reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
A powien Wam ze ja swiruje. Bardzo martwi mnie kiepski przyrost Hubcia. Dzis zamowilam wage i bede sobie go wazyc codziennie. Wczoraj udalo mi sie podac mu w butli moje mleko. Przez to cycki w nocy mi mega wariowaly. Jak powiem ze sikaly to moze to odzwierciedli co sie dzialo. Cala koszule nocna mialam od mleka, mokre przescieradlo-poerwszy raz az takie jaja byly. Zamowilam jeszcze 2 butelki i zobaczymy czy sie uda. Dzis probowalam mu juz podac 3 rozne butelki w tym ta z ktorej wczoraj pil o nie ma szans. To nie chodzi o smak mleka. On po prostu nie akceptuje smoczka. Powiem Wam ze to jest straszne bo jeszcze tydzien temu gdzieś jadl z butli bez problemu:( nie mam pojęcia co to mu sie stalo. I wczesniej jadł z kazdej butelki a teraz smoczek z jedneh strony na druga i mega wyk:(
Teraz zamowilan z nuka i mimijumi i zobaczymy
Ja Kajtka dokarmiam mm z butli, ale chcę go oszukać i podać mu w czasie karmienia piersią przez sondę do karmienia tzw SNS. Link do: SNS DIY czyli zrób to sam - Mlekiem Mamy

@Iskra_82 bo pewno martwisz sie co i Oliwki wiec pozwole sobie napisac. Os 21 jej stan jest stabilny. Wczesniej miala kilka przetoczen krwi i osocza.
Dzielne nasze dziewczyny❤❤❤
Dzięki Misis. Czekam na te info o Oliwci jakbym czekała na własną betę. Dobrze że jest stabilna. A co dalej? Jeszcze jakieś zabiegi w planach czy już tylko spokojne dojrzewanie? Jak Gosia?

A powien Wam ze ja swiruje. Bardzo martwi mnie kiepski przyrost Hubcia. Dzis zamowilam wage i bede sobie go wazyc codziennie. Wczoraj udalo mi sie podac mu w butli moje mleko. Przez to cycki w nocy mi mega wariowaly. Jak powiem ze sikaly to moze to odzwierciedli co sie dzialo. Cala koszule nocna mialam od mleka, mokre przescieradlo-poerwszy raz az takie jaja byly. Zamowilam jeszcze 2 butelki i zobaczymy czy sie uda. Dzis probowalam mu juz podac 3 rozne butelki w tym ta z ktorej wczoraj pil o nie ma szans. To nie chodzi o smak mleka. On po prostu nie akceptuje smoczka. Powiem Wam ze to jest straszne bo jeszcze tydzien temu gdzieś jadl z butli bez problemu:( nie mam pojęcia co to mu sie stalo. I wczesniej jadł z kazdej butelki a teraz smoczek z jedneh strony na druga i mega wyk:(
Teraz zamowilan z nuka i mimijumi i zobaczymy
Widać Hubcia silikonowe piersi nie rajcują:-D. A tak serio to czemu butla a nie cyc? Jasiek też mi spadł o jeden punkt na siatce centyliwej, ale dr mówił żeby się nie martwić. Przystawiam w nocy do cyca na śpiocha, jego podtuczę a i mnie przy okazji lżej:) Jak miał 3 tygodnie to karmiąc w nocy jedną, z drugiej miałam taki potok że i ja i on do przebrania:-D, dlatego teraz bez wkładek ani rusz i to chłonnych. Z całej doby to bym pewnie flaszkę mleka wykręciła:-D.

Widać Hubcia silikonowe piersi nie rajcują:-D. A tak serio to czemu butla a nie cyc? Jasiek też mi spadł o jeden punkt na siatce centyliwej, ale dr mówił żeby się nie martwić. Przystawiam w nocy do cyca na śpiocha, jego podtuczę a i mnie przy okazji lżej:) Jak miał 3 tygodnie to karmiąc w nocy jedną, z drugiej miałam taki potok że i ja i on do przebrania:-D, dlatego teraz bez wkładek ani rusz i to chłonnych. Z całej doby to bym pewnie flaszkę mleka wykręciła:-D.
Bo kochana zle na cycu mi przybiera. Teraz przez 6 tygodni tylko 700 gram i chciałam jedno karmienie zrobic butla ale jest cholernie ciężko:( dzis zamowilam wage dla niemowlakow i bede go sama wazyc

Stosujesz juz to czy nie? To nie jest glupi pomysl. Dziękuję!!!
A w tej opcji z butelka to podczas ssania to mleko modyfikowane poleci prawda??
Czekam na sondę, bo w aptekach nie było, a w niektórych farmaceuci nie wiedzieli o co nam chodzi. Ale tak go karmiła doradca laktacyjna w szpitalu. Lepsza taka metoda niż strzykawką po palcu, a z butli chcemy zrezygnować. Na allegro koszt jednego to ok 1,50zł plus wysyłka.

reklama
Dziewczyny ile razy w tyg rehabilitujecie dzieci z fizjoterapeuta a ile razy w tyg/ dobowo w domu? Pytam ponieważ u mnie 3 miesiace oczekiwań i musze prywatnie.

Do góry