reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Ja nadal uważam ze żłobki są super ( chodź moje dziecko tam nie chodzi )
Ale odniosłam wrażenie czytając posty ze dzieci tylko tam się rozwijają i żłobek jest lepszy od mamy. ....Ja myślę trochę inaczej. ....
Zobacz załącznik 944777Zobacz załącznik 944778
Zlobek nie jest lepszy od mamy. Nic nie jest [emoji16] Ale zlobek daje wiecej bodzcow, uczy samodzielnosci i przede wszytskim daje dziecku mozliwosc relacjonowania sie z innymi dziecmi w jego wieku, a to bardzo wazne.

Przerwa miedzy dziecmi +4lata, starsze w przeszkolu, mlodsze w zlobku, ale masz 500+ wiec koszt juz mniejszy...
To tak pol zartem, pol serio [emoji16]
W PL zle sie dzieje, jest masa chorych sytuacji, ale akurat rok macierzynskiego i 500+ to akurat w niewielu krajach europejskich sie zdaza wiec moglo byc gorzej...
Ja nie kumam jednego... U mnie do dofinansowania do żłobków i przedszkoli. Czy z EU czy miejskie. Skoro u Was nie ma to może pomysł na biznes? Znajoma zapisała do orz3dszkoka gdzie wolaja sobie 900 zł A że ma dofinansowanie z EU to płaci 300 zł.

Ale odniosłam wrażenie czytając posty ze dzieci tylko tam się rozwijają i żłobek jest lepszy od mamy. ....Ja myślę trochę inaczej. ....
Coś Ty mama najlepsza!!!! Ale ja nie podejdę do dziecka w taki sposób jak w żłobku. Będę to wyreczac rozpieszczac itp itd. A w żłobku trochę stanie w szeregu. Nauczą go inaczej niż ja. No i kontakt z dziećmi w takiej ilości której ja mu nie zapewnie. Ale gdybym mogła sobie pozwolic na siedzenie w domu z nim to pewnie do 3 rz bym siedziała. Ale nie mogę sobie na to pozwolić.

Ja nie kumam jednego... U mnie do dofinansowania do żłobków i przedszkoli. Czy z EU czy miejskie. Skoro u Was nie ma to może pomysł na biznes? Znajoma zapisała do orz3dszkoka gdzie wolaja sobie 900 zł A że ma dofinansowanie z EU to płaci 300 zł.

Ale, ze zlobek to biznes?
Czy zalatwianie dofinansowan?

A i Ewunka, zlobek to bardziej tak, niz plac zabaw [emoji4] Jasne, ze da sie w domu, alw trudniej.

FB_IMG_1550678002044.jpeg
FB_IMG_1550677993732.jpeg
FB_IMG_1550677967356.jpeg
FB_IMG_1550677960786.jpeg

I dziewczyny jeszcze jedno pytanie. Zaczął się sezon kleszczowy. Zawsze dawaliśmy psu obrożę, ale za jakiś czas młody pewnie będzie się już przemieszczać i raczej nie uchronimy go przed kontaktem z psem (lub raczej nie uchronimy psa przed tarmoszeniem przez młodego). No i co w takiej sytuacji? Te obroże raczej są toksyczne. Co Wy dajecie ochronnego swoim pupilom?
My dajemy tabletkę na pchy i kleszcze. Działanie po zazyciu 3 miesiące. kupujemy u weterynarza koszt 100 zł. Od dwóch lat stosujemy cały rok Co trzy miesiące. I nigdy nic nie złapała. Polecam.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry