reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny jestem coraz bliżej decyzji o wdrażaniu mm...
Dostała wczoraj na wieczór butlę i wypiła 130 ml (więcej nie chciała) i spała niemalże 5 godzin (przebudziła się dwa razy, by smoczek Jej podać). Potem to zjadła cycka nabrzmiałego i ... za godzinę obudziła się i wypiła drugiego nabrzmiałego od mleka...więc nie wiem kurna. Chyba Jej nie trzyma to mleko hm. Do rana już kiepsko spała.
Dziewczyny ze starszymi dziećmi co radzicie -co zrobić jak się obudzi w nocy nie będzie chciała smoczka a nie będzie pora karmienia? słyszałam, żeby wodę podać, ale Ona kiepsko wodę pije...
I pytanie na ile opakowanie mleka starcza? @Ewunka Wam jak schodzi z tą kaszką i dwoma karmieniami?
Wiesz co nie wiem starcza na 3/4 dni ( ja mam opakowania po 400 dag)
Moim celem bylo " zaprogramować" dziecko ..... by jadło i spalo w wyznaczonych godzinach .Proponuje jej podilki o stalych porach i zjada ile chce . O 15 jje obiad i chce czy nie idzie na drzemke do łóżeczka .
Z nocnego karmienia zrezygnowałysmy jak miała 6 m dawałam jej wode pluła darła sie - budziła sie koło 3 i do 6 nosiłam na rekach i proponowałam wode . Po tygodniu stwierdziła ze na wode to ona nie wstaje i tak spi od 21 do 8 rano .Potem ma drzemke ok 10 ( 30 minut) i po obiedzie ( 2-3 h ) czasami tylko 30 minut w dzień spi .

reklama
No a ja biedna odsylali do domu ze szpitala z tym ze ona nie w Polsce rodzila tylko w Szwecji
Misis jeste pod wrażaeniem Twojej pamięci :) Dokładnie tak było. Wody odeszły mi w piątek rano a urodziłam w niedzielę po południu i musieli wywoływać bo skurczy i rozwarcia nie miałam. Takie standardy w Danii :)

Misis jeste pod wrażaeniem Twojej pamięci :) Dokładnie tak było. Wody odeszły mi w piątek rano a urodziłam w niedzielę po południu i musieli wywoływać bo skurczy i rozwarcia nie miałam. Takie standardy w Danii :)
Kurcze to mojej bratowej wody odeszly o 6h00, o 8h00 byli w szpitalu i od razu oksy, bo lekarze powiedzieli, ze ma 24h zeby urodzic. O 16h00 bylo po wszytskim.
Tu u nas tez nie odesla do domu jak wody odeszly, za duze ryzyko.

Wiesz co nie wiem starcza na 3/4 dni ( ja mam opakowania po 400 dag)
Moim celem bylo " zaprogramować" dziecko ..... by jadło i spalo w wyznaczonych godzinach .Proponuje jej podilki o stalych porach i zjada ile chce . O 15 jje obiad i chce czy nie idzie na drzemke do łóżeczka .
Z nocnego karmienia zrezygnowałysmy jak miała 6 m dawałam jej wode pluła darła sie - budziła sie koło 3 i do 6 nosiłam na rekach i proponowałam wode . Po tygodniu stwierdziła ze na wode to ona nie wstaje i tak spi od 21 do 8 rano .Potem ma drzemke ok 10 ( 30 minut) i po obiedzie ( 2-3 h ) czasami tylko 30 minut w dzień spi .
No nie powiem tani interes z tym mlekiem to nie jest :p
Ja już kombinuję. Rano dostała cycka, teraz zjadła kaszkę na wodzie z musem owocowym i dałam Jej kawałki banana do tego. I poszła spać...(bez cycka!). Myślę, że odstawienie Jej to tylko w mojej głowie trudne, bo narazie Zosi idzie super hmm. Kolejne karmienie znowy cyca bym Jej dała, potem obiad a dalej to zobaczę...Dziś niestety nie mam mleka a niedziela niehandlowa, no ale też piersi mi zwariują jak za dużo będę kombinowała, więc stopniowo...Zobaczymy.

Ja już kombinuję. Rano dostała cycka, teraz zjadła kaszkę na wodzie z musem owocowym i dałam Jej kawałki banana do tego. I poszła spać...(bez cycka!). Myślę, że odstawienie Jej to tylko w mojej głowie trudne, bo narazie Zosi idzie super hmm. Kolejne karmienie znowy cyca bym Jej dała, potem obiad a dalej to zobaczę...Dziś niestety nie mam mleka a niedziela niehandlowa, no ale też piersi mi zwariują jak za dużo będę kombinowała, więc stopniowo...Zobaczymy.
A ile Zosia ma?

A nie chcesz jej dać swojego odciągniętego czy chcesz całkowicie zlikwidować z karmienia piersią

reklama
A nie chcesz jej dać swojego odciągniętego czy chcesz całkowicie zlikwidować z karmienia piersią
Kochana Ona ma 8 miesięcy skończone :) Ja trochę schudłam ostatnimi czasy może to też miało wpływ, widzę, że Ona się nie najada już piersią. Ja nigdy nie odciągałam, bo wcześniej Zośka była aż za grubasek :) Mleka miałam pod dostatkiem zawsze.

Do góry