjeść i dwa aby tylko mi dac więc jemu musiałam jeszcze ograniczać aby za dużo nie zjadł. Syn mojej siostry w wieku 5 miesięcy został cały słoiczek zupy. A teraz ma 8 miesięcy prawie i zjada jeszcze więcej ale on lubi swoje jedzonko,jednak jak siostra przeleje w słoik to wychodzę dwa.Myślę że dziecko które ma 5,5 miesięcy tyle nie zje.
reklama
Ucho to paskudna sprawa i bardzo bolesna , dodatkowo nawracajaca. Podobnie jak gardło szkoda malutkiego. Może trzeba bardziej dopasować antybiotyk, albo zmienić lekarza ,zawsze to świeże spojrzenie. Są szczepionki doustna uodparniajace ale nie wiem od jakiego wieku można je stosować.Jestem zrozpaczona moj syn ma 8 miesiecy a dzis dostal recepte na 3 antybiotyk zapalenie ucha.Ledwo miesiąc temu skończył jeden A już znowu to samo.Nie wiem co robic gdzie szukać pomocy i czy wogole coś się da z tym zrobić.czy któraś z mamuś miała taki problem z nawracajacym zapaleniem?
My też tylko na cycu i też się nie spieszymy. Wprawdzie bacznie się przygląda jak ja jem i otwiera buzię jak daję mu powąchać, ale zębów nie ma to niech jeszcze posiedzi na samym mleczku. Mniej prania i sprzątania.Wow to nieźle Wam idzie dziewczynki :-) My dalej tylko na cycu i od paru dni (przez chorobę) dostaje parę łyków wody z kubeczka. Jakoś mi się nie spieszy, szczególnie, że tak pięknie rośnie, a pierś wygodna sprawa U Nas na zęby też się nie zapowiada, a ślinotok mamy już od ładnych paru miesięcy
Jeśli Cię to pocieszy, to moja znów wróciła do pobudek co godzinę i np koło 4 potrafi gadać przez godzinę, już wyglądam oraz czuję się jak trup... A były momenty kiedy budziła się 2-3 razy i było spoko
nieagatka
Fanka BB :)
Musisz zmienic sposob mycia mu glowy i bardzo pilnowac, zeby woda nie dostawala sie do uszu. Nie zanuzac glowki. Jesli chodzicie, zrezygnuj z basenu.Jestem zrozpaczona moj syn ma 8 miesiecy a dzis dostal recepte na 3 antybiotyk zapalenie ucha.Ledwo miesiąc temu skończył jeden A już znowu to samo.Nie wiem co robic gdzie szukać pomocy i czy wogole coś się da z tym zrobić.czy któraś z mamuś miała taki problem z nawracajacym zapaleniem?
No i koniecznie podawaj probiotyk przy antybiotyku i jogurt jesli moze.
annemarie
Asiu są i 2 w 1
Ja sie z krzakow doksztalcam[emoji23]ciezko dyskuowac jak sie z obiegu wyszlo. Buziaki dla wszystkich [emoji173]️
Lepiej chyba przed bo pokarm w jelitach nie będzie zakłócać obrazu usg... Ale może ktoś mądrzejszy się wypowie bo mi się tak wydaje tylkoDziewczyny. Dziś idziemy na usg brzuszka i taką mam wątpliwość, czy ma to jakieś znaczenie, czy młody będzie przed czy po jedzeniu?
nieagatka
U nas nie bylo zadnych wskazan. Maluszek mogl byc po jedzeniu.Dziewczyny. Dziś idziemy na usg brzuszka i taką mam wątpliwość, czy ma to jakieś znaczenie, czy młody będzie przed czy po jedzeniu?
Ty mi lepiej powiesz jak przetrwać dorastanie chłopięce ? Bo w tym masz doświadczenieJa sie z krzakow doksztalcam[emoji23]ciezko dyskuowac jak sie z obiegu wyszlo. Buziaki dla wszystkich [emoji173]️
reklama
Ja sie z krzakow doksztalcam[emoji23]ciezko dyskuowac jak sie z obiegu wyszlo. Buziaki dla wszystkich [emoji173]️
Pytaj o co chcesz możemy pomóc w kremach , pampersach, ubrankach to akurat na czasie; )