reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Lęk będzie Ci towarzyszyć zarówno przy sn jak i cc. Każda z nas ma inne doświadczenia i co innego bdzie Ci polecać. Ja mimo że mocno popękałam przy porodzie to bardo szybko doszłam do siebie. I jezeli miałabym wybór przy kolejnym to wybrałabym również sn. Nie wspomnę już, że sn jest zdecydowanie zdrowsze do dziecka. Natura tak stworzyła kobietę że organizm wie co robi. Razem ze mną rodziła dziewczyna która miała w końcu cc bo innymi sposobami dzidzia nie chciała wyjśc i ona dochodziła do siebie 3 miesiące. To jest Twój wybór a my tylko możemy Ci opisywać swoje doświadczenia.
Zdaję sobie sprawę... Nie wiadomo jak będzie... I jest to nie do przewidzenia

reklama
Dziewczyny gdybyście miały wybór CC czy sn to?
Miałam to i to...ból podczas porodu sn okropny ale każda inaczej to przechodzi ..z pierwszym synem byłam młoda i głupia i nie umiałam do tego podejść tak jak trzeba i było gorzej. Teraz przed planowaną cesarka też miałam bóle już co minuta dwie ...i wzięli mnie na cc,czego bardzo żałuję bo gorzej dochodzilam do siebie,może to kwestia szpitala bo w którym miałam cc to raczej szkoduja przeciwbólowych i pomoc po cc była minimalna , tylko pierwszego dnia . Pozatym po cc mam brzydko zwisajacy brzuch nad"..." . Jak małe dziecko to bym na twoim miejscu próbowała sn ale jednocześnie była otwarta na cc gdyby bardzo bolało albo poród się przyciągał w czasie...

Dziewczyny kiedy wprowadzać jedzonko? Mój jest z 28.09 i niby można już po skończonym 4 miesiącu. Czyli co jak wybije 5 miesiąc? Czyli 28.02? Jak to się liczy?

Dziewczyny kiedy wprowadzać jedzonko? Mój jest z 28.09 i niby można już po skończonym 4 miesiącu. Czyli co jak wybije 5 miesiąc? Czyli 28.02? Jak to się liczy?
Wg wytycznych WHO po skoncoznym 17tyg najwczesniej i nie pozniej niz po 26tyg. Moja miala jakies 21 tyg.

Ostatnia edycja:
My zaczęliśmy po 4 i wyszło nam to tylko na dobre
Jakie dawałas warzywa? My już marchew, dymie i było kilka podejść do ziemniaka. Wczoraj był miks tych trzech warzyw i nie wiem czy nie przez to był problem z kupa i mega płacz do 14 więc jeszcze raz muszę wrócić do samej dyni a potem ziemniaka choć wiąże to z ziemniakiem bo samego wcześniej nie jadł i nie wiem co potem. Czy burak czy co

Dziewczyny gdybyście miały wybór CC czy sn to?
Ja przy kolejnej ciąży wziełabym skierowanie na cc ale próbowała rodzić sn. W razie jakby sn szedł nie tak jak trzeba dałabym skierowanie i kazała robić cc.
Cc to jednak operacja. Nawet jak szybko dojdziesz do siebie to jednak dyskomfort (brak czucia lub nadwrażliwość na dotyk) wokół blizny może się utrzymywać bardzo długo. No i dla dziecka zdrowiej (jak nie ma komplikacji) wychodzić dołem:)

Jakie dawałas warzywa? My już marchew, dymie i było kilka podejść do ziemniaka. Wczoraj był miks tych trzech warzyw i nie wiem czy nie przez to był problem z kupa i mega płacz do 14 więc jeszcze raz muszę wrócić do samej dyni a potem ziemniaka choć wiąże to z ziemniakiem bo samego wcześniej nie jadł i nie wiem co potem. Czy burak czy co
Możesz spróbować dać brokuł. Ja buraka dałam dużo później. Czasami patrzyłam na skład słoiczków i dawałam to samo co w nich jest, oczywiście odpowiednio do wieku. Po wypróbowaniu tych podstawowych czyli właśnie marchew, dynia, ziemniak i brokuł zaczęłam mieszać. Dodawałam pietruszkę, seler, por.

reklama
Jak ma zaparcia to moze lepiej brokul. Dodajesz wode i tluszcz zeby bylo rzadkie? Problem z kupa przy rozszerzaniu diety to norma, uklad pokarmowy musi sie przyzwyczaic.

Do góry