reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
U mojej córeczki pojawiły się niteczki krwi w kupie, na chwile obecna wyłączam alergeny w tym mleka krowiego, wiem, że kilka dziewczyn tu te dietę stosuje, czytam artykuł z zaleceniem wlaczenia u matki 1000 mg wapnia i 800 j witaminy D w przypadku diety elminacyjna, może komuś się to przyda.

U mojej córeczki pojawiły się niteczki krwi w kupie, na chwile obecna wyłączam alergeny w tym mleka krowiego, wiem, że kilka dziewczyn tu te dietę stosuje, czytam artykuł z zaleceniem wlaczenia u matki 1000 mg wapnia i 800 j witaminy D w przypadku diety elminacyjna, może komuś się to przyda.
Wrzuć link do artykułu.

Dziewczyny poradźcie. Synek od jakiegoś czasu miewa malutką czerwoną plamkę z delikatną wysypką na dole jajeczek. Wczoraj przy okazji usg bioderek pytałam o to dr, ale akurat plamki nie było. Dziś wysypka jest już na większej części jąderek (zrobiła się po kupie). Czy to kupa taka toksyczna czy jakieś uczulenie (niedawno zmieniliśmy dadę na pampera). I czy mogę to smarować sudokremem?

Dziewczyny poradźcie. Synek od jakiegoś czasu miewa malutką czerwoną plamkę z delikatną wysypką na dole jajeczek. Wczoraj przy okazji usg bioderek pytałam o to dr, ale akurat plamki nie było. Dziś wysypka jest już na większej części jąderek (zrobiła się po kupie). Czy to kupa taka toksyczna czy jakieś uczulenie (niedawno zmieniliśmy dadę na pampera). I czy mogę to smarować sudokremem?
Przy alergii podobno mogą być takie odparzenia, mi pediatra zamiast maści z cynkiem polecała bepanthen. Jeśli masz wątpliwości pokaż pediatrzy, przez internet trudno coś doradzić.

Jesli to niewielkie zaczerwienienie to bepanthen wystarczy. Jesli cos troche mocniejszego do sudocrem. Odparzenia sa na porzadku dziennym, bo przeciez caly dziwn sa w pieluszce. U nas zawsze sudocrem pomaga.

reklama
Do góry