reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Cale szczescie ze to wylapaliscie. Patrz co beda robic na rehabilitacji i powtarzaj to w domu. Ona jest malenka jeszcze wiec pojdzie raz dwa:) my mamy obnizone napięcie, zajęcia dwa razy w tygodniu, w domu cwiczymy i z zajec na zajęcia jest lepiej-nie mowie tu o zachowaniu bo ryczy jak nie wiem:) ale widac postępy

Gdyby nie Wy wszystkie nie zwróciłabym na to uwagi :-) czasem mam wrażenie, że wszystkie razem jesteśmy lepsze niż lekarze heh :p

reklama
Dziewczyny a Wy na te rehabilitacje chodzicie prywatnie czy na fundusz? Też bym chętnie Jaśka komuś pokazała, bo walka z tą jego lewoskrętnością chyba nie do końca nam wychodzi. Niby mieliśmy czekać do kolejnych bioderek na opinię dr, ale to dopiero za 3 tygodnie. Gdzie szukać takiego rehabilitanta i na co zwracać uwagę?

Dziewczyny a Wy na te rehabilitacje chodzicie prywatnie czy na fundusz? Też bym chętnie Jaśka komuś pokazała, bo walka z tą jego lewoskrętnością chyba nie do końca nam wychodzi. Niby mieliśmy czekać do kolejnych bioderek na opinię dr, ale to dopiero za 3 tygodnie. Gdzie szukać takiego rehabilitanta i na co zwracać uwagę?

Myśmy poszli do kobietki ze szkoły rodzenia, jutro będę pytać o terminy na nfz i dopóki nie zaczniemy tam będę chodzić prywatnie, żeby nie tracić czasu, bo domyślam się, że to będzie nie wcześniej niż za miesiąc lub dwa.

Mi
My chodzimy teraz na rehabilitacje. Przed rehabilitacja kolezanka mi poleciła robic rulon z pieluszki i wkladanie pod paszki. Powiedzialam to pani od rehabilitacji i mowi ze to nie jest zly pomysl ale ona woli zwiazac delikatnie raczki pieluszka i w tedy lokcie nie ida do tylu a tez z przodu ms wezel.wiec powinna dzwigac glowke do gory-ja bym pierwsze tego sprobowala niz kladzenia na poduszce. Niech brzuszek.caly leży na twardym.
Jesli nie wiesz jak to zrobic to daj.znac i jutri Ci wrzuce zdjęcie bo dzis Hubcio juz jest wsciekly:) a teraz juz nie ciagnie lokci do tylu wiec nie wiąże
Mi fizjoterapeutka powiedziala, zeby trzymać raczki dziecka i dociskac swoimi dłońmi przedramiona niemowlaka. Myślę, że wtedy, tez nie ma szansy się polozyc.

Dziewczyny a Wy na te rehabilitacje chodzicie prywatnie czy na fjqundusz? Też bym chętnie Jaśka komuś pokazała, bo walka z tą jego lewoskrętnością chyba nie do końca nam wychodzi. Niby mieliśmy czekać do kolejnych bioderek na opinię dr, ale to dopiero za 3 tygodnie. Gdzie szukać takiego rehabilitanta i na co zwracać uwagę?
U mnie dziewczyna od chusty jest fizjoterapeutka, wiec mialysmy 2 w 1, zaczynamy prywatnie, u mnie w miejscowości, najkrotszy okres oczekiwania to 3 miesiace. Słyszałam tez opinie, że każdego dziecko powinno być ocenione przez fizjoterapeute po 3 miesiacu życia. Niestety u nas był błąd pielegnacji źle podnosilismy dziecko i kladlismy na brzuszek nie zawsze na twardym. Szkoda, że tego nie uczą na szkole rodzenia ani w szpitalu po porodzie. Nie czekaj na ortopeda, idź do Poz i poproś o skierowanie na rehabilitacje, rozumiem, że macie asymetrie tak?

Ja chodze na nfz. Skierowanie dostałam od pediatry. U was tez na bank bedzie ktoś na nfz. A tam gdzie ja chodzilam na szkole rodzenia babka zajmuje sie rehsbilitacja dzieci z tego co kojarze z tym ze prywatnie-poczytah sobie na stronie szkoly rodzenia bo cos powinno pisac

U mnie dziewczyna od chusty jest fizjoterapeutka, wiec mialysmy 2 w 1, zaczynamy prywatnie, u mnie w miejscowości, najkrotszy okres oczekiwania to 3 miesiace. Słyszałam tez opinie, że każdego dziecko powinno być ocenione przez fizjoterapeute po 3 miesiacu życia. Niestety u nas był błąd pielegnacji źle podnosilismy dziecko i kladlismy na brzuszek nie zawsze na twardym. Szkoda, że tego nie uczą na szkole rodzenia ani w szpitalu po porodzie. Nie czekaj na ortopeda, idź do Poz i poproś o skierowanie na rehabilitacje, rozumiem, że macie asymetrie tak?
Mysle ze zdecydowana wiekszosc osob zle podnosi dzieci. Kolezanka sie smiala ze przy czwartym dzuecku ja dopiero nayczyli podnosic prawidłowo.
A ja teraz na lozku klade na brzuszku z wygody. Na co to ma wpływ? Kurna nie chce mi sie z ta glupia mata bawic

Kręcz szyi. Że niby nalecialoscłość z okresu płodowego. W pionie łatwo go zmusić do patrzenia w drugą stronę, ale jak leży to jest coraz trudniej. Główka równa, ale boję się że na kręgosłupie się odbije.
A jak źle podnosiliście? I jak powinno być prawidłowo?

Mysle ze zdecydowana wiekszosc osob zle podnosi dzieci. Kolezanka sie smiala ze przy czwartym dzuecku ja dopiero nayczyli podnosic prawidłowo.
A ja teraz na lozku klade na brzuszku z wygody. Na co to ma wpływ? Kurna nie chce mi sie z ta glupia mata bawic

Mnie mówili by przy zmianie pieluchy nie brac do góry za nogi jak kurczaka , by nie podnosić pod pachy tylko podtrzymywać pupę. Nawet takie pół raczne co siedzi nie wyciagac z krzesełka pid pachy , takie podstawy mówili na 1 kontroli potem by nie pozwalać siadać w litere W

reklama
No właśnie, z tym trzymaniem pod pachy. My tak nie robimy, ale niektórzy goście już tak:(. Niby doświadczone matki i głupio mi zwracać im uwagę (moja asertywność kuleje). Już i tak krzywo patrzą, że po rękach nie pozwalamy całować. Mam nadzieję że takie od czasu do czasu nie zaszkodzi.

Do góry