reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
A jak u Was jeszxze wygladali rozszerzanie diety? Bo ja np przed 3-4 dni mu podawalam jeden produkt, nic się nie działo i dawalam kolejny. Teraz po marchewce mial wysyp (tego dnia tylko to mu dawalam) a potem dwa dni później tez marchewka i nie było nic. Z ta różnica ze raz była bio a raz baby.
U nas wysyp po indyku i dyni ( oba ze sloika) po kilku godzinach. Ja jeszcze myślałam nad źle wyplukanym proszkiem i pieluchami.

IMG_20190222_095730.png
IMG_20190222_095826.png
Tyle ze zdjęć. Mówiłam też o tych suchych, czerwonych plamach na ramionach. U nas to wszystko schodzi po smarowaniu kremem emotopic. Dr powiedziała że bardzo dobry krem, żeby smarować i się nie martwić. Przepisała jeszcze maść Elidel, ale teraz czytam że jest od 2rż, więc póki zmiany schodzą nam po emotopiku nie będę jej używać. Przepisała też wit D Devikap, ja tą co miałam wcześniej odstawiłam tydzień temu i widzę różnicę w kupach:). Jaśkowi też z miesiąc temu zaczęły się intensywnie łuszczyć łopatki i zeszło to do połowy pleców. smarowałam 2xdziennie tym kremem i po 3 dniach ładnie zeszło. Na codzień staram się unikać emolientów, bo moim zdaniem jak nie ma wielkiej potrzeby to to tylko uwrażliwia bardziej skórę. Podobnie jak z dietami eliminacyjnymi na zapas. U nas był jeden wielki kisiel w pampie, a i zdażała się krew. Jakby to były tylko incydenty lub pojedyńcze krostki lub plamki na skórze to bym nic nie eliminowała, tym bardziej że mamy zimę, skóra wtedy z reguły jest przesuszona.

Te
Zobacz załącznik 945401Zobacz załącznik 945403Tyle ze zdjęć. Mówiłam też o tych suchych, czerwonych plamach na ramionach. U nas to wszystko schodzi po smarowaniu kremem emotopic. Dr powiedziała że bardzo dobry krem, żeby smarować i się nie martwić. Przepisała jeszcze maść Elidel, ale teraz czytam że jest od 2rż, więc póki zmiany schodzą nam po emotopiku nie będę jej używać. Przepisała też wit D Devikap, ja tą co miałam wcześniej odstawiłam tydzień temu i widzę różnicę w kupach:). Jaśkowi też z miesiąc temu zaczęły się intensywnie łuszczyć łopatki i zeszło to do połowy pleców. smarowałam 2xdziennie tym kremem i po 3 dniach ładnie zeszło. Na codzień staram się unikać emolientów, bo moim zdaniem jak nie ma wielkiej potrzeby to to tylko uwrażliwia bardziej skórę. Podobnie jak z dietami eliminacyjnymi na zapas. U nas był jeden wielki kisiel w pampie, a i zdażała się krew. Jakby to były tylko incydenty lub pojedyńcze krostki lub plamki na skórze to bym nic nie eliminowała, tym bardziej że mamy zimę, skóra wtedy z reguły jest przesuszona.
Tez mamy ta wit d ale ciężko mi wycyrklowac tylko jedna kropelke:laugh2:

reklama
Do góry