reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Ja wogole mysle ze za dużo takich przypadłości dwfiniujwmy jako "kolki " i od razu z grubej rury leki. Fakt jest taki ze te male cialka uczą się radzić z wszystkim a czasem ma problem z gazami wiec jest płacz. czasem boli brzuszek i jest płacz czasem sie nie wyspi bo scierplo dziecko czasem bodźców jest za dużo na raz i jest płacz a czasem chce bliskości. jeśli dziecko jest zagazowane to w aptece sa takie rurki zeby pomoc dziecku. i wyprzedze głosy z serii bo sie przyzwyczai itp. W szpitalu jak sie pojawia płacząc noworodek to pierwsze co robią to tak odgazowuja. termoforek w domu i masowanue brzuszka. podginanie nóżek i dużo dużo lezenie na brzuszku. kupujemy kosmetyki byle chemi było jak naj mniej co niektóre myją wacikami i woda bo inaczej to chemia a pakujecie w te dzieci leki przy każdym płaczu...

No to nie są kolki - bo byś nie uspokoiła. czasem coś się od tak zadzieje- musisz to przetrwac. A jak sie czujesz po cc?
Super! Już na nastepny dzien smigalam. Co 6 godzin dawali nam ketonal i patacetamol zeby bol sie nie rozchulal bo w tedy byloby kiepsko. Balam sie ze bede czuc ze mi tam grzebia czy cos w tym stylu a tu na prawdę nic. Moglam mormslnie siedzieć a u nas na,sali była dziewczyna po naturalnym porodzie i chyba gorzej sie czula jak ja. Ale mysle ze to sprawa indywidualna. Jak posalysvie najważniejszy byl ruch i to robilam

Super! Już na nastepny dzien smigalam. Co 6 godzin dawali nam ketonal i patacetamol zeby bol sie nie rozchulal bo w tedy byloby kiepsko. Balam sie ze bede czuc ze mi tam grzebia czy cos w tym stylu a tu na prawdę nic. Moglam mormslnie siedzieć a u nas na,sali była dziewczyna po naturalnym porodzie i chyba gorzej sie czula jak ja. Ale mysle ze to sprawa indywidualna. Jak posalysvie najważniejszy byl ruch i to robilam
Nie brałaś osobnej sali ? a Hubcia od razu mialas obok siebie czy został gdzie indziej? bo przez jakiś czas sie nie ruszalas to kto dzidzie podawał? maz byl ?

Nie brałaś osobnej sali ? a Hubcia od razu mialas obok siebie czy został gdzie indziej? bo przez jakiś czas sie nie ruszalas to kto dzidzie podawał? maz byl ?
U nas nie bylo takich sal. W pierwsza noc Hubcio byl na noworodkach, przywiezli mi go nastepnego dnia po 6 i juz byl ze mna caly czas i sama sobie musialam radzić. Najgorzej bylo z cewnikiem ale wieszalam go sobie na tym jego lozeczku i spoko:)

Ta ksiazke polecila mi polizna-najszczesliwsze niemowle w okolicy. Chodzi.wlasnie o.płacz maluszka.
A jeszcze jedno mam pytanko:)
Uzywacir jakichs wkładów do wanienek? Bo my kapiemy w dwójkę. Jeden trzyma, drugi myje. Maz sobie sam poradzi z kapiela ale ze mnie straszna lamaga i widziałam takie plastikowe wklady do wanienki i sir zastanawiam jak.sie spisuja

Załączniki

• 201808301106541000.jpg
    201808301106541000.jpg
    714,4 KB · Wyświetleń: 93
reklama
Ta ksiazke polecila mi polizna-najszczesliwsze niemowle w okolicy. Chodzi.wlasnie o.płacz maluszka.
A jeszcze jedno mam pytanko:)
Uzywacir jakichs wkładów do wanienek? Bo my kapiemy w dwójkę. Jeden trzyma, drugi myje. Maz sobie sam poradzi z kapiela ale ze mnie straszna lamaga i widziałam takie plastikowe wklady do wanienki i sir zastanawiam jak.sie spisuja
jaki słodziaczek :)
moja bratowa kupował taką gąbeczkę z wycięciem w kształcie główki, że główkę trzyma wyżej i było jej ok i kąpała czasem sama jak brat w delegacji

Do góry