reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

@Oczekiwanie2017 a Ty karmisz piersia? Ile miesiecy ma Twoj synek? My dzis mieliśmy przerwe w spaniu od 1 do 3 a o 5.39 pobudka.

Dziewczyny a czy kp moge wypić melise? Bo może ona pomoze mi zasnac. Ja sie poloze i z godzinę sie krece zanim zasne:/

reklama
@Oczekiwanie2017 a Ty karmisz piersia? Ile miesiecy ma Twoj synek? My dzis mieliśmy przerwe w spaniu od 1 do 3 a o 5.39 pobudka.

Dziewczyny a czy kp moge wypić melise? Bo może ona pomoze mi zasnac. Ja sie poloze i z godzinę sie krece zanim zasne:/
Nie wiem czy można. Nawet o tym nie myślałam a piałam od czasu do czasu melisę z pomarańczą [emoji15]

My dziś pobudki 23, 1:30, 4:30 i 7. Mój Synek w niedzielę będzie miał równe 3 miesiące. Tak, ja karmię tylko piersią. Byłam dziś u pediatry i z ciekawości zapytałam się o to częste wstawanie i jedzenie i podobno dziecko kp ma prawo tak się budzić. Poza tym może co jakiś czas mieć większe zapotrzebowanie na jedzenie (np.w czasie skoków rozwojowych). I tyle się dowiedziałam :(
No i u nas to, że śpi około dwóch godzin to niestety też nie jest piękny, spokojny sen - Mały się wierci, jęczy, macha rączkami a ja czuwam, żeby np. sie nie podrapał.

My dziś pobudki 23, 1:30, 4:30 i 7. Mój Synek w niedzielę będzie miał równe 3 miesiące. Tak, ja karmię tylko piersią. Byłam dziś u pediatry i z ciekawości zapytałam się o to częste wstawanie i jedzenie i podobno dziecko kp ma prawo tak się budzić. Poza tym może co jakiś czas mieć większe zapotrzebowanie na jedzenie (np.w czasie skoków rozwojowych). I tyle się dowiedziałam :(
No i u nas to, że śpi około dwóch godzin to niestety też nie jest piękny, spokojny sen - Mały się wierci, jęczy, macha rączkami a ja czuwam, żeby np. sie nie podrapał.
Czyli faktycznie prawie tyle samo mają. A ty go nakarmisx i spi? Bo mi teraz tak robi ze juz mysle ze spi, oczywiście nie na tyle zeby go odlozyc do lozeczka, a tu za chwile placz i na nowo cyc

A jak u Ciebie jest z karmieniem przez dzien? Bo Hubek to gdzies co godzinę-poltorej na cycu siedzi

Ostatnia edycja:
Dziewczyny i mam jeszcze jedno pytanie. Zauwazylam dzis u Hubcia zaczerwienienie na dloni i tak.jakby sucha skore. Czym to moge smarować jak on raczki pcha do buzi

Czyli faktycznie prawie tyle samo mają. A ty go nakarmisx i spi? Bo mi teraz tak robi ze juz mysle ze spi, oczywiście nie na tyle zeby go odlozyc do lozeczka, a tu za chwile placz i na nowo cyc

A jak u Ciebie jest z karmieniem przez dzien? Bo Hubek to gdzies co godzinę-poltorej na cycu siedzi

U mnie też w dzień co godzinę/półtorej chce jeść... Ale kupki robi, pieluchy też mokre więc chyba tak musi być.
W nocy nakarmię i zazwyczaj niedługo potem zasypia, ale snem niespokojnym (ostatnio podrapał sobie główkę i teraz zakładam Mu rękawiczki, ale czasami uda się ściągnąć dlatego czuwam).

U mnie też w dzień co godzinę/półtorej chce jeść... Ale kupki robi, pieluchy też mokre więc chyba tak musi być.
W nocy nakarmię i zazwyczaj niedługo potem zasypia, ale snem niespokojnym (ostatnio podrapał sobie główkę i teraz zakładam Mu rękawiczki, ale czasami uda się ściągnąć dlatego czuwam).

Ale niech się drapie! Rękawiczki nie są ju zalecane. W ten sposób stymuluje się. Zośka do tej pory buźkę potrafi sobie zadrapac. Teraz nauczyła się szczypać i wszystkich i wszystko szczypie. Sobie policzki czasami tez i ciąga się za włosy. [emoji6][emoji4]

reklama
Miło, że pamiętasz:) opowiedziałam pediatrze przy okazji szczepień o braku kupki i kolkach to dostała zalecenie jeść inny preparat - biogaja. Kupiłam i kilka dni daję po 5 kropel dziennie. Różnicy nie widać teraz, ale wiem że tu potrzeba czasu... pozostałych leków nie je.. ale w nocy tak strasznie płakała że chyba kolki wracają... przynajmniej kupkę już zrobiła ale lekarz kazał stosować szczególną higienę bo ponoć jak małej kupiliśmy szczepionkę na rotawirusy to wychodzą one wraz z kupką a ja szczepiona nie byłam na nie... :)
A placze tak dalej czy jest jakaś poprawa?

Do góry