reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
@shaggy pewnie że się wtrącaj :) żałuję że nie chodziłam do szkoły rodzenia. Może by mi wiele rzeczy rozjaśniła.. albo uspokoiła psychicznie chociaż bo zaczynam panikować. A liczba kupek to ile? :) To 1 karmienie masz na myśli zupełnie pierwsze po porodzie?? :)
Jak Twoja wizyta???
ok 17 mam wizytę. Pierwsza noc po porodzie to jest dla dziecka regeneracja- bo porod a potem całe otoczenie to dla dziecka taki szok ze po nakarmieniu moze spac i spac. ale to też zależy od polityki szpitala. niektóre położne krzyczą ze tyle spało a inne nie. wiec pytaj Panie po porodzie. Prawda jest taka ze po każdym karmieniu moze byc kleks. jeśli jest ich klika w ciągu doby to jest ok. nam zwracała bardzo i waga żebyśmy nie wmawialy sobie ze nie ma pokarmu czy jest to mało bo na początku nie potrzeba wiele a kawał zaczyna się dopiero ok 4 doby po porodzie. Zapytaj tez czy masz doradcę laktacyjnego w szpitalu- to ważne bo popatrzy czy dzidzia je czy dobrze trzymasz itp. A i pierwsze spacery - jeśli płacze w wózku to często wnuk twardego podłoża. ja kupiłam drugi materacy do gondoli np. czapeczka w do.u nie kazała używać a temp w mieszkaniu najlepsza to 20-21 stopni.

Dziękuję, nieco mi rozjaśniłaś wszystko :) a torba do szpitala spakowana? :) Mnie nastraszyła @RedHotChiliPepper28 ale nie mogę się zmobilizować.. (stres że to już... :szok: i naiwne odwlekanie) koniecznie napisz ile Bąbelek ma kilogramów :)

Hih wybacz, nie chciałam straszyć :p ale w sumie został miesiąc do terminu z USG, więc to już ZA CHWILĘ :-D

Dziękuję, nieco mi rozjaśniłaś wszystko :) a torba do szpitala spakowana? :) Mnie nastraszyła @RedHotChiliPepper28 ale nie mogę się zmobilizować.. (stres że to już... :szok: i naiwne odwlekanie) koniecznie napisz ile Bąbelek ma kilogramów :)
A i ubierać dzidzie tak jak siebie. Na dworek jedna warstwa więcej niż Ty zakładasz. czy dziecku jest gorąco czy zimno sprawdzaj na karku a nie na raczkach:) lepiej chłodniej niż za cieplo. W pierwszym miesiącu oszczędnie z kosmetykami ale to indywidualna sprawa. torba tak pół na pół.nie wiem ile koszul i co małemu. na szkole mówiła że wrzesień moze byc ładny wiec body na długi i te spodenki ze stopkami i to wystarczy. Albo pajac na długi. ka jeszcze wezmę te spodenki i body na krótki i w razie w kaftanik. Jeśli mamy twardy materac to położyć kołderką i na to dopiero kłaść dzidzie.

Załączniki

• 201808171503341000.jpg
    201808171503341000.jpg
    923,2 KB · Wyświetleń: 109
reklama
Dziewczyny... mam kolejne pytanie, mniej przyjemne. Lewatywa. zamierzam rodzić w szpitalu gdzie robiona jest na prośbę pacjentki (tak jest napisane na stronie gdzierodzic.pl - mam nadzieję że informacje tam są aktualne) i teraz pytam Was... bo czytałam że organizm instynktownie sam się oczyszcza w warunkach domowych... ale czy na lewatywę się zgadzać? Jakie macie zdanie? Jak to w ogole wygląda? Wiem, że sprawa dzieje się szybko i mam głupią myśl że jak już nawet się zgodzę i położna mi ją zrobi (tak?) to ja nie zdążę do wc i będzie krępująca sytuacja już na samym stracie...
U mnie organizm sam się oczyścił przed a co ciekawe w szpitalu nikt mnie nie pytał czy chcę [emoji57]

Do góry