reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

To u nas się świetnie pchacz spisał stoi przy nim godzinami i się bawi. Dziś się obudziła i zastałam ją sama siedzącą w łóżeczku i bawiła się szumisiem i pieluchą gdzie kiedyś to nie do pomyślenia bo od razu stała odwrócona w strone drzwi i wołała. A jak będzie sam się przemieszczał to i tak będziesz musiała przy nim być bo tak łatwo o guza że szok.
Marcelina na 7 miesięcy??

reklama
@Barburka widzę że masz też nieciekawie...ja wszystkie wybryki małego tłumacze skokiem rozwojowym i wychodzi ze on na go co drugi dzień :p szukaj plusów ...np ze odpoczywasz w trakcie karmienia. Wiem ze nie jest łatwo , ja wczoraj aż popłakałam ze złości jak mi mój mąż który jest w trasie mówi że idzie spać bo za 8 godzin wstaje...więc się pytam co ku...tyle godzin to ja mam przez dwa dni sumując wszystko :o ale mi przeszło jak tylko mały się uśmiechnął :) też mi ciężko chwilami dwóch ogarnąć duza różnica wieku ma plusy i minusy. Wczoraj wieczorem mały marudzi na rękach a Filip płacze że on chce z kimś poleżeć aby usnąć , a mi się w środku wszystko gotuję więc musiałam zawolac mamę " która właśnie oglądała serial i nie miała czasu ":angry: i jej mówię nie oglądaj głupot bo się cofniesz w rozwoju a ona ze nie ma co robić więc ja jej Błażeja dałam i mowie wnuka pilnuj ale domyślacie się co zrobiła - poszła z nim oglądać :mad:
Zdecydowanie bardziej musisz wykorzystywać męża albo po prostu zatrudnił kogoś do pomocy abyś mogła wyjść spokojnie na zakupy albo przespać się w drugim.pokoju.
co do telewizora,przyznam się ze jak mój jeczy wieczorami to też mu pozwalam oglądać ,ale tylko m jak miłość żadnych innych głupot ;) a tak powaznie to nie mam czasami wyjścia bo muszę też i drugiego syna ogarnąć do szkoły a jeszcze dom i papiery bo mamy swoją firmę. Oczywiście to jest chwila- kilka minut . A Ty co byś nie zrobiła to jest dobrze bo to Ty jesteś mama i znasz najlepiej swoje dziecko .

@Barburka widzę że masz też nieciekawie...ja wszystkie wybryki małego tłumacze skokiem rozwojowym i wychodzi ze on na go co drugi dzień :p szukaj plusów ...np ze odpoczywasz w trakcie karmienia. Wiem ze nie jest łatwo , ja wczoraj aż popłakałam ze złości jak mi mój mąż który jest w trasie mówi że idzie spać bo za 8 godzin wstaje...więc się pytam co ku...tyle godzin to ja mam przez dwa dni sumując wszystko :o ale mi przeszło jak tylko mały się uśmiechnął :) też mi ciężko chwilami dwóch ogarnąć duza różnica wieku ma plusy i minusy. Wczoraj wieczorem mały marudzi na rękach a Filip płacze że on chce z kimś poleżeć aby usnąć , a mi się w środku wszystko gotuję więc musiałam zawolac mamę " która właśnie oglądała serial i nie miała czasu ":angry: i jej mówię nie oglądaj głupot bo się cofniesz w rozwoju a ona ze nie ma co robić więc ja jej Błażeja dałam i mowie wnuka pilnuj ale domyślacie się co zrobiła - poszła z nim oglądać :mad:
Zdecydowanie bardziej musisz wykorzystywać męża albo po prostu zatrudnił kogoś do pomocy abyś mogła wyjść spokojnie na zakupy albo przespać się w drugim.pokoju.
co do telewizora,przyznam się ze jak mój jeczy wieczorami to też mu pozwalam oglądać ,ale tylko m jak miłość żadnych innych głupot ;) a tak powaznie to nie mam czasami wyjścia bo muszę też i drugiego syna ogarnąć do szkoły a jeszcze dom i papiery bo mamy swoją firmę. Oczywiście to jest chwila- kilka minut . A Ty co byś nie zrobiła to jest dobrze bo to Ty jesteś mama i znasz najlepiej swoje dziecko .
To mój je przy bajkach butle. Bo to jest taki pieron że zje cycka, więcej nie chce ale jak mu dam jeszcze butle to i 70ml zje i nie chodzi tu o to że nie mam pokarmu bo mam go bardzo dużo. Jak czyszczę mu nosek, obcinam paznokcie czy po wyjęciu z kąpieli jest bajka na telefonie bo inaczej ryk. A wczoraj byliśmy pierwszy raz na basenie :)
IMG-20190124-WA0006.jpg

To mój je przy bajkach butle. Bo to jest taki pieron że zje cycka, więcej nie chce ale jak mu dam jeszcze butle to i 70ml zje i nie chodzi tu o to że nie mam pokarmu bo mam go bardzo dużo. Jak czyszczę mu nosek, obcinam paznokcie czy po wyjęciu z kąpieli jest bajka na telefonie bo inaczej ryk. A wczoraj byliśmy pierwszy raz na basenie :) Zobacz załącznik 936778
Raczej nie popieram zakładania czegoś takiego dziecku na szyję. Jest to bardzo niekomfortowa pozycja dla malucha i mało wygodna. Poza tym niezdrowa dla jego dopiero co kształtującego się kręgosłupa. Polecam natomiast wybrac się na szkółkę pływania, którą prowadzi doświadczony instruktor. My chodzimy od prawie miesiąca i jestem bardzo zadowolona.Nie wspominając o dziecku :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny A te słoiczki to można na dwa dni mieć? One się nie popsuja? A do tego już nie trzeba oliwy? Czy trzeba? A jabłko jest gotowane? Ile dawać na początek? Pół łyżeczki?

Ja wiem że marudzę i narzekam.... Chusty nie kupiłam, nosidła też nie... dzisiaj mała wstała o 10:30 od 8 rano więc starałam się ogarnąć dom, ale najbardziej wkurza mnie to że mój mąż przychodzi, je obiad, wypije szybką kawę, idzie się Myć i spać - praktycznie tak mija wieczór i najlepsze jest to że my z Anastazję musimy iść do sypialni około dwudziestej pierwszej do dwudziestej czwartej siedzieć z nią sama w sypialni a mąż śpi.... czasem to jestem taka bezradna i mam takie wrażenie (chociaż nigdy mi tego nie powiedział) że opieka nad dzieckiem to jest pryszcz a przecież same wiecie jak ciężko jest zorganizować sobie dzień kiedy trzeba zrobić obiad, posprzątać i zająć się dzieckiem żeby nie płakało... teraz Anastazja jest praktycznie mało Ruchliwa bo trochę się na macie przeczołga, ale jeszcze się obracać nie chce, ale co to będzie potem :o Dodatkowo dopadł mnie Katar a ten pranalen na Katar jest bardzo słaby i naprawdę poszłabym spać ale nie mogę :(
Dlatego dziwię się że już myśisz o drugim dziecku jeszcze nie mając żadnego wsparcia ze strony męża-przepraszam ale tak to widze. Na katar spróbuj nadivin soft

Raczej nie popieram zakładania czegoś takiego dziecku na szyję. Jest to bardzo niekomfortowa pozycja dla malucha i mało wygodna. Poza tym niezdrowa dla jego dopiero co kształtującego się kręgosłupa. Polecam natomiast wybrac się na szkółkę pływania, którą prowadzi doświadczony instruktor. My chodzimy od prawie miesiąca i jestem bardzo zadowolona.Nie wspominając o dziecku :)
Zobacz załącznik 936793
Pytałam o to rehabilitanta i mówił że mogę to zakładać. Nad szkółka myślę ale pierwsze chciałam widzieć reakcje dziecka

Dziewczyny A te słoiczki to można na dwa dni mieć? One się nie popsuja? A do tego już nie trzeba oliwy? Czy trzeba? A jabłko jest gotowane? Ile dawać na początek? Pół łyżeczki?
Ja na początku miałam na dwa dni. Na słoiczku masz napisane że zużyć do 48h lub 24h zależy jakiej firmy i musisz koniecznie wstawić do lodówki. Ja do obiadku słoiczkowego nie daje oliwy. Wszystkie słoiczki już są gotowe bezpośrednio do spożycia. Jak pierwszy raz to daj 2-3 lyzeczki chociaz ja dawałam pół słoiczka chyba że nie chciała.

reklama
Do góry