reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
@shaggy pewnie że się wtrącaj :) żałuję że nie chodziłam do szkoły rodzenia. Może by mi wiele rzeczy rozjaśniła.. albo uspokoiła psychicznie chociaż bo zaczynam panikować. A liczba kupek to ile? :) To 1 karmienie masz na myśli zupełnie pierwsze po porodzie?? :)
Jak Twoja wizyta???
ok 17 mam wizytę. Pierwsza noc po porodzie to jest dla dziecka regeneracja- bo porod a potem całe otoczenie to dla dziecka taki szok ze po nakarmieniu moze spac i spac. ale to też zależy od polityki szpitala. niektóre położne krzyczą ze tyle spało a inne nie. wiec pytaj Panie po porodzie. Prawda jest taka ze po każdym karmieniu moze byc kleks. jeśli jest ich klika w ciągu doby to jest ok. nam zwracała bardzo i waga żebyśmy nie wmawialy sobie ze nie ma pokarmu czy jest to mało bo na początku nie potrzeba wiele a kawał zaczyna się dopiero ok 4 doby po porodzie. Zapytaj tez czy masz doradcę laktacyjnego w szpitalu- to ważne bo popatrzy czy dzidzia je czy dobrze trzymasz itp. A i pierwsze spacery - jeśli płacze w wózku to często wnuk twardego podłoża. ja kupiłam drugi materacy do gondoli np. czapeczka w do.u nie kazała używać a temp w mieszkaniu najlepsza to 20-21 stopni.

Dziękuję, nieco mi rozjaśniłaś wszystko :) a torba do szpitala spakowana? :) Mnie nastraszyła @RedHotChiliPepper28 ale nie mogę się zmobilizować.. (stres że to już... :szok: i naiwne odwlekanie) koniecznie napisz ile Bąbelek ma kilogramów :)

Hih wybacz, nie chciałam straszyć :p ale w sumie został miesiąc do terminu z USG, więc to już ZA CHWILĘ :-D

Dziękuję, nieco mi rozjaśniłaś wszystko :) a torba do szpitala spakowana? :) Mnie nastraszyła @RedHotChiliPepper28 ale nie mogę się zmobilizować.. (stres że to już... :szok: i naiwne odwlekanie) koniecznie napisz ile Bąbelek ma kilogramów :)
A i ubierać dzidzie tak jak siebie. Na dworek jedna warstwa więcej niż Ty zakładasz. czy dziecku jest gorąco czy zimno sprawdzaj na karku a nie na raczkach:) lepiej chłodniej niż za cieplo. W pierwszym miesiącu oszczędnie z kosmetykami ale to indywidualna sprawa. torba tak pół na pół.nie wiem ile koszul i co małemu. na szkole mówiła że wrzesień moze byc ładny wiec body na długi i te spodenki ze stopkami i to wystarczy. Albo pajac na długi. ka jeszcze wezmę te spodenki i body na krótki i w razie w kaftanik. Jeśli mamy twardy materac to położyć kołderką i na to dopiero kłaść dzidzie.

Załączniki

• 201808171503341000.jpg
    201808171503341000.jpg
    923,2 KB · Wyświetleń: 116
reklama
Dziewczyny... mam kolejne pytanie, mniej przyjemne. Lewatywa. zamierzam rodzić w szpitalu gdzie robiona jest na prośbę pacjentki (tak jest napisane na stronie gdzierodzic.pl - mam nadzieję że informacje tam są aktualne) i teraz pytam Was... bo czytałam że organizm instynktownie sam się oczyszcza w warunkach domowych... ale czy na lewatywę się zgadzać? Jakie macie zdanie? Jak to w ogole wygląda? Wiem, że sprawa dzieje się szybko i mam głupią myśl że jak już nawet się zgodzę i położna mi ją zrobi (tak?) to ja nie zdążę do wc i będzie krępująca sytuacja już na samym stracie...
U mnie organizm sam się oczyścił przed a co ciekawe w szpitalu nikt mnie nie pytał czy chcę [emoji57]

Do góry