reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ale dyskusja się rozwinęła:) Co do ubranek, mimo ze to dopiero prawie 13 tydz. to już zrobiłam selekcje w szafie, w większość się nie mieszczę, na razie na szczęście tylko w spodnie cisną jak cholera...;/ ale bluzeczki i swetry to luzik, bo zawsze miałam tendencję do kupowania dość luźnych bluzek:) Zamówiłam sobie przez necika spodnie, o rozmiar większe, ale zwykłe nie ciążowe, może to błąd, bo przecież niebawem nie zapnę się... Ja mam ogromny apetyt;p i jakoś tak odkłada mi się, choć mam wrażenie ze brzusio też się powiększa:) już jestem 3kg na +.

Martka, co do badań to miałam dzisiaj, nie prenatalne tylko szczegółowe USG na przezierność, kość nosowa itp. Bo prenatalne to lekarz kieruje jeśli uważa ze coś jest nie w normie. Maluszek jest już 6,5 cm:))) suuper:)

reklama
lawendowy jeden dzień słoneczka i zaraz udar???nieprawdopodobne... Dobrze,że już ci przeszło :tak:a kapelusze słomiane są znowu w modzie, mam zamiar sobie taki kupić, bo nie bardzo można się opalać w ciąży :zawstydzona/y: A patrząc za okno, trudno uwierzyć,że wogóle nastąpi jakieś lato....
malinuś rany, juz taki duży twój maluszek??super!miałaś odstawiać jakieś leki teraz? kurde, a mnie dziś pobolewają plecy na dole i podbrzusze, dziwne, bo ostatnio mnie bolały chyba ok. 7-8 tc, potem miałam spokój i teraz znowu.Czyli,że mały sobie powiększa mieszkanko? piersi mnie zaczeły boleć, mdłości nie miałam i nie mam, ale za to mam problem ze spaniem w nocy:-( ani się ułożyć nie mogę wszystko mnie drażni, potem w dzień chodzę obolałą i wkurzona i się wyżywam, na emku :zawstydzona/y: jeszcze ta pogoda do bani, buuuuu:sad: też tak macie?albo miałyście???

Czesc dziewczyny,
Przepraszam, że tak zacznę od siebie ale jestem mega szczęśliwa i chcę się z Wami podzielic tą radością - otóż od dzisiaj jestem posiadaczem ziemskim:-) Właśnie wróciliśmy od notariusza i tym sposbem stałam się posiadaczem 9 arów gruntów z widokiem na Opactwo w Tyńcu :-) Okazało się też, że pozostałe dwie działki zakupują pary, które też spodziewają się dziecka w tym roku:-D
Aduś - zobaczysz nie bedzie tak źle, poleżysz troche Twoja szyja dojdzie do siebie i jeszcze po sklepach będziesz biegac. Mnie w szpitalu straszyli leżeniem do końca ciąży a po miesiącu okazalo się, że fenek działa super żadnych skurczy i co najważniejsze szyjka trochę się wydłużyła tym samym nakaz leżenia plackiem przestał mnie obowiązywac i lek pozwoliła mi na normalną aktywnośc (oczywiście bez szaleństw). Korzystałam z tego przywileju - jeździłam autem, chodziłam po sklepach za wyprawką noi oczywiście wyprowadzałam psa na spacer.
Sony - tak jak pisza dziewczyny nigdy nie wiadomo czy dana butla spasuje maluchowi. Ja przy Weroniczce też miałam Aventa i był OK bo mała faktycznie się nie zapowietrzała i nie miała kolek, 125 wystarczą dwie nawet jak będziesz karmic sztucznym bo na początku to maluch góra tak 90 ml wypija. Generalnie to u moich znajomych chłopcy bardziej grymasili przy butli (nie ma to jak mamusiny cycuś) i dobieranie flachy na ogół kończyło się butlą z takim żółtym smokiem (moja mała ich nie cierpiała, kochany cumelek nie mógł byc z żótej gumy)
Poglądałam koszulki - super, muszę też takie zakupic bo w końcu trzeba zabrac się za wyprawkę dla siebie.

Dziewczyny mam pytanie czy Wam na szkole rodzenia radzono jakie majtki poporodowe zakupic? Ja oglądałam w necie te jednorazowe i wielokrotnego użytku (takie siateczkowe), pamiętam że ja miałam całą furę tych siateczkowych i jak byłam w szpitalu to wyrzucałam je do kosza w domu prałam no bo tu było jak wystwake zrobic. Zaskakuje mnie ich wysoka cena coś mi nie gra to chyba inny typ. Może któraś z Was robiła rozpoznanie?

Czesc dziewczyny,

Uwielbiam jak piszecie o Waszych zakupkach ciążowych i bejbikowych:)
Jeśli chodzi o przytulanie z M to niestety mam na jajnikach drobne cysty po stymulacji, które maja się wchłonąć i lekarz definitywnie zabronił przytulania, zresztą takie wyczekane to dzieciątko nasz, że nie chcemy ryzykowac i sama nie wiem jak to będzie dalej w tym temacie;)
U mnie zaczęły się mdłości i zawroty głowy, jeśli możecie cos poradzić na mdłości to prosze o wskazówki, na razie moim lekiem jest sen.

malinuś->6,5 cm, wow jakie już duże Twoje maleństwo:-)

memories spróbuj na mdłości z samego rana wodę z cytryną lub imbirem. Mogą pomóc też migdały (kilka sztuk), krakersy lub herbatniki. Współczuję kochana.

Kiwisia mi siostra mówiła, zeby nie kupować tych flizelinowych, bo się dupa zapaca. Ona używała zwykłych bawełnianych, ale ja chyba kupię te siatkowe.

Różyczko - trzymam kciuki!!!
Kiwisia - gratulacje!!! Ale na pewno będziecie mieli piekny widok. My dziś dostaliśmy zgodę na przeróbki projektu od p. architekt. Polecam projekty p. Sylwii Strzeleckiej. Są wszystkie niesamowite.
to nasz projekt (tylko robimy ścianę ze szkła na tej najwyższej bryle, bo chcemy wykorzystać widoczek na las i rzekę)
Projekty Sylwii Strzeleckiej - Nowa Kolekcja 2013
Widok to niesamowicie ważna rzecz. My teraz od południa widzimy las - Gośka ma biurko przy oknie i patrzy na drzewa, a Lidka ma ustawioną też huśtawkę przy oknie. Lubimy położyć się na huśtawce w ogrodzie i patrzeć na drzewa. No i dzieci w okolicy! To niesamowicie ważne! Super, zę się Wam tak udało!

madzialenak i miliaa ja tez od grudnia zero seksu i tak juz zostanie chyba, niby wszystko ok, ale tez juz mysle o jakiejs kolacyjce przy swiecach po narodzinach coreczki. Pozdrawiam

Martka, tak szybko czas leci:)u Ciebie maluch ma pewnie już z 4-5 cm? co do leków, do dalej mam brać na następnej wizycie zobaczymy i raczej na 80% będziemy odstawiać, wiec to będzie 16 tyd. A ty jak tam? Co do bólu, to miałam tak jak Ty na początku kłucie, a pożnij w 11 tyg mega skurcze, ale jednodniowe. Brałam nospe i przeszło. Ze spaniem, nie pociesze Cię, bo problem mam do tej pory, no może miałam z 2 tygodnie luzu, ale znowu się zaczęła bezsenność, wszystko mi przeszkadza, a to poduszka, gniecie a to gorąco,a to siku itp.

Memories, który to tydzień? Ja z mdłościami radzę sobie w dziwny sposób, po prostu zauważyłam, że jak jem dość często to one ustępują, łapią mnie jak zaczynam być głodna. Dlatego też sporo już przytyłam;/ Ale to może być sposób, jeść co jakieś 2-3 godzinki.

reklama
malinuś--> 6 tydzień, ale tak naprawdę dziś pierwszy raz mnie mdli, do tego dochodzą zawroty głowy. Ale też zauważyłam że gdy nie jem, to mnie ssie w żołądku i niedobrze sie robi, a jak się najem to czuję się chyba lepiej. Też pewnie przytuję, ale dla dzidziolka wszystko:-) przemęczę się, dobrze że jeszcze nie mam wymiotów bo wtedy byłoby już naprawde źle..

Do góry