Ewunka
Fanka BB :)
Wiesz co nie wiem starcza na 3/4 dni ( ja mam opakowania po 400 dag)Dziewczyny jestem coraz bliżej decyzji o wdrażaniu mm...
Dostała wczoraj na wieczór butlę i wypiła 130 ml (więcej nie chciała) i spała niemalże 5 godzin (przebudziła się dwa razy, by smoczek Jej podać). Potem to zjadła cycka nabrzmiałego i ... za godzinę obudziła się i wypiła drugiego nabrzmiałego od mleka...więc nie wiem kurna. Chyba Jej nie trzyma to mleko hm. Do rana już kiepsko spała.
Dziewczyny ze starszymi dziećmi co radzicie -co zrobić jak się obudzi w nocy nie będzie chciała smoczka a nie będzie pora karmienia? słyszałam, żeby wodę podać, ale Ona kiepsko wodę pije...
I pytanie na ile opakowanie mleka starcza? @Ewunka Wam jak schodzi z tą kaszką i dwoma karmieniami?
Moim celem bylo " zaprogramować" dziecko ..... by jadło i spalo w wyznaczonych godzinach .Proponuje jej podilki o stalych porach i zjada ile chce . O 15 jje obiad i chce czy nie idzie na drzemke do łóżeczka .
Z nocnego karmienia zrezygnowałysmy jak miała 6 m dawałam jej wode pluła darła sie - budziła sie koło 3 i do 6 nosiłam na rekach i proponowałam wode . Po tygodniu stwierdziła ze na wode to ona nie wstaje i tak spi od 21 do 8 rano .Potem ma drzemke ok 10 ( 30 minut) i po obiedzie ( 2-3 h ) czasami tylko 30 minut w dzień spi .