reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Odnosnie rehabilitacji i fizjoterapii to powiem awam tylko tyle - wiem ze sprawdzonego zrodla, ze w jako, ze to sie w PL stalo mega modne (choc wiem, ze to brzmi niewiarygodnie) to ok 90% przypadkow rehabilitacji niemowlat to czysty biznes i taka rehabilitacja nie jest dziecku pptrzebna.
Co oczywiscie nie znaczy, ze nikomu, ale jednak podobno wiekszosc przypadkow jedt bardzo mocno naciaganych.
Mam takie wrażenie, że masz racje. Stale słysze że dzieci znajomych mają rehabilitacje i tak samo na forum. Oczywiście nie neguje tego co mówią Wam lekarze, ale kiedys tyle tego nie bylo.

reklama
Odnosnie rehabilitacji i fizjoterapii to powiem awam tylko tyle - wiem ze sprawdzonego zrodla, ze w jako, ze to sie w PL stalo mega modne (choc wiem, ze to brzmi niewiarygodnie) to ok 90% przypadkow rehabilitacji niemowlat to czysty biznes i taka rehabilitacja nie jest dziecku pptrzebna.
Co oczywiscie nie znaczy, ze nikomu, ale jednak podobno wiekszosc przypadkow jedt bardzo mocno naciaganych.
Zgadzam sie

My jesteśmy po kontroli u wcześniaków .
Moj wczesniak urodzony 35 tc 45 cm 2375 g dziś ma prawie rok (07.12)
Waży 9700 i ma 76 cm
Biega z pchaczem i zrobi czasem 1 krok do mebla ( w 3 miesiacu przy badaniu nie trzymała głowki w 100%)
20181127_135921.jpg

Nutramigen ma jeść jeszcze przez pół roku minimum .

Załączniki

• 20181127_135921.jpg
    20181127_135921.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 759
Dziewczyny dziś zauważyłam że mojej Lence zaczęła wychodzić jedynka dolna ona ma 4,5 miesiąca.Już ją prawie widać. Co polecacie do łagodzenia bólu ?Swędzi biedaczkę moją.

Udało się dzisiaj załapać na 17:15 rehabilitację :-) trzymajcie kciuki, żeby mama nie płakała w trakcie :p a co do teorii że teraz to "modne", to ja nie mam takich doświadczeń, moje dziecko będzie pierwsze, chociaż tu na forum zgadzałoby się. Jednak spójrzmy też na to, że my po in vitro w większości jesteśmy bardziej przeczulone :-)

Dziewczyny dziś zauważyłam że mojej Lence zaczęła wychodzić jedynka dolna ona ma 4,5 miesiąca.Już ją prawie widać. Co polecacie do łagodzenia bólu ?Swędzi biedaczkę moją.
Ale boli ją i jest marudna czy tylko swędzi? Bo dziewczyny na złagodzenie bólu stosują Camilie czy jakoś tak. Jak tylko swędzi to gryzaki.

My jesteśmy po kontroli u wcześniaków .
Moj wczesniak urodzony 35 tc 45 cm 2375 g dziś ma prawie rok (07.12)
Waży 9700 i ma 76 cm
Biega z pchaczem i zrobi czasem 1 krok do mebla ( w 3 miesiacu przy badaniu nie trzymała głowki w 100%)
Zobacz załącznik 920058
Nutramigen ma jeść jeszcze przez pół roku minimum .
Ale nie trzymala glowki lezac na brzuszku czy jak? Moze to jest trochę naciagane ale kogo nie pytam to trzyma dziecko glowke a Hubek nawet nie próbuje tylko od razu mu leci do tylu a na brzuszku trzyma ślicznie

Udało się dzisiaj załapać na 17:15 rehabilitację :-) trzymajcie kciuki, żeby mama nie płakała w trakcie :p a co do teorii że teraz to "modne", to ja nie mam takich doświadczeń, moje dziecko będzie pierwsze, chociaż tu na forum zgadzałoby się. Jednak spójrzmy też na to, że my po in vitro w większości jesteśmy bardziej przeczulone :-)
Raczej będzie wrzask:( napisz potem co jej robili

reklama
Raczej będzie wrzask:( napisz potem co jej robili

Miała jakiś test vojty(?) jeśli dobrze zapamiętałam. Co dziwne nie płakała tylko się kłóciła po swojemu i gadała do tej kobietki. Dostaliśmy zestaw ćwiczeń i ta stwierdziła, że wczorajsza Pani Nas trochę niepotrzebnie nastraszyła, bo Martyna ma jeszcze czas żeby podnosić i trzymać głowę z leżenia, że jedyny jej problem to że przechyla głowę na prawo za bardzo, a lewa prawie nieistnieje i nie trzyma się w osi a reszta ciała ma super, że dobrze rozwinięta.

Do góry