reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Iskra wprawdzie nie post do mnie, ale my też byliśmy u alergologa bo niestety u nas krew nie zniknęła po antybiotyku, lekarz zalecił diete bezmleczna i bezjajeczna, resztę rzeczy moge normalnie jesc bo nie powodują przewleklej alergii, nitki krwi ustapily po 5 tyg diety, obecnie pojawiaja sie tez kupki sluzowe ( co druga lub trzecia), ale nimi mam sie nie martwic, obecnie robie 2 tygodniowy test prowokacji, mam wypatrywac krwi w kupce i zobaczymy i niestety z rozszerzanie diety u malej nadal czekamy zaczniemy dopiero po 27 tygodniu.
U nas krew była tylko 2 razy i to pod rząd, przypuszczam że po kukurydzy bo zeżarłam całą puszkę (miałam ochotę na coś słodkiego). Czyli Twój alergolog twierdzi że śluz to jeszcze nic złego i żeby nie eliminować z jego powodu alergenów? Jak ten test będziesz przeprowadzać?

U nas krew była tylko 2 razy i to pod rząd, przypuszczam że po kukurydzy bo zeżarłam całą puszkę (miałam ochotę na coś słodkiego). Czyli Twój alergolog twierdzi że śluz to jeszcze nic złego i żeby nie eliminować z jego powodu alergenów? Jak ten test będziesz przeprowadzać?
Dokładnie tak, mamy martwic się krwią. U nas dokladnie krwawienie trwalo 7 tygodni, epizod co 3 dni, efekt na diecie byl po 5 i pol tygodnia ( krew zniknęła, sluz pozostal), mielismy tez masc doodbytnicza. Wielokrotnie powtarzalismy posiewy kalu. Oznaczalismy tez przeciwciala przeciwko mleku krowiemu i kazeinie( dodatnie potwierdzaja, ujemne nie wykluczaja).Test prowokacji u nas wygląda tak pierwszego dnia spożywam 100 ml mleka, drugiego 200 ml od 3 do 14 dnia 300-400 ml dobowo.Przerywam w przypadku pojawienia się krwi. Gdy będzie dodatni dieta bezmleczna i prawdopodobnie bezjajeczna przez 6 miesięcy u mnie i u dziecka, gdy ujemny rozszerzam normalnie dietę u dziecka i dalej obserwuje kupki. Nikt mi nie proponowal mm, zalecano kontynuowanie kp, co jest najkorzystniejszą opcja dla dziecka z alergia.

Skoki rozwojowe mnie wykoncza:( od kilku dni śpimy coraz krócej. To że gdzieś co godzinę się budzi nie jest tak straszne jak godzina definitywnej pobudki która dziś była o 5.30. Wczoraj dodaliśmy godzinę dłużej to jutro idąc tym rytmem pewno wstanie o 4. 30 ale trwa to już z tydzień więc za niedługo powinno być lepiej i szczerze to nie wiem co bym zrobiła gdyby nie kp bo on tylko na cycku zasypia

Skoki rozwojowe mnie wykoncza:( od kilku dni śpimy coraz krócej. To że gdzieś co godzinę się budzi nie jest tak straszne jak godzina definitywnej pobudki która dziś była o 5.30. Wczoraj dodaliśmy godzinę dłużej to jutro idąc tym rytmem pewno wstanie o 4. 30 ale trwa to już z tydzień więc za niedługo powinno być lepiej i szczerze to nie wiem co bym zrobiła gdyby nie kp bo on tylko na cycku zasypia

Pociesze Cię, że u mnie nie lepiej. Wczorajszej nocy oka nie zmrużyłam . U nas doszła też choroba, która rozkłada domowników po kolei. A u Małego dodatkowo katar i dwa wychodzące zęby (i straszny płacz, marudzenie, itp.).

Nie wiem czy wierzyć w skoki rozwojowe bo wychodziło że do 6 mca Marcelina miała je non stop. Chyba już wole wytlumaczenie taki charakter. Wczoraj np pięknie spała raz się obudziła o 5:30 i do lekarza o 7 trzeba było ją budzić tak spała a dzis? Budziła się co 2-3h. Od 5:30 budziła się już co 30 minut i tak do 7. A mieliśmy takie rekordy, że potrafiliśmy ją usypiać 2h w nocy jak się obudziła i nie wiadomo o co kaman. Także byle do 3 urodzin :cool2::p wtedy może będzie lepiej.

Nie wiem czy wierzyć w skoki rozwojowe bo wychodziło że do 6 mca Marcelina miała je non stop. Chyba już wole wytlumaczenie taki charakter. Wczoraj np pięknie spała raz się obudziła o 5:30 i do lekarza o 7 trzeba było ją budzić tak spała a dzis? Budziła się co 2-3h. Od 5:30 budziła się już co 30 minut i tak do 7. A mieliśmy takie rekordy, że potrafiliśmy ją usypiać 2h w nocy jak się obudziła i nie wiadomo o co kaman. Także byle do 3 urodzin :cool2::p wtedy może będzie lepiej.
Mój pediatra mówi ze skoki rozwojowe to. ....
U nas wychodzi na to że Marcys się nie rozwija ha ha ha .Jeśli te skoki objawiają się złym spaniem .....bo od 6 m śpi całe noce ( z wyjątkami jak idą zęby )

reklama
U nas akurat to h.. e spanie pokrywa sie ze skokami i w tedy wiem ze ze 2 tygodnie sa ciężkie a te pieprzone skoki sa takiw ze jeden ledwo co sie skonczy to juz drugi zaczyna

Do góry