reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
A jak bylam z cyckiem u doradcy laktacyjbego to chwalila te wiaderka do kapania ze to duzo pomaga maluszkowi. Wczoraj atak trwal godzinę ale przed wczoraj ponad 3, w koncu zapakowalismy Hubka do auta-odciagalismy to w czasie bo byl po kapieli, i w aucie, przy butli udalo sir mu zasnac. Wczoraj nie bylam na spacerze po poludnou bo chcialam isc do Kosciola-to podczas mszy mial ten atak i jak wracalismy dalam w aucie cyca i zasnal i spal prawie 7 godzin.
Jak ide na spacer to mam droge azurowa. Jak go tak porzadnie wytrzepie to potem zawsze sir wypierdzi:)
Sasiadka tez mowila ze brala synka do lasu i kazds dziura byla jej bo to bardzo pomagalo

A nie boisz sie jak Hubcio spi tak dlugo (prawie 7 godzin)? Pytam, bo ja w dzien wybudzam po 3 godzinach i w nocy tez (dzis wylaczylam prze sen budzik i dopiero po 5 godzinach Malego obudzilam). W nocy to by spal i spal i chyba pozwole Mu na dluzszy sen. Tym bardziej, ze ladnie przybywa na wadze.

A nie boisz sie jak Hubcio spi tak dlugo (prawie 7 godzin)? Pytam, bo ja w dzien wybudzam po 3 godzinach i w nocy tez (dzis wylaczylam prze sen budzik i dopiero po 5 godzinach Malego obudzilam). W nocy to by spal i spal i chyba pozwole Mu na dluzszy sen. Tym bardziej, ze ladnie przybywa na wadze.
nie Boję się on ładnie przybiera na wadze Dziś mija mu miesiąc i jak go ważyliśmy to prawie 900 gram przybrał A tą pierwszą drzemkę ma taką długą I jest ona od 4 do 7 godzin Max a tak to potem budzi się co godzinę lub dwie z tym że jak on przez dzień śpi tylko 3-4 godziny gdzieś to musi się odespać

Mam pytanko do dziewczyn które dawaly naluszkom delicol i espumisan. Jakie dawalyscie dawki? Mi pediatra kazała podawac delicol 4x5 kropel na dzień i ewentualnie 2x10 kropel espumisanu a, ja bym chyba wiecej tego espumisanu podawac bo Hubek przez dzien bardzo lapczywie je i strasznie duzo powietrza polyka i potem.sie nie ma co dziwic ze bidoczka boli. Sprobuje dzis karmić go na lezaca w sensie ze bedzue lezal na moim brzuchu ale z tym powietrzem to masakra

Delicol podaje się przed każdym karmieniem w ilości: Od 0 do 2 tygoni- 7-8 kropli, od 3 do 4 tygodni - 8-9 kropli; od1 do 2 miesięcy - 9-11 kropli; od 2 do 3 miesięcy od 11-14 kropli; od 3 do 4 miesięcy - 12-15 kropli; powyżej 4 miesięcy - 14-17 kropli.
U mnie delicol bardzo pomógł.

Espumisan dawałam 2x2.

Próbuj też odbeknąć dziecko w trakcie karmienia.

Delicol podaje się przed każdym karmieniem w ilości: Od 0 do 2 tygoni- 7-8 kropli, od 3 do 4 tygodni - 8-9 kropli; od1 do 2 miesięcy - 9-11 kropli; od 2 do 3 miesięcy od 11-14 kropli; od 3 do 4 miesięcy - 12-15 kropli; powyżej 4 miesięcy - 14-17 kropli.
U mnie delicol bardzo pomógł.

Espumisan dawałam 2x2.

Próbuj też odbeknąć dziecko w trakcie karmienia.

sprostowanie, dawałam Esputikon a nie espumisan, ale chyba to wszystko ta sama substancja czynna tylko w innym stężeniu.

reklama
@misis188 na każde dziecko przy kolkach trzeba szukać sposobu, na każde działa co innego

u mnie pomagało:
delicol
esputikon
biogaja i inne probiotyki
szum do uspokojenia
noszenie w pozycji samolociku (na przedramieniu, buźką do dołu)
dużo na brzuszku
"gimnastyka" - delikatne doginanie nóżek do brzuszka w pozycji na pleckach
ograniczanie bodźców (cisza, zaciemnienie, spokój)

i pamiętaj najważniejsze, to mija!!!

Do góry