redferrari
Fanka BB :)
też tak pomyślałamMilusia chyba nas oklamujesz [emoji12]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
też tak pomyślałamMilusia chyba nas oklamujesz [emoji12]
Myślę że nie wybudzać [emoji6]Dziewczyny a jeszcze mam pytanie odnośnie karmienia piersią: czy po każdym karmieniu piersią nosicie dziecko tak żeby się mu odbiło? bo nieraz Anastazja zaśnie przy piersi i naprawdę ciężko mi jest ją budzić żeby się odbiło... czy wybudzać do odbicia czy nie? jak robicie?
Dziewczyny a jeszcze mam pytanie odnośnie karmienia piersią: czy po każdym karmieniu piersią nosicie dziecko tak żeby się mu odbiło? bo nieraz Anastazja zaśnie przy piersi i naprawdę ciężko mi jest ją budzić żeby się odbiło... czy wybudzać do odbicia czy nie? jak robicie?
To gorsze niż nałóg ale jestes najlepszą Mamą,! Pamiętaj o tym.A mi po wczorajszym dniu Laktacja zanikla już praktycznie całkiem.Z łzami w oczach pakowalam laktator no ale w sumie tego chciałam.
U nas było to samo do 3-4 miesiąca. Espumisan nic nie pomagał. Te krople to chyba tylko była kuracja dla mnie - dla matki która chce dobrze dla dziecka.Tak karmię tylko piersią. Bardzo mocno ograniczyłam nabiał. Praktycznie nie jem g wcale.. zupełnie nie wiem co mogę czego nie więc oprócz nabiału jem wszystko to co w ciąży.. jak mogę zmienić dietę - co eliminować? Muszę ten espumisan przemyśleć. A dużo złego narobiłam gdy ie podałam małej wit D wczoraj? już z tego całego jej płaczu zapomniałam..
U Ciebie tez tak bedzie. Daj Wam czas. Zobaczysz jak po 3-4tym miesiacu wiele sie zmienia. Spokojnie i cierpliwosci.Powiem szczerze że narzekać nie mogę - mój mąż co sobotę sprzątnie jeśli chodzi o obiad to nie robi problemów jak są same kanapki a sama też nie gotuje nic nie wiadomo jakiego bo po prostu jak wiecie czasu na to nie ma. Raz mnie tylko mój mąż wkurzył kiedy powiedział że moja bratowa z dwójką dzieci daje sobie radę... tak ale żadne z jej dzieci Kolek nie przychodziło. A tam był i obiad zrobione i posprzątane no i jak chyba ma się dziecko bez Kolek to więcej można...
Dlaczego masz robic echo?Witam się z wami i od razu mam pytanie. Miałam wielkie szczęście i pierwsze in vitro udane. Kończy mi się 14 tc. Dziś od swojej lekarki dowiedziałam się że powinnam wykonać echo serca u dziecka. Na echo poleciła mi zdobyć skierowanie na NFZ i zrobić je w Warszawie u Prof. Stwierdziła że ona takie pacjentki jak ja czyli po in vitro, starsze zawsze wysyła do Łodzi lub Warszawy. Ciekawe jest to że genetyk nie dała mi takiego skierowania? Dziewczyny miałyście takie badania? Dodam że przezierność karkowa wyszła 2.2 czyli jeszcze w normie ale spora. Ryzyko trisomi 21 wyliczyli mi na 1:500 i nie było podstaw do amiopunkcji. Jutro zrobię DNA płodowe aby temat zakończyć i się uspokoić.
Cukrzyca w ciąży w zasadzie od samego początku, dalsze powody to in vitro i mój wiek.Dlaczego masz robic echo?
Ja nie budzeDziewczyny a jeszcze mam pytanie odnośnie karmienia piersią: czy po każdym karmieniu piersią nosicie dziecko tak żeby się mu odbiło? bo nieraz Anastazja zaśnie przy piersi i naprawdę ciężko mi jest ją budzić żeby się odbiło... czy wybudzać do odbicia czy nie? jak robicie?
Szczerze to ja tez bylam przerazona chrztem a od niego sie poprawilo a do grudnia jeszcze sporo czasuPrzeraża mnie szmat czasu.. Nastka ma dopiero 1,5 Msc... mam zaplanowany chrzest na 16.12 i właśnie pomyslałam ze to może być totalna porażka...