reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dzięki dziewczyny
Czyli przy mojej "alergii" na wszelkie szumy i warki będę w razie W lecieć na ręcznym szczególnie że głównie chce KP a odciągnąć tylko na wyjścia i co któraś noc żeby porządnie się wyspać a karmienie zostawić tacie
No ale jak w nocy nie będziesz karmic- bo tata będzie dawał wcześniej uszykowane to pokarm Ci będzie zanikal. Czym częściej orzystawiasz dziecko tym więcej pokarmu. Jak rzadko będziesz przystawuac to raz że pokarmu będzie coraz mniej A dwa że Ci piersi rozsadzi...

A ma ktoras patent jak oduczyc dziecko zasypiania tylko na cycu?
Ja to karmię do zwazenia potem podnoszę do odbicia to się wybudza i odkładam do łóżeczka jak się śmierci to smoka dostaje i wychodzę. Jak jeczy to idę patrzeć czy smok wypadł to mu wkładam i tak do skutku aż wejdę A smok będzie obok A mały śpi jak jest za nerwowy to dalej cycamy boicie łóżeczko smok.. trochę to trwa ale na pewno będą efekty. Tylko cierpliwości. A w nocy to jak się naje to nawet nie odbijam bo jest tak nieprzytomny że wkładam do łóżeczka i śpi.

Ja to karmię do zwazenia potem podnoszę do odbicia to się wybudza i odkładam do łóżeczka jak się śmierci to smoka dostaje i wychodzę. Jak jeczy to idę patrzeć czy smok wypadł to mu wkładam i tak do skutku aż wejdę A smok będzie obok A mały śpi jak jest za nerwowy to dalej cycamy boicie łóżeczko smok.. trochę to trwa ale na pewno będą efekty. Tylko cierpliwości. A w nocy to jak się naje to nawet nie odbijam bo jest tak nieprzytomny że wkładam do łóżeczka i śpi.
Najdziwniejsze dla mnie jest to ze na polu zasnie w wozku jak go troszke powoze po tarasie i przytrzymam mu smoka a w domu nie ma szans. Ale będę powoli go oduczac.

Akurat zimne nóżki to dzieci mają bardzo często i nie jest to wyznacznik, że jest im zimno. Mi się wydaje, że jemu jest właśnie za ciepło i dlatego się tak kręci. Śpiworek ciepły plus ciepły pajac i skarpetki hmmm
Coś w tym może być... jak kiedyś swojego brałam w polskich z kaftanikiem i na to cienki kocyk to miałam pospane co godzina ryk...

reklama
Ja to ogólnie jestem zwolennikiem zimnego chowu. Na noc cienki, bawełniany pajac bez bodziaka pod spodem i cienki, pokuszę się nawet o stwierdzenie, letni śpiworek i tyle. Całe szczęście Bianka zdrowa jak ryba.
Mój śpi w bawełniany cienkim pajacu i ma kocyk ubrany w poszewke bo jak była kołderką to kopal i zrzucal... W nocy jak wstaje ba karmienie to ma zimne rączki- za mną chyba bo ha mam takie lody.... W pokoju mam 21-22 stopni

Ostatnia edycja:
Do góry