Dziekuje, słyszałam o tym preparacie, że jest świetny :-)Moja ma zmiany atopowe na policzkach i udach i nigdy się nie drapie. Blednie po 3 dniach intensywnego smarowania. Zobacz załącznik 944664
reklama
Jaskolcia
Fanka BB :)
Teraz jestem w ciąży i już się boję co będzie jak drugie trzeba będzie posłać plus hipoteka plus kredyt na samochód. Niestety właściciele żłobków mają duży popyt i za chwilę mają już miejsce zapełnione, więc ceny mogą iść w górę, bo ludzie i tak płacą.To jest właśnie chore p ańst wo p i s. Żeby kobiecie nie opłacało się wracać do pracy! Żłobki powinny być darmowe dla wszystkich (którzy tego chcą lub potrzebują) i jak kobieta chce wrócić do pracy (bo ją lubi, bo wyjdzie do ludzi) to powinna mieć do tego prawo, a zarobione pieniądze powinny być dodatkiem do domowego budżetu, a nie opłatą za żłobek. Weźmy taką Jaskolcie...1250zł miesięcznie...a co jakby miała bliźniaki? 2500miesięcznie? To są chore opłaty.
Nie mam nic przeciwko zostawaniu z dzieckiem w domu, sama to rozważam. Ale nie powinno być tak, żeby pracowanie było nieopłacalne.
Fajnie, jak miasto wzorem Warszawy czy Katowic dawałoby przynajmniej ten bon żlobkowy skoro nie są w stanie zapewnić miejsca w żłobku. Na dostanie się do żłobka miejskiego już nie liczę.
nieagatka
Przerwa miedzy dziecmi +4lata, starsze w przeszkolu, mlodsze w zlobku, ale masz 500+ wiec koszt juz mniejszy...Teraz jestem w ciąży i już się boję co będzie jak drugie trzeba będzie posłać plus hipoteka plus kredyt na samochód. Niestety właściciele żłobków mają duży popyt i za chwilę mają już miejsce zapełnione, więc ceny mogą iść w górę, bo ludzie i tak płacą.
Fajnie, jak miasto wzorem Warszawy czy Katowic dawałoby przynajmniej ten bon żlobkowy skoro nie są w stanie zapewnić miejsca w żłobku. Na dostanie się do żłobka miejskiego już nie liczę.
To tak pol zartem, pol serio [emoji16]
W PL zle sie dzieje, jest masa chorych sytuacji, ale akurat rok macierzynskiego i 500+ to akurat w niewielu krajach europejskich sie zdaza wiec moglo byc gorzej...
Ja np jestem trochę uwiazana.Tutaj miejsce w żłobku to wogole graniczy z cudem pozostaje niania która mi się nie opłaca.Chcialabym wrócić do pracy ale nie mam jak więc puki co chwytam chwilę na rzeczy które puki nie pracuje chce mi się robić i byle do wakacji A potem zobaczmyPrzerwa miedzy dziecmi +4lata, starsze w przeszkolu, mlodsze w zlobku, ale masz 500+ wiec koszt juz mniejszy...
To tak pol zartem, pol serio [emoji16]
W PL zle sie dzieje, jest masa chorych sytuacji, ale akurat rok macierzynskiego i 500+ to akurat w niewielu krajach europejskich sie zdaza wiec moglo byc gorzej...
nieagatka
U nas miejsca sa, ale w prywatnych placowkach. Niania to jakies 1000e miesiecznie. Macierzynski 4 miesiace.Ja np jestem trochę uwiazana.Tutaj miejsce w żłobku to wogole graniczy z cudem pozostaje niania która mi się nie opłaca.Chcialabym wrócić do pracy ale nie mam jak więc puki co chwytam chwilę na rzeczy które puki nie pracuje chce mi się robić i byle do wakacji A potem zobaczmy
Pomoc dla matki pracujacej - 100e miesiecznie. Inne pomoce sa tylko dla tych najbiedniejszych.
Aha i pracuje sie do 18h00. Ogolnie polityka prorodzinna nie istnieje.
Ewunka
Nie.@Ewunka widziałaś korelacje zaostrzen z rozszerzaniem diety?
Moja ma 14 miesięcy i jesteśmy na etapie prowokacji podając jogurt naturalny . Od 3 mż jest na nutramigenie .
Jje prawie wszystko ( są owoce które powodują kwaśna kupę wiec je tylko czasami plasterek )
Nie byłam w stanie zauważyć po czym tej się nasilają zaczerwienienia. Jedynie po kaszce jaglanej efekt natychmiastowy. ...
Ewunka
Ja nadal uważam ze żłobki są super ( chodź moje dziecko tam nie chodzi )
Ale odniosłam wrażenie czytając posty ze dzieci tylko tam się rozwijają i żłobek jest lepszy od mamy. ....Ja myślę trochę inaczej. ....
Ale odniosłam wrażenie czytając posty ze dzieci tylko tam się rozwijają i żłobek jest lepszy od mamy. ....Ja myślę trochę inaczej. ....
Jaskolcia
No są osoby, które pytają czy dla 500+ chcemy mieć drugie dzieckoPrzerwa miedzy dziecmi +4lata, starsze w przeszkolu, mlodsze w zlobku, ale masz 500+ wiec koszt juz mniejszy...
To tak pol zartem, pol serio
Tak na serio to nie wiem czy starsza dostanie się do przedszkola miejskiego za półtora roku. Sąsiedzi uświadomili mnie, że mam 50/50 szans. Jak się nie dostanie to znowu tyle będziemy płacić tylko za przedszkole.
Te 4 miesięczne macierzyńskie mnie przeraża.
reklama
Jaskolcia
Super i jak ciepło u WasJa nadal uważam ze żłobki są super ( chodź moje dziecko tam nie chodzi )
Zobacz załącznik 944777Zobacz załącznik 944778