reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny, pomocy. Właśnie jestem po wizycie super pediatry, która wreszcie zainteresowała się problemami z brzuszkiem mojej Igusi!!! Zaczynamy szukać przyczyny jej problemów zdrowotnych od badania kału i wprowadzenia u mnie diety bezlaktozowej. Z tego co wiem niektóre z Was są na takiej diecie-mogę prosić o podpowiedź czego nie jeść, poza rzeczami oczywistymi typu nabiał, mleko, jogurt, ser? Zdziwiłam się, że orzechy, pomidor i brokuł też jest zakazany. To co jeść w takim razie??? Podpowiecie? Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi
Ja jestem na diecie bezmlecznej i bezjajecznej . Jajko, mleko i wyroby kozie owcze moga dawać alergie krzyżowe, stad elminacja. Ponadto nie mozna wolowiny. Trzeba czytać składy, w wielu produktach jest ukryte mleko. Ja unikam również produktów na opakowaniu, ktorych jest informacja, ze mogą zawierać śladowe ilości mleka i jajek. Trzeba suplementowac wapń i witaminę D. Ja osobiście rozważam dietetyka, ale u mnie dieta przez kolejne 6 miesięcy.

reklama
Dziewczyny, pomocy. Właśnie jestem po wizycie super pediatry, która wreszcie zainteresowała się problemami z brzuszkiem mojej Igusi!!! Zaczynamy szukać przyczyny jej problemów zdrowotnych od badania kału i wprowadzenia u mnie diety bezlaktozowej. Z tego co wiem niektóre z Was są na takiej diecie-mogę prosić o podpowiedź czego nie jeść, poza rzeczami oczywistymi typu nabiał, mleko, jogurt, ser? Zdziwiłam się, że orzechy, pomidor i brokuł też jest zakazany. To co jeść w takim razie??? Podpowiecie? Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi

U mnie dieta bez białka mleka krowiego, jajek, kakao, cytrusów, soi, mleka koziego/owczego i jeszcze kilku rzeczy. tak jak napidała @Kaarola1 my musimy uważać też na produkty w których mogą być śladowe ilości mleka. Ja pytam wszędzie o skład (jeśli nie ma go na opakowaniu), np.w piekarni. Mleko jest wszędzie (pieczywo, wędliny, nawet przyprawy). Polecam pasty na kanapki na bazie awokado, z kupnych rzeczy Lidl ma jogurty kokosowe w przystępnej cenie, pasty z cukinii czy bakłażana o dobrym składzie, w Rossmannie też są pasty a nawey krówki na mleku kokosowym :). Jeśli nie możesz tylko laktozy to sporo jest jednak produktów, które jej nie zawierają. Orzechy są bardzo uczulające, pomidory w zimie też (ja dodatkowo nie jem nawet suszonych).

U mnie dieta bez białka mleka krowiego, jajek, kakao, cytrusów, soi, mleka koziego/owczego i jeszcze kilku rzeczy. tak jak napidała @Kaarola1 my musimy uważać też na produkty w których mogą być śladowe ilości mleka. Ja pytam wszędzie o skład (jeśli nie ma go na opakowaniu), np.w piekarni. Mleko jest wszędzie (pieczywo, wędliny, nawet przyprawy). Polecam pasty na kanapki na bazie awokado, z kupnych rzeczy Lidl ma jogurty kokosowe w przystępnej cenie, pasty z cukinii czy bakłażana o dobrym składzie, w Rossmannie też są pasty a nawey krówki na mleku kokosowym :). Jeśli nie możesz tylko laktozy to sporo jest jednak produktów, które jej nie zawierają. Orzechy są bardzo uczulające, pomidory w zimie też (ja dodatkowo nie jem nawet suszonych).
Dziękuję , zaczynam zatem studiowanie etykiet

Dziewczyny ratunku: moja Anastazja od wczorajszego wieczora ma olbrzymi Katar, byliśmy u lekarza i lekarz usłyszał że coś jest na oskrzelach - jest mnóstwo wydzieliny. mamy do stosowania Hederasal, nasivin baby i maść majerankowa i odkurzamy nos Katarkiem, czasem jeszcze używam marimer baby. proszę pomóżcie czy mam coś jeszcze kupić? kiedy to przejdzie? Anastazja się strasznie męczy nie śpi i chwilę po odkurzaniu nosa znów słychać jak Charczy...
Może kup plasterek aromactiv i przyklej na noc na piżamkę albo maść i smaruj na noc klatę. U nas to pomagało

Nie wiem czy nie jest za mała ale inhalacje z soli fizjologicznej by mogły pomóc
Dziewczyny ratunku: moja Anastazja od wczorajszego wieczora ma olbrzymi Katar, byliśmy u lekarza i lekarz usłyszał że coś jest na oskrzelach - jest mnóstwo wydzieliny. mamy do stosowania Hederasal, nasivin baby i maść majerankowa i odkurzamy nos Katarkiem, czasem jeszcze używam marimer baby. proszę pomóżcie czy mam coś jeszcze kupić? kiedy to przejdzie? Anastazja się strasznie męczy nie śpi i chwilę po odkurzaniu nosa znów słychać jak Charczy...

Nalej wrzatku do garnka, wsyp lyzeczke tymianku i postaw blisko lozeczka 10minut przed polozeniem malej spac, niech sie w pokoju zrobi "parowka". Mozesz zostawic tez na kolejne 15min jak ja polozysz. Ulatwi jej to oddychanie.
Aha i u nas zalecaja rozkroic cebule i polozyc na talerzyku przy lozeczku, ze tez pomaga oddychac, ale pokoj wtedy caly smierdzi cebula [emoji6]

Moja bratowa zawsze stawiała gdzieś bliżej łóżeczka kilka ząbków czosnku zapach wiadomo ale na katarek dzieciaczkow pomaga

reklama
Do góry