reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Też mojej małej rączki staram się luzowac jak zaciska . To też nie jest tak ze cały czas głównie jak się zdenerwuje i płacze .
A czy fizjoterapeuta zaradzi coś na leżenie na brzuszku ?

reklama
Dziewczyny moja córcia trzy i pół miesiąca Nie chce wogole leżeć na brzuszku. Strasznie płacze wtedy .
Na mnie leży oparta i ładnie podnosi głowę i się rozgląda ale jak położę na łóżko czy gdziekolwiek to odrazu płacz na plecach nie płacze . I kolejny problem to dalej mocno zaciska piastki . Kiedy u waszych dzieci przeszło takie mocne zaciskanie ?
Moja też nie lubi, przejdzie im. Tak mówi google [emoji2]

Też oglądałam filmiki Zawitkowskiego i byłam na jego wykładzie. Dzieci na tych filmikach nigdy nie płaczą i są bardzo spokojne:eek: Zawitkowski mówił, że chyba tylko 10 % dzieci w Polsce wymaga fizjoterapii i że większość niemowlaków, które są na nią kierowane, jej nie potrzebuje.
Być może, moja Zosia akurat potrzebuje, bo jest do tyłu ;) ale ładnie nadrabia

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Też mojej małej rączki staram się luzowac jak zaciska . To też nie jest tak ze cały czas głównie jak się zdenerwuje i płacze .
Jest tylko jedna metoda. Kłaść, kłaść i kłaść. Kładziesz często a krótko. Jak zaczyna się mocno denerwować zmieniasz pozycję

Yyyy tak zaradzi powie żebyś ja kładła hi hi hi
Musisz robic to ja najczesciej i jakos podstepem .Marcelina bardzo nie lubiła brzucha....ale lezec na brzuchu na mamy klatce piersiowej juz tak .Kładłam ja milion razy chodźby na minute .czesto wygladało to tak ....a mi sie nie chce i co mi zrobisz :laugh2:
MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1527764448321.jpg_1527764451804.jpeg
po pewnym czasie leżenie na brzuchu stało sie jej ulubioną pozycjia.
Była na wizycie u fizjio i neurologa bo tu wczesniaki maja w standardzie .
MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1525796825324.jpg_1525796828348.jpeg

Załączniki

• MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1525796825324.jpg_1525796828348.jpeg
    MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1525796825324.jpg_1525796828348.jpeg
    393,5 KB · Wyświetleń: 371
  • MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1527764448321.jpg_1527764451804.jpeg
    MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1527764448321.jpg_1527764451804.jpeg
    290,7 KB · Wyświetleń: 368
A my byłyśmy dziś na wizycie. Szyjka się skraca 2.3 cm ale twarda. Lekarz kazał więcej leżeć:-) poza tym wszystko u nas ok, ale byłam świadkiem okropne sytuacji i nie bardzo mogę dojść do siebie... :-/
Dziewczyna przyszła na wizytę do położnej i okazało się że Maleństwo nie ma tętna :-(

Było jeszcze kilka lajtowych ćwiczeń.
Nam pediatra odmówiła wypisania skierowania do neurologa i fizjoterapeuty w 11 tygodniu życia, bo stwierdziła, ze Zosia ma czas do 16 tygodnia życia na podnoszenie główki i do tego czasu mamy czekać. Pediatra kazała mi robić kolec biodrowy przez 2 tygodnie i na ściśnięte rączki jak mała leżała na pleckach to sowimi rozłożonymi dłońmi miałam dotykać jej dłoni żeby je otwierała (nie wiem jak to opisać).
Myślę, że warto skonsultować się z fizjoterapeutą żeby zweryfikował czy dziecko rozwija się prawidłowo, w tym czy prawidłowo się je pielęgnuje, nosi itd.
Z drugiej strony Twoja Mała jest jeszcze w widełkach, gdzie ma czas na podniesienie główki.
Dokładnie dzieci maja swoje widełki i puki sie w nich mieszcza to ok .
Chodz taki fizjo byłby wskazany dla wielu wielu rodziców bo jak widze jak zmieniaja pieluche podnoszą za nogi jak kurczaka .....
Albo pod pachy do góry ....
Trzeba pilnowac by glowa sie nie odkształcila ( ja jej kładłam gębe szumisia tak by nie mogła głowy obrócić w "ulubiona" strone)

My lezymy pod kroplowka ale tak wolno leci ze w takim tempie to zejdzie ze 3dni :-) dali zastrzyk w dooopsko na plucka dla malej i tak sobie lezymy same na sali bez telewizora takze wyciszenia na maksa :-)
Dobrze ze dostałas kroplowke a nie zalecili Ci magicznej nospy.
Odpoczywaj puki mozesz
Ja miałam szybki atosiban zszedl chyba w godzine i do domu .

reklama
A my byłyśmy dziś na wizycie. Szyjka się skraca 2.3 cm ale twarda. Lekarz kazał więcej leżeć:-) poza tym wszystko u nas ok, ale byłam świadkiem okropne sytuacji i nie bardzo mogę dojść do siebie... :-/
Dziewczyna przyszła na wizytę do położnej i okazało się że Maleństwo nie ma tętna :-(
Nogi w gore :) pulpety księżniczki szykuja sie do wyjscia powoli
Ktory tc ? Gotowe wszystko ?

Do góry