reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

[emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Justin87, shaggy powodzenia na wizytach pieknych widokow i czekamy na piekne fotki [emoji7][emoji7][emoji179][emoji179]

***MAMUSIOWY KALENDARZ***

***WITAMY NA ŚWIECIE***

GRUDZIEŃ

03: Małgoś86 - synuś Julianek[emoji594]
07: Ewunka - córeczka Marcelinka[emoji258]
12: Joko86 - synuś Franciszek[emoji594]
13: adunnnia90 - parka Oliwka i Filipek[emoji258] [emoji594]

STYCZEŃ

12: dreamscometrue - córeczka Zosia[emoji258]
17: Ropuszka666 - córeczka Sara[emoji258]

LUTY

02: kropka129 synek Leoś[emoji594]

MARZEC

03.03.2018 - gosia2889 - synek[emoji594]
07.03.2018 - Vinszka - synek[emoji594]
14.03.2018 - meg86 - córeczka Matylda[emoji258]
16.03.2018 - czarnu1a - synek[emoji594]
17.03.2018 - evulek111 - córeczka Amelka[emoji258]

KWIECIEŃ

03.04.2018 - kredka82 córeczka Sara[emoji258]
06.04.2018 - ludek córeczka Alinka[emoji258]

MAJ

03.05.2018 - Evelin83 synek[emoji594]
09.05.2018 - Nina001 córeczka Lilka[emoji258]
14.05.2018 - gooossia17 córeczka Zosia[emoji258]
23.05.2018 - Agnieś191 córeczka Marcelinka[emoji258]
29.05.2018 - Bobisia córeczka Julcia[emoji258]

CZERWIEC

07.06.2018 - Pixie_Dixie synek Henryk[emoji594]
15.06.2018 - ajka89 córeczka Gaja[emoji258]
17.06.2018 - jasani córeczka Bianka[emoji258]
20.06.2018 - Maryn123 synek Iwo[emoji594]

LIPIEC
05.07.2018 - goffa13 synek Adaś[emoji594]
06.07 .2018 - hope322 córeczka Sara[emoji258]
10.07.2018 - Aguleczka29 córeczka Lenka[emoji258]
25.07.2018 - walczaca o szczescie - córeczki Alicja i Amelia[emoji258] [emoji258]

SIERPIEŃ
7.08.2018 - zylwia - córeczka Lenka [emoji258]
8.08.2018 - aga06 - synek Maciek [emoji594]
11.08.2018 - Kaarola1 - córeczka [emoji258]
11.08.2018 - Oczekiwanie2017 - synek [emoji594]
17.08.2018 - misis188 - synek Hubercik [emoji594]
29.08.2018 - Evelevel - córeczka Michalina [emoji258]

WRZESIEŃ
06.09.2018 - Nadziejaprzedewszystkim - synek Jaś i Józek

Wizyty

WRZESIEŃ
07: chlopkers - wizyta u gin prowadzącego ciążę
17: Justin87 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
17: shaggy - wizyta u gin prowadzącego ciążę
21: limoncia1 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
27: gosia321 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
PAŹDZIERNIK
1: Justin87 - badania połówkowe
4: gosia321 - badania połówkowe
Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisać !

Kiedy pojawią się nasze bąbelki <3

TERMINY PORODÓW

08.09.2018 - Iskra_82 - chłopiec Jaś[emoji65]
22.09.2018 -RedHotChilliPepper28 - dziewczynka Martynka [emoji66]
28.09.2018 - shaggy chłopiec Sebastian[emoji65]
29.09.2018 - Barburka - dziewczynka Anastazja[emoji66]
19.10.2018 - Maryanka - chłopiec Natan [emoji65]
26.10.2018 - HiperNova - chłopiec[emoji65]
03.12.2018 - marg88 - chłopiec Błażej[emoji65]
19.12.2018 - limoncia1 - dziewczynka Marysia[emoji66]
26.12.2018 - ona232 - ???
31.12.2018 -Pat1980ka - dziewczynka Karolinka lub Iga
14.02.2019 - redferari ??
16.02.2019 - gosia321 - dziewczynka Oliwia [emoji66]
22.02.2019 - Justin87 - blizniaki
6-8.04.2019 -Paulinka - ??

Kochana, wpiszesz mnie jutro na wizytę :-) myślałam, że nie dotrwam, a tu jednak zdziwienie hehe :-)

@Justin87 @shaggy Cudownych widoków!! :-) i chwalić się Nam tu szybciutko :-*

reklama
Mam pytanko do dziewczyn które dawaly naluszkom delicol i espumisan. Jakie dawalyscie dawki? Mi pediatra kazała podawac delicol 4x5 kropel na dzień i ewentualnie 2x10 kropel espumisanu a, ja bym chyba wiecej tego espumisanu podawac bo Hubek przez dzien bardzo lapczywie je i strasznie duzo powietrza polyka i potem.sie nie ma co dziwic ze bidoczka boli. Sprobuje dzis karmić go na lezaca w sensie ze bedzue lezal na moim brzuchu ale z tym powietrzem to masakra

Mam pytanko do dziewczyn które dawaly naluszkom delicol i espumisan. Jakie dawalyscie dawki? Mi pediatra kazała podawac delicol 4x5 kropel na dzień i ewentualnie 2x10 kropel espumisanu a, ja bym chyba wiecej tego espumisanu podawac bo Hubek przez dzien bardzo lapczywie je i strasznie duzo powietrza polyka i potem.sie nie ma co dziwic ze bidoczka boli. Sprobuje dzis karmić go na lezaca w sensie ze bedzue lezal na moim brzuchu ale z tym powietrzem to masakra
Ja sabsimplex 10 kropli do kazdego mleka. A butelki polecam dr browna z odpowietrzaczem.

Mi pozwolono dawac espumisan w tej najnizszej dawce wg ulotki i zdecydowalam, ze jesli juz to najlepiej 4 dziennie po 6 kropel przed jedzeniem (jedzenie przepchnie espumisan, a espumisan wypchnie nagromadzone powietrze ;). Mozna dawac raz, dwa albo cztery razy dziennie, ale on szybko jest z organizmu wydalany wiec te 4razy wydaje sie najbardziej optymalne (chociaz pewnie ile lekarzy tyle opinii). Ja zamiast delicolu daje floractin kolki wiec w tej kwestii nie pomoge. Moj tez strasznie lapczywie je i stad problemy. Daj znac czy ten sposob karmienia cos Wam pomoze to moze i ja sprobuje :)

Mi pozwolono dawac espumisan w tej najnizszej dawce wg ulotki i zdecydowalam, ze jesli juz to najlepiej 4 dziennie po 6 kropel przed jedzeniem (jedzenie przepchnie espumisan, a espumisan wypchnie nagromadzone powietrze ;). Mozna dawac raz, dwa albo cztery razy dziennie, ale on szybko jest z organizmu wydalany wiec te 4razy wydaje sie najbardziej optymalne (chociaz pewnie ile lekarzy tyle opinii). Ja zamiast delicolu daje floractin kolki wiec w tej kwestii nie pomoge. Moj tez strasznie lapczywie je i stad problemy. Daj znac czy ten sposob karmienia cos Wam pomoze to moze i ja sprobuje :)
I masz poprawe po floractinie? My największa poprawe zauważyliśmy po podawaniu espumisanu po tych 10 kropli. Moja znajona twierdzi ze powinno sie dawax po nawet 15 kropli do kazdego jedzenia. Te krople niemieckie sa niby lepsze a to dlatego ze,sa bardziej skoncentrowane a daje sie ich chyba wiecej jak espumisanu. Przez sen on sobie tak fajnie pierdzi bez zadnego wysilku a jak nie spi to sie strasznie sili. Co jeszcze zauwazylam to po espumisanie w nocy mamy 2 kupki, wczesniej byla 1 i to mnie cieszy.
Dam znać jak z tyn karmieniem. On nie za każdym razem tak łapczywie je ale czesto.
Teraz w niedziele mamy chrzest i jestem przerazona jak on przetrwa msze albo Ksiadz:) boje sie ze nie bedzue spal bo ksieciunio zasypia na spacerze a tu jak w Kościele zasnie:)
A jutro tez bede miex stresa bo matka sie umowila do fryzjera, maz kazal zrobic kolor.

I masz poprawe po floractinie? My największa poprawe zauważyliśmy po podawaniu espumisanu po tych 10 kropli. Moja znajona twierdzi ze powinno sie dawax po nawet 15 kropli do kazdego jedzenia. Te krople niemieckie sa niby lepsze a to dlatego ze,sa bardziej skoncentrowane a daje sie ich chyba wiecej jak espumisanu. Przez sen on sobie tak fajnie pierdzi bez zadnego wysilku a jak nie spi to sie strasznie sili. Co jeszcze zauwazylam to po espumisanie w nocy mamy 2 kupki, wczesniej byla 1 i to mnie cieszy.
Dam znać jak z tyn karmieniem. On nie za każdym razem tak łapczywie je ale czesto.
Teraz w niedziele mamy chrzest i jestem przerazona jak on przetrwa msze albo Ksiadz:) boje sie ze nie bedzue spal bo ksieciunio zasypia na spacerze a tu jak w Kościele zasnie:)
A jutro tez bede miex stresa bo matka sie umowila do fryzjera, maz kazal zrobic kolor.

U mnie z kupami na szczescie problemu nie ma ;).
U mnie najlepiej jest wieczorem i w nocy,Mały je bez pospiechu i nie ma problemu z gazami i ulewaniem. A w dzien go meczy niestety... I ja przez to chrzest odkladam na pozniej :(.
U mnie w ogole butelki nie uzywamy a Maly zostawal juz z tata lub z babcia wiec i Wy dacie rade. Trzymam kciuki, mama tez musi zrobic cos dla siebie :-)

U mnie najlepiej jest wieczorem i w nocy,Mały je bez pospiechu i nie ma problemu z gazami i ulewaniem. A w dzien go meczy niestety... I ja przez to chrzest odkladam na pozniej :(.
U mnie w ogole butelki nie uzywamy a Maly zostawal juz z tata lub z babcia wiec i Wy dacie rade. Trzymam kciuki, mama tez musi zrobic cos dla siebie :-)
To jak go nakarmie i idziemy na spacer a nie wziwlabym butli to musialabym swiecic na wsi cyckami:laugh2:
Wogole zazdrosze wszystkin wam ktore mieszkacie w miastach albo w jakichs fajnych miejscach gdzie macie miejsce na spacery. U nas jest tylko jedna droga gdzie mozna spokojnie wyjsc i juz mnie nudzi to lazenie miedzy chalpami. Zamowilam lusterko do auta zeby ogladac Hubcia i zaczne jeździć do miasta na spacery

A jak bylam z cyckiem u doradcy laktacyjbego to chwalila te wiaderka do kapania ze to duzo pomaga maluszkowi. Wczoraj atak trwal godzinę ale przed wczoraj ponad 3, w koncu zapakowalismy Hubka do auta-odciagalismy to w czasie bo byl po kapieli, i w aucie, przy butli udalo sir mu zasnac. Wczoraj nie bylam na spacerze po poludnou bo chcialam isc do Kosciola-to podczas mszy mial ten atak i jak wracalismy dalam w aucie cyca i zasnal i spal prawie 7 godzin.
Jak ide na spacer to mam droge azurowa. Jak go tak porzadnie wytrzepie to potem zawsze sir wypierdzi:)
Sasiadka tez mowila ze brala synka do lasu i kazds dziura byla jej bo to bardzo pomagalo

reklama
To jak go nakarmie i idziemy na spacer a nie wziwlabym butli to musialabym swiecic na wsi cyckami:laugh2:
Wogole zazdrosze wszystkin wam ktore mieszkacie w miastach albo w jakichs fajnych miejscach gdzie macie miejsce na spacery. U nas jest tylko jedna droga gdzie mozna spokojnie wyjsc i juz mnie nudzi to lazenie miedzy chalpami. Zamowilam lusterko do auta zeby ogladac Hubcia i zaczne jeździć do miasta na spacery

Ja tez mieszkam na (bardzo malej) wsi :)
Ale mysle, ze jest tu lepsze powietrze dla takiego Malca niz w miescie.

Do góry