reklama
Agnieś191
Fanka BB :)
Emolium sis nie spisało u nas, potem był dermicin tu już lepiej ładna skorupka schodziła ale nadal to nie było to. I mustela dopiero uporała się z ciemieniuchą.Baby co uzywacie na cuemieniuche bo kiepsko mi idzie walka z nia a uzywam emolium
Ewunka
Malo podnosiła głowe lezac na brzuchu ..... a przy bilansie na 3 miesiace glowa jej sie gibała lekko . Kazali układać na brzuszku i jak na pleckach to nóżki troche do góry.Ale nie trzymala glowki lezac na brzuszku czy jak? Moze to jest trochę naciagane ale kogo nie pytam to trzyma dziecko glowke a Hubek nawet nie próbuje tylko od razu mu leci do tylu a na brzuszku trzyma ślicznie
My z @adunnnia90 mamy dzieci prawie w tym samym wieku i MARCELINA była zawsze za nimi z miesiąc ....
Jedynie jak już siadla ( później jak oni ) to pierwsza wstała na nóżki ...
Sa pewne widelki w ktorych sie miesciła ....
Ewunka
Chodzi o to ze wisusy np opryszczki ktorej nie widac ( a sie ja ma ) dla niemowlaka mogą być śmiertelne....Ja sobie nie wyobrazam zakazania np moim rodzicom calowania mojej corki. Czekali na nia podobnie jak ja i kochaja ja calym sercem. Poza tym co jest nagle zlego w calowaniu glowki, bo nie ogarniam?
– Opryszczka może być śmiertelna dla dziecka. Przed trzecim miesiącem życia organizm niemowlaka nie jest w stanie z nią walczyć. Wirus może spowodować uszkodzenia mózgu i wątroby. Pamiętaj, że aż 85 proc. społeczeństwa jest nosicielem wirusa opryszczki. Nie pozwól nikomu całować twojego malucha .
RedHotChiliPepper28
Mamusie, czy Wasze Skarby korzystały/korzystają z mat edukacyjnych? Bo szukam prezentu na święta dla Martyny, będzie miała 3msc i w sumie nie mam pomysłu :-) a moja mama chce kupić jakieś misie interaktywne
Agnieś191
U nas tylko takie od początku i jej to pasujeMamusie, czy Wasze Skarby korzystały/korzystają z mat edukacyjnych? Bo szukam prezentu na święta dla Martyny, będzie miała 3msc i w sumie nie mam pomysłu :-) a moja mama chce kupić jakieś misie interaktywne
![image.jpg image.jpg](https://fx1.bbstatic.pl/attachments/629/629547-3fc46364a8c7cd6c28596ad4db35be90.jpg)
Załączniki
Pixie_Dixie
Zobacz załącznik 919179 U nas ten gryzak wiedzie prym. I kupiliśmy bardzo szybko.
Ten jest i u nas rewelacyjny
Pixie_Dixie
Pixie_Dixie
Kciuki zaciśnięte mile widziane [emoji847]
reklama
jasani
Ale opryszczką możesz zarazić jak już są wykwity na ustach np. A wirus jest uśpiony w zakończeniach nerwowych, więc ciężko przez pocałunek przekazać go.Chodzi o to ze wisusy np opryszczki ktorej nie widac ( a sie ja ma ) dla niemowlaka mogą być śmiertelne....
– Opryszczka może być śmiertelna dla dziecka. Przed trzecim miesiącem życia organizm niemowlaka nie jest w stanie z nią walczyć. Wirus może spowodować uszkodzenia mózgu i wątroby. Pamiętaj, że aż 85 proc. społeczeństwa jest nosicielem wirusa opryszczki. Nie pozwól nikomu całować twojego malucha .