reklama
ludek
Fanka BB :)
Moja też nie lubi, przejdzie im. Tak mówi google [emoji2]Dziewczyny moja córcia trzy i pół miesiąca Nie chce wogole leżeć na brzuszku. Strasznie płacze wtedy .
Na mnie leży oparta i ładnie podnosi głowę i się rozgląda ale jak położę na łóżko czy gdziekolwiek to odrazu płacz na plecach nie płacze . I kolejny problem to dalej mocno zaciska piastki . Kiedy u waszych dzieci przeszło takie mocne zaciskanie ?
Dziękuję za odpowiedzasymetria to gdy dziecko preferuje jedną stronę, odgina się tylko na nią, układa się w literkę C. może brać się z fizjologicznych powodów, historii okołoporodowej, niewłaściwej pielegnacji
Być może, moja Zosia akurat potrzebuje, bo jest do tyłu ale ładnie nadrabiaTeż oglądałam filmiki Zawitkowskiego i byłam na jego wykładzie. Dzieci na tych filmikach nigdy nie płaczą i są bardzo spokojne Zawitkowski mówił, że chyba tylko 10 % dzieci w Polsce wymaga fizjoterapii i że większość niemowlaków, które są na nią kierowane, jej nie potrzebuje.
Jest tylko jedna metoda. Kłaść, kłaść i kłaść. Kładziesz często a krótko. Jak zaczyna się mocno denerwować zmieniasz pozycjęDzięki dziewczyny za odpowiedzi. Też mojej małej rączki staram się luzowac jak zaciska . To też nie jest tak ze cały czas głównie jak się zdenerwuje i płacze .
A czy fizjoterapeuta zaradzi coś na leżenie na brzuszku ?
Ewunka
Yyyy tak zaradzi powie żebyś ja kładła hi hi hiDzięki dziewczyny za odpowiedzi. Też mojej małej rączki staram się luzowac jak zaciska . To też nie jest tak ze cały czas głównie jak się zdenerwuje i płacze .
A czy fizjoterapeuta zaradzi coś na leżenie na brzuszku ?
Musisz robic to ja najczesciej i jakos podstepem .Marcelina bardzo nie lubiła brzucha....ale lezec na brzuchu na mamy klatce piersiowej juz tak .Kładłam ja milion razy chodźby na minute .czesto wygladało to tak ....a mi sie nie chce i co mi zrobisz
Była na wizycie u fizjio i neurologa bo tu wczesniaki maja w standardzie .
Załączniki
walczaca o szczescie
A my byłyśmy dziś na wizycie. Szyjka się skraca 2.3 cm ale twarda. Lekarz kazał więcej leżeć:-) poza tym wszystko u nas ok, ale byłam świadkiem okropne sytuacji i nie bardzo mogę dojść do siebie... :-/
Dziewczyna przyszła na wizytę do położnej i okazało się że Maleństwo nie ma tętna :-(
Dziewczyna przyszła na wizytę do położnej i okazało się że Maleństwo nie ma tętna :-(
Ewunka
Dokładnie dzieci maja swoje widełki i puki sie w nich mieszcza to ok .Było jeszcze kilka lajtowych ćwiczeń.
Nam pediatra odmówiła wypisania skierowania do neurologa i fizjoterapeuty w 11 tygodniu życia, bo stwierdziła, ze Zosia ma czas do 16 tygodnia życia na podnoszenie główki i do tego czasu mamy czekać. Pediatra kazała mi robić kolec biodrowy przez 2 tygodnie i na ściśnięte rączki jak mała leżała na pleckach to sowimi rozłożonymi dłońmi miałam dotykać jej dłoni żeby je otwierała (nie wiem jak to opisać).
Myślę, że warto skonsultować się z fizjoterapeutą żeby zweryfikował czy dziecko rozwija się prawidłowo, w tym czy prawidłowo się je pielęgnuje, nosi itd.
Z drugiej strony Twoja Mała jest jeszcze w widełkach, gdzie ma czas na podniesienie główki.
Chodz taki fizjo byłby wskazany dla wielu wielu rodziców bo jak widze jak zmieniaja pieluche podnoszą za nogi jak kurczaka .....
Albo pod pachy do góry ....
Trzeba pilnowac by glowa sie nie odkształcila ( ja jej kładłam gębe szumisia tak by nie mogła głowy obrócić w "ulubiona" strone)
Ewunka
Dobrze ze dostałas kroplowke a nie zalecili Ci magicznej nospy.My lezymy pod kroplowka ale tak wolno leci ze w takim tempie to zejdzie ze 3dni :-) dali zastrzyk w dooopsko na plucka dla malej i tak sobie lezymy same na sali bez telewizora takze wyciszenia na maksa :-)
Odpoczywaj puki mozesz
Ja miałam szybki atosiban zszedl chyba w godzine i do domu .
reklama
Ewunka
Nogi w gore pulpety księżniczki szykuja sie do wyjscia powoliA my byłyśmy dziś na wizycie. Szyjka się skraca 2.3 cm ale twarda. Lekarz kazał więcej leżeć:-) poza tym wszystko u nas ok, ale byłam świadkiem okropne sytuacji i nie bardzo mogę dojść do siebie... :-/
Ktory tc ? Gotowe wszystko ?