reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
No wlaśnie, możesz ugotować albo uparować. Traktuję blenderem, dodaję do tego później trochę wody i oliwę z oliwek. Tak samo robię z każdym warzywem, które wprowadzam. Nadmiar w pojemniczki i mrożę. Po kolei wprowadzam każde warzywo po kilka dni i obserwuję czy nie ma wysypki itp. Jak nie to po kilku dniach kolejne warzywko. Za nami juz marchewka, marchewka z ziemniakiem, dynia i brokuł. Dzisiaj znowu marchewka kilka łyżeczek i jak skończy 5 miesięcy będę starała się już bardziej mieszać wszystkie warzywa i robic z tego zupki i zasępować jeden mleczny posiłek właśnie taką zupką.
A teraz to jest jako dodatek do mleka a mie do najedzenia,tak? Od początku dodawałaś oliwę?

A teraz to jest jako dodatek do mleka a mie do najedzenia,tak? Od początku dodawałaś oliwę?
Tak, pielęgniarka mówiła nam nawet, żeby warzywa mieszać z mlekiem, ale jakoś mi to nie bardzo pasuje. Najpierw daję trochę warzywek a późnej normalnie mleko. Oliwę dodaję od samego początku bo dzięki temu lepiej sie przyswajają witaminy z warzyw. Na początku zjadała może ze dwie łyżeczki a teraz im więcej wprowadziłam warzyw tym więcej zjada, czasami jakieś 4-5 łyżeczek. Dostałam też fajną książkę od koleżanki "Żywienie dziecka w pierwszym roku życia" i są tam fajne pzepisy na dania. Od zupek po desery i kisiele. Polecam.

Kochana najwcześniej po 4.Ja zakupiłam babycook i jest meeega polecam z Beaba.
Naprawdę narobić dużo i szybko można.Sloiczki też zakupie żeby mieć na wyjścia.Ja Ci opiszę jak ja zaczęłam.
Tak więc dziś u nas równe 4 miesiące skończone.Wczoraj była pierwsza marchewka ilość malusia ale malutki się zajadal nawet.Reszte zaprosilam w opakowaniu na lód poporcjowalam teraz na początku male ilości więc wystarcza A potem zakupie pojemniczki.Przez 3 dni będziemy jeść marchew potem dam cukinię i dynię potem pomieszam z ziemniakiem np dynię z dnia na dzień coraz więcej i voila.Kazda robi inaczej
On od razu gotuje na parze i blenduje?? No fajne urządzenie:-)

Dziewczyny prywata: mam do sprzedania laktator elektryczny lovi zakupiony we wrześniu na początku. Nie mam paragonu, gdzieś przepadł bez wieści ale używałam go regularnie do połowy października. Zakupiłam za 369zl sprzedam za 250 plus koszt przesyłki, chyba, że ktoś jest z Lublina to odbiór u mnie [emoji6] cena do negocjacji w razie czego.
received_252876285399738.jpeg
received_1990810577665926.jpeg
received_265260754181366.jpeg
received_276365266348648.jpeg

Załączniki

• received_252876285399738.jpeg
    received_252876285399738.jpeg
    40,7 KB · Wyświetleń: 508
  • received_1990810577665926.jpeg
    received_1990810577665926.jpeg
    40 KB · Wyświetleń: 508
  • received_265260754181366.jpeg
    received_265260754181366.jpeg
    39,5 KB · Wyświetleń: 515
  • received_276365266348648.jpeg
    received_276365266348648.jpeg
    51,1 KB · Wyświetleń: 514
A ja bym potrzebowała instrukcji jak sie zabraç za przygotowywanie jedzenia dla dziewczynek.
Kiedys tu chyba była dyskusja na ten temat,mogłabym ją wznowić?
Po 3 miesiącu chciałabym zacząć wprowadzać powoli warzywa i chyba chciala bym uniknąć kupowania gotowych słoików:p myślicie że to możliwe??
Ja tez chce robic sama. Ostsrnio.dostalam.swojska dynie-czeka pokrojona w zamrazarce:) bede szukała mieska nie ze sklepu tylko ze sprawdzobego gospodarstwa a po marchewki i ziemniaki usmiechne sie di tesciowej:)

reklama
Kochana najwcześniej po 4.Ja zakupiłam babycook i jest meeega polecam z Beaba.
Naprawdę narobić dużo i szybko można.Sloiczki też zakupie żeby mieć na wyjścia.Ja Ci opiszę jak ja zaczęłam.
Tak więc dziś u nas równe 4 miesiące skończone.Wczoraj była pierwsza marchewka ilość malusia ale malutki się zajadal nawet.Reszte zaprosilam w opakowaniu na lód poporcjowalam teraz na początku male ilości więc wystarcza A potem zakupie pojemniczki.Przez 3 dni będziemy jeść marchew potem dam cukinię i dynię potem pomieszam z ziemniakiem np dynię z dnia na dzień coraz więcej i voila.Kazda robi inaczej
A takie po przecierze sie moze nadadza?

Do góry